Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Treći nivo konjunkcije (5.deo)

Treći nivo konjunkcije se javlja kada je konjunkcija natusu teret i bolna tačka. To je najniži nivo u svim konjunkcijama.

To je najčešće konjunkcija dva malefika ili često malefika i benefika. Ako je benefik Mesec, onda će svaki malefik na njega da deluje kao Saturn.Na primer, ako imamo Saturn-Mesec konjunkciju, mi ćemo reći da je to Saturn-Saturn-Mesec, ako imamo Mars-Mesec konjunkciju, reći ćemo da je to Mars-Saturn-Mesec.

Drugim rečima, Saturn ih spaja, a on doživljava simboliku date dve planete na način kako su je preci doživljavali – dakle, kroz Saturna, na način nekog sećanja, nekog eteričnog zapisa koji je ostao, i to je jako, snažno, jer vodi natusa sudbinski jednim putem.

Ako imamo konjunkciju Meseca i Marsa, recimo, natus treba da oživi prvo svetlost u Mesecu, a zatim u Marsu. Najvažnije je da Mesec bude dobar provodnik za svetlost, da može da primi taj upliv od Marsa, a to će značiti da će naročito voditi računa ne samo svih 28 dana ili 13 puta godišnje, kada Sunce bude došlo u konjunkciju s Mesecom, već i onih puta kada bude bilo u potpunoj konjunkciji i po deklinaciji, što je eklipsa, da će tada uspostavljati kontakt sa anđelom.

Neophodno je da budemo svesni konjunkcije Sunca i Meseca jer smo provodnik, voda propušta svetlost kroz nas i tada imamo mogućnost da Mesec-Mars izlečimo i da nam ne bude težak jer je ideja zapravo da kroz našu vodu prođe jedna druga sila koja je ostala zapamćena nekada kao jedno sećanje - možda je nekad neki muškarac u genetici povredio neku ženu, možda smo mi povredili nekoga u prošlom životu. Ako natus ne uradi ništa s ovim zapisima, oni će ga u datom trenutku dovesti u životnu situaciju koja je sudbina.

Vrlo često Mesec-Mars konjunkciju imaju izbeglice, kojima kuća prosto nestane, kao posledica sudbine, rata i drugih mundanih događaja. Mi samo moramo uneti svetlo jer je to jedini razlog zbog čega smo ovde – da između nukleotida oživi vodonična veza, da nukleotide spojimo, da svetlost prolazi kroz naše molekule. Ako je ostalo nešto nerešeno sa Saturnom, naš je zadatak prema precima da oživimo ono što oni nisu znali, da to i osvestimo, i tad život postaje potpuno nova vrednost, kada kreće sve novo. Kao nagradu za to dobiće ne samo to da je otplatio dug koji su preci načinili i da je rešio svoj život, već će mu se otvoriti mogućnosti da započne nešto novo, da se izvuče iz jednog začaranog kruga.

Kada smo u konjunkciji, misao koju pustimo ide u materijalizaciju.

Rođeni smo sa jednim kanalom koji ide kroz jaku kazimi konjunkciju, ili  drugim koji je vezan za prirodu ugla 9, gde smo potpuno vođeni, ili imamo jak kanal u prirodi Sunca, u prirodi ugla 5, koja daje mogućnost da možda ne budemo taj kanal koji je vođen ali da budemo vrlo sretni i zadovoljni, i imamo jedan deo u kome mi treba nešto da uradimo da bismo osvestili svoju konjunkciju i to je onaj koji je vezan za ugao 1 – to je ovnovski, gde moramo da radimo nešto, nije nam dato.

Možda imamo razne konjunkcije ali se rad u našem životu sastoji upravo u tome koliko smo u stanju da propustimo svetlost, i da nađemo najsretniju simboliku Meseca i Marsa.

Onaj ko ima konjunkciju Mars-Pluton, Mesec-Mars, Mars-Saturn, Mesec-Saturn, sa Uranom srodno i slično, da ima njihovu sretnu simboliku koja nije uopšte mala, jer ako neko ima Mesec-Mars konjunkciju, on ne može samo da očekuje da više neće biti povređivan, to uopšte nije poenta; on je onaj koji ima ne samo mogućnost da stvori, da izgradi, da započne novu kuću - on započinje potpuno novu genetiku.

Od njega započinje nešto sasvim novo, on propušta i stvara novi Mesec, novi krug, novi život, jer je zamišljen za propuštanje velikih energija anđela. Svi anđeli su ogromna energija, a anđeli koji prolaze preko Ovna su toliko velikih energija da prosečan čovek ne može ni da ih vidi; on uglavnom može da kontaktira s anđelima koji su vezani za poslednje znakove jer oni propuštaju daleko lakšu svetlost slabijeg intenziteta koje natus može da prihvati.

Stoga je Mesec-Mars konjunkcija izrazito snažna energija ali natus treba da ima toliko svetlu vodu da može da u tom Marsu izazove promenu u sebi i onome ko predstavlja tog Marsa. Ako ne bude bilo besa, bola, povrede, već potpuno novi osećaj, mi ćemo biti inspiracija za onoga ko bi inače bio Mars nama i ko nas povređuje, da se promeni, da od tog oštrog Marsa vidimo da je on na kraju samo voda, i da je vrlo osećajno biće koje u našem prisustvu postaje potpuno životvorna energija.

Konjunkcija je božanski aspekt.

Ona se i ne računa u aspekte. Ako je posmatramo u klasičnoj astrologiji, konjunkcija nije aspekt, već stanje.

Treba videti koja od ove tri konjunkcije je naš model, naš kanal kroz koji idemo i nju koristimo u svom radu.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD