Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Fiksne zvezde (četvrti deo)

Delfin i Amfitrita

Srećne konstelacije po pitanju emocija govore o Neptunu (Posejdonu) koji je želeo da se oženi Amfitritom, kraljevom kći. I ona je njega veoma volela, ali se stidela te ljubavi, pa se sakrila tako da je nigde nije mogao pronaći. Slao je mnoge sa zadatkom da je nađu i konačno ju je delfin pronašao, koji je uspeo čak da je ubedi da se venča sa Neptunom. To je bila predivna svadba i velika ceremonija.

Konstelacija Delfin se nalazi u sred znaka Vodolije, a sve najvažnije zvezde su u sredini, od 16° do 18° Vodolije – to su dve zvezde relativno male, ali ako se nešto nađe na njima, a naročito neka lična planeta (Venera ili Mesec), ili ako postoji dobar odnos Venere, Meseca i Neptuna, ovde će se videti jedna veoma romantična priča koja će govoriti o velikoj ljubavi. Ali i o tome da će natus naći osobu putujući daleko na zapad, jer je delfin nju našao na tada najdaljem Zapadu, iza Herkulovih stubova, iza Gibraltara - dakle sasvim daleko, preko mora. I ako se neka planeta koja je signifikator za to nađe na ovim vrhovima kuća ili na ovim zvezdama, može se povezati sa datom pričom i dati još čitav niz finih podataka koje je moguće odmah potvrditi preko realnih planeta. A preko dispozitora će se videti u kojoj meri.

Orion

Sve što je vezano za znak Oriona opisuje veliku figuru, krupnog i razvijenog, lepog muškarca. Jedna od varijanti priča o njegovom nastanku je da su ga veštački napravili Zevs, Posejdon i Hermes, pa se iz astrološkog ugla može reći da se Orion pojavljuje ako su Jupiter, Neptun i Merkur u igri. On je bio toliko velik da je mogao hodati po dnu mora, a da mu glava stoji iznad talasa, i imao je dugu kosu i naglašena ramena (najvažnije zvezde iz sazvežđa su Betelgez, desno rame, i Belatrix, levo rame).

Orion je bio nadaleko čuveni lovac i volele su ga mnoge boginje zbog njegove lepote, a njegove priče sa ženama su interesantne, budući da je često bio u priči sa više njih. Kad mu je prva žena umrla, skrhan bolom, otišao je na ostrvo Kios, gde je boravio neko vreme. Tu se zaljubio u kraljevu kći, što se kralju nije dopalo, pa je odlučio da mu da nemoguć zadatak u zamenu za ruku svoje kćeri - da očisti celo ostrvo od divljih zveri. Orion je to prihvatio i sa uspehom obavio. Međutim, kralj se predomislio i odlučio da prekrši datu reč. Oriona je to žestoko povredilo, pa se jednom prilikom napio i u tom stanju pomućene svesti mu se činilo da je otmica kraljeve kćeri dobro rešenje. Ona je prijavila svom ocu da ju je Orion oteo i silovao, a ovaj je jedva dočekao da mu se osveti, te ga je napio i oslepeo. Na kraju zbog žene Orion gubi vid i svest, i pada u strašno razočaranje.  

Kasnije biva isceljen tako što dobije poruku da ide na istok i da gleda izlazak Sunca. Povrativši vid odlučuje da se osveti, da ubije kralja, ali kada se vrati na ostrvo Kios shvata da je kralj već pobegao na Krit, i kreće za njim. Tamo se ponovo zaljubljuje u Artemidu i zaboravlja na osvetu. Pre Artemide je imao još avantura, između ostalih, sa boginjom zore Eos, sa kojom je neko vreme živeo i bio vrlo sretan.

Artemida je bila lovac kao i on, ali je takođe bila zadužena da vlada noćima, i da obezbeđuje da Mesec ide putem neba, dok je njen brat Apolon upravljao danom, i bio zadužen da se Sunce pojavljuje na nebeskom svodu. Međutim, Artemida i Orion su bili toliko zaljubljeni jedno u drugo da su ponekad zaboravljali da Mesec postave na nebo. Apolon je iz ljubomore smislio jednu prevaru da je izazove: koristeći efekat sunčevog odbljeska koji je potpuno zasenio, pokazao joj je Oriona, kog ona nije prepoznala zbog prevelike udaljenosti. „Vidiš li onu majušnu crnu tačku?“, upitao je „Siguran sam da ti to ne možeš da pogodiš, to je jako, jako daleko“. Kako je Artemida važila za veštog lovca i strelca, želela je da svoje umeće i dokaže, te je iako ne videvši jasno svoj cilj sa rečima „Ma naravno da mogu...“, odapela strelu i ubila svog voljenog Oriona.

Orionu, prema tom mitu nije bilo spasa, jer Asklepije, jedini lekar koji ga je mogao spasiti nije smeo da prekrši zakone Zevsa „Volji jednog boga ne sme se suprotstavljati volja drugog boga“.

Prema drugom mitu Orion je stradao od uboda Škorpiona.

Kada je reč o ženama i Orionu, postoji mogućnost za više žena, ali ni u jednoj zvezdi konstelacije Orion ne vidi se ljubavna priča koja vibrira sretnim završetkom. U zavisnosti od pozicije i dispozicije čovek nekada može živeti samo onaj deo u kome je Orion sretan u nekoj od svojih ljubavi.

Ko god ima neku planetu u okviru konstelacije Oriona, morao bi razmotriti moguću opasnost od suprotnog pola. Milja Vujanović je imala Marsa na Belatrixu, na levom ramenu Oriona, i bila je ranjena od strane partnera jer je sam Belatrix slika vojnog lica, i agresivne osobe koja će izazvati nesreću iz afekta (a ne iz predumišljaja), što je mogućnost koju posebno treba proveriti u natalnom horoskopu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD