Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Saturn - Uran ili život kao tobogan

Saturn je poznat kao planeta malefik, čak i dobre osobine zvuče kao nešto što nam se ne dopada, jer tu su strpljivost, samokontrola, opreznost, štedljivost, postavljanje granica... U psihološkom smislu predstavlja iskušenje, bol, ograničenje i disciplinu, na putu ka postizanju veće svesnosti i ispunjenja, celovitosti i harmonije, neophodna su upravo ova iskustva u simbolici ne baš zabavnog Saturna.

Sa druge strane Uran je onaj koji budi, pa često volimo njegove osobine – originalnost, brzinu, transformaciju i suprotno od Saturna – bezvremenost, nepokornost, slobodu...

Kako je Uran spoljna planeta, aspekt između ove dve planete pre će uticati na proširivanje kolektivne svesti, nego na neku posebnu oblast života na ličnom nivou, osim, naravno – kada su uključena svetla. Kontakt ove dve planete možemo posmatrati kao odnos napred – nazad, između konzervativnog i individualnog samoizražavanja.

Život je tobogan

Rollercoaster ili tobogan, prevod koji sam upotrebila kao najprikladniji, ima osobinu da se kreće u različitim pravcima (Uran), na različitim visinama (Uran), nekad i naopako (Uran), ima faze kada se uspinje u vis (Uran) i naglo spušta (Saturn). Tobogan čini čvrsta konstrukcija (Saturn), jedan vozić (Saturn) ili više vozića koji se kreću (Uran) na određenoj udaljenosti i koji su pričvršćeni sa dve strane na šine (Saturn), kojima klize, pri čemu klizavost može biti i opasna (Saturn) ali i nesputana (Uran).

Tobogan nas najčešće asocira na neku nestabilnost što je u simbolici Urana, dok sama konstrukcija poseduje čvrstinu i sigurnost što je sve Saturn, pa i kad se sedne u stolicu tobogana vezuje se pojas sigurnosti (Saturn).

Life Is A Rollercoaster

Ova pesma je ljubavna priča u kojoj se glavni junak oseća kao neko ko je na toboganu, usmeren šinama, u ljubavnom zanosu, ko ne može ali ni ne želi da siđe. Naravno – on nije sam jer kroz ceo tekst upućuje poziv svojoj dragoj za zajedničku vožnju.

Izvođač ove popularne pesme je Ronan Keating.

Ronan Keating je svoju karijeru započeo u Irskom boybendu Bojzon (Boyzone). Nakon par godina, napustivši ovu grupu, započeo je vrlo uspešnu solo karijeru.

Naslov pesme je kasnije postao i naslov njegove knjige, autobiografije, koju je Ronan napisao u saradnji sa svojim prijateljem, novinarom Edi Roulijem (Eddie Rowley).

U horoskopu Ronana vidimo egzaktni kvadrat između Saturna i Urana. Saturn je u konjunkciji sa Mesecom, u Sunčevom znaku, pa ćemo ovaj aspekt tumačiti na ličnom nivou. Uran je na stepenu svoje egzaltacije, a kvadrat sa Saturnom i Mesecom pre svega ukazuje na emotivnu nesigurnost. U tekstu on deluje zbunjeno, ne shvata šta ga je snašlo ali odlučuje da je prati, gde god da ona pođe jer Sunce (život) vodi Saturna u trigon sa Uranom, što i jeste simbolika naslova pesme: „Život je tobogan”.

Pisac i producent ove pesme je vođa grupe Nju Radikals (New (Uran) Radikals (Saturn)) Greg Aleksandar (Gregg Alexsander) i kantautor - producent Rik Nouls (Rick Nowels).

U horoskopu Rik Noulsa (Rick Nowels), vidimo ponovo egzaktni aspekt između Saturna i Urana, ovaj put inkonjunkciju na 17º znaka Lava i 17º Jarca, gde je Saturn u svom sedištu a Uran u Sunčevom znaku. Ovaj aspekt tumačimo i kao aspekt prilagođavanja situaciji novonastale ljubavi. Dispozitor Urana je Sunce u znaku Riba na stepenu egzaltacije Venere. U odnosu na tekst pesme jasna je slika emotivne zbunjenosti, koja teži izmirenju na zajedničkom putu ka savršenoj, stabilnoj ali i nesputanoj ljubavi.

Datum pojavljivanja ove pesme nosi energiju rođenja, pa kao i u do sada navedenim horoskopima – imamo izazovan aspekt između Saturna i Urana (kvadrat) : Nemoj se opirati, bori se, bori se.

Saturn i Uran su neprijatelji, pa ni dobri aspekti nisu laki, ali ove dve planete u stalnom su kontaktu u znaku Vodolije, gde misao ima moć da utiče na materiju, a apstraktna vizija na formu i logiku.

U našem primeru Saturn je u Venerinom znaku, gde ljubav teži trajnosti:

Gde god da ideš, reci mi, jer i ja ću poći.

Uran iz znaka Vodolije takođe ide u Venerin znak,

ljubav je srećna: Našli smo ljubav,

slobodna: Hej mala, činiš da poletim večeras

i originalna: Život je tobogan – moraš se provozati.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD