Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

18. do 24. jun 2012

Pred nama je poslednja sedmica Venerine retrogradnosti, turbulentnog perioda obzirom na aspekte koje je naša Venerica u retrogradnom hodu formirala, tokom kojeg smo imali priliku, a imaćemo još ove sedmice, da načinimo greške po pitanju odnosa, da ponovo izgovorimo pogrešnu reč  (Venerica je u Blizancima, a dispozitor Merkur će u sredu formirati kvadrat sa Saturnom), koja će potencijalno Veneru udaljiti od onih koji je zaista vole i poštuju (Saturn u Vagi) i koji su bili dovoljno dugo strpljivi i tolerantni kada je reč o njenoj neodlučnosti, hirovitosti, promenljivosti. Podsetimo se da je Saturn još u februaru krenuo retrogradno sa 29º Vage, tik pred napuštanje Venerinog znaka, kada je Venera istovremeno bila na poslednjem stepenu Zodijaka i već sutradan ušla u znak Saturnovog pada – tada je Saturn rešio da je čeka, da joj se nada, da joj da još malo vremena, bez obzira na sve, bez obzira na njenu hladnoću i očiglednu netrpeljivost koju je pokazivala tokom tranzita kroz Ovna, a posebno tokom opozicije sa njim, jer je znao da je slaba i nestabilna. Bio je strpljiv i tokom njenog tranzita kroz znak Bika kada je postala snažnija, više svoja, i kada je pozicijom u znaku njegovog tripliciteta pokazala određenu naklonost. No, direktnog kontakta nije bilo – tada su joj Mars, Jupiter i Pluton bili zanimljiviji.... Nakon ulaska u Blizance doživela je promenu, postala detinjastija, nestabilnija, nespremna na ozbiljnu vezu kakvu joj je on nudio:  počela je da se druži sa raznim likovima i da doživljava razna „iskušenja“ (kvadrat Neptun, kvadrat Mars, sekstil Uran). I pustio ju je znajući da je mlada i da treba da doživi određena iskustva da bi sutra umela da ceni on što joj on pruža. I sve je podneo verujući da će njegovo vreme kad-tad doći. I činilo se da je u pravu - da je odabrala njega i da je spremna da mu se preda... No, uvek ima neko ALI! Venerica je krenula retrogradno tik pred egzaktan trigon sa našim odanim, ozbiljnim, vernim Saturnom. Nije bila spremna da prihvati odgovornost koju veza sa njim podrazumeva... Nije bila spremna i jer su ostali nezavršeni odnosi iz prošlosti: trebalo je ponovo se sresti sa Marsom u Devici, sa Uranom, Neptunom i Jupiterom koji je ulaskom u Blizance požurio da je stigne. I naš Saturn je do ove sedmice sve mirno prihvatao, ali kvadrat sa Merkurom, Venerinim dispozitorom, učiniće da i njegovom strpljenju dođe kraj. Merkur će doneti glas o Veneri koja se sprema na susret sa Uranom, Veneri koja se vraća Jupiteru.

Zastaće naš Saturn i zapitati se gde greši i koga on to čeka. I setiće se mudrosti koja provereno radi: Odrecite se namere da nešto dobijete, zamenite je namerom da nešto date, i dobićete ono čega ste se odrekli! A naš Saturn u Vagi je sigurno mudar, mudriji od Jupitera u izgonu koji previše priča, mudriji od Urana bez dostojanstva sa kojim veza retko kada može potrajati, mudriji od Marsa bez dostojanstva sa dispozitorom koji ga vodi u pad, stabilniji od Neptuna u Ribama... I odreći će se namere da dobije Veneru ne želeći da posmatra ono što je već video (kontakt sa Uranom, Jupiterom i Neptunom), i krenuće direktno naredne sedmice dva dana pre nego što isto uradi i Venera kada shvati da je Saturnovom strpljenju kraj i da ga može izgubiti. Neće se vratiti Jupiteru u naručje, neće se odati ni čaroliji Neptuna u Ribama... Naša će Venerica ubrzo shvatiti kakvu je grešku načinila i potrudiće se da je ispravi od kraja jula kada će formirati trigon sa Saturnom.

Ove sedmice, u zavisnosti od ugla posmatranja, bićemo svedoci Venerinih poslednjih pogrešaka s jedne strane, ili njenih pokušaja da završi sa problematičnim odnosima s druge strane, pre nego se vrati Saturnu. Sigurno je da je već u fazi predomišljanja, da će joj pomoć prijatelja biti od koristi (sekstil Uran), posebno ako u sredu izgovori pogrešnu reč i ponovo povredi Saturna koji više nema razumevanja za njenu problematičnu prošlost i greške iz prošlosti. Sekstil sa Uranom doprineće da se naša Venerica probudi i da ponovo krene pravim putem.

Obzirom da su i Venera i Jupiter u Blizancima, a Mars u Devici, a Merkur kao dispozitor će formirati kvadrat sa Saturnom, do sredine sedmice za očekivati je problematiku u saobraćaju, sa dokumentima, na sudu, nemogućnost dobijanja viza, odlaganje putovanja usled vremenskih nepogoda (Sunce na Menkalinanu), veći broj požara, kao i moguće terorističke napade jer je Mars na Deneboli a Saturn na Foramenu. U četvrtak Venera sa Aldebarana (kraljevska zvezda – čuvar Istoka) pravi sekstil sa Uranom, ali istovremeno i kvinkunks sa Plutonom, dok Merkur sa Poluksa (glava istočnog Blizanca) pravi sekstil sa Marsom, pa je za očekivati da poslednji radni dani sedmice budu obojeni značajnim odlukama vezanim za Istok, koje će doneti određene preokrete od naredne sedmice, a koje mogu, budući da je Poluks poznat i kao Sudija bez srca, imati snažne reakcije. Poluks daje mogućnost da osoba postane gruba usled prevare drugih ili zbog nezgodnih okolnosti koje joj sudbina priredi, pa takođe može ukazati na određene reakcije na neku prevaru i okolnosti. No, Merkur i Mars su u sekstilu, pa je za očekivati da dođe i do plemenite požrtvovanosti za druge što će doneti slavu i počasti.

Sedmicu završavamo trigonom Sunca u Raku i Neptuna, kao i egzaktnim kvadratom Urana i Plutona kojem sledi kvadrat Jupitera i Neptuna u ponedeljak, pa, obzirom na celu atmosferu (stacionarni Venera i Saturn, Sunce koje aplicira u T-kvadrat sa Uranom i Plutonom), to je za očekivati da i kraj sedmice bude napet, ma kako nas čarolija Sunca i Neptuna očarala. Ovo su obećanja bez osnova, mahinacije na najvišem nivou, opasnost od velike finansijske prevare...

*

Ove sedmice glavnu ulogu odigraće oni sa Merkurom u primarno lošem odnosu sa Saturnom, kao i oni sa Merkurom u aspektu sa Marsom. Aktiviraće se posredno i svi sa Marsom i Jupiterom u aspektu sa Saturnom, a posebno biti prozvani oni sa retrogradnom Venerom u aspektu sa Saturnom. Oni sa Venerom u aspektu sa Uranom dobiće priliku da neočekivano promene situaciju u svoju korist. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD