Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Duhovni vodič Vremena

Svako Vreme (Hronos – Saturn) nosi svoje priče i to su uvek sećanja koja sudbinom zovemo. Ipak, vreme u koje smo sa ovim retrogradnim Merkurom nedavno ušli, uvodi nas u priču novog ciklusa jednog velikog Duhovnog Bića koje je pre tačno 1470 godina definisalo put spiritualnog uverenja civilizacije kojoj pripadamo.

O čemu se, zapravo, radi?

Vera je princip znaka Riba, kao i njegovih vladara – Neptuna i Jupitera. Ipak, najsnažniji period znaka Riba, pa samim tim i vere i duhovnosti koja je na njoj zasnovana, desiće se u trenutku u kome su vladari znaka Riba najsnažniji i međusobno dobro povezani. Taj izuzetno redak period je upravo pred nama, jer se jedan od ovih vladara – Neptun – nalazi baš u znaku Riba, dok je drugi vladar (Jupiter…) u znaku svoje egzaltacije (…u Raku), odakle ka Neptunu formira trigon. Trigon je, inače, aspekt Jupiterovog tipa, što sada dodatno naglašava svu snagu Jupitera, kao i samog znaka Riba.

Ciklus Neptuna

Neptunov ciklus iznosi 165 godina. On je trenutno u znaku Riba još od 2012. godine, gde će ostati sve do 2025. Pre ovoga, poslednji put Neptun je ušao u Ribe 1847 – 48. godine, kada je takođe u ovom znaku ostao 13 godina. Budući da on u svakom znaku ostaje oko 13 godina i zbog činejnice da je Jupiterov ciklus prolaska kroz sve znake Zodijaka 12 godina, svaki put kada je Neptun u Ribama – dogodiće se da Jupiter u jednoj godini napravi trigon ka njemu iz znaka Raka. Ta godina je sigurno veoma značajna, jer će prirodno naglasiti izuzetno spiritualan period kada se formiraju duhovne poruke za naredni period od 165 godina.

Ipak, ove godine ćemo pored ovog trigona koji Jupiter pravi ka Neptunu, imati i treću planetu koja će opisati tok čitavom vremenu koje je pred nama. To je Saturn koji iz Škorpiona upotpunjuje sliku Velikog Vodenog Trigona!

Veliko Duhovno Biće

U tri dana za redom – sredu, četvrtak i petak – od 17. do 19. jula, formiraće će se egzaktni trigoni između Jupitera, Saturna i Neptuna. Najpre će u sredu (17.07.) u tačno 19:33 CED Jupiter napraviti trigon ka Saturnu, dajući poruku vremenu (Saturnu) o novom duhovnom usmerenju.

Svega šest sati kasnije, Jupiter će napraviti i egzaktan trigon ka Neptunu (02:17 CDT, četvrtak), dok će trougao ka njemu upotpuniti i Saturn već sledećeg dana (15:29 CDT, petak).

Sve će se ovo dešavati u istom onom trenutku kada i Uran i Merkur (kosmički i ljudski intelekt) budu bili potuno stacionarni (mirni i otvoreni), jer će baš tada Uran praviti zaokret ka svojoj retrogradnosti, a Merkur se spremati na novo buđenje i direktni hod. Ovo ukazuje na vreme mirnoće uma, kada je čovek u tišini spreman da se poveže sa Višim delom sebe i da jasno čuje unutrašnje poruke svog duhovnog Bića. Sve što je potrebno učiniti ovih dana je ostvariti sklad sa “smirenim Merkurom” (mislima), a odatle će se bolje nego ikad uspostaviti kontakt sa svojim Velikim Duhovnim Bićem, koje nikada nije bilo bliže!

“Tri poglavlja”

Ako pratimo unazad cikluse u kojima se prethodni put pojavio ovakav Veliki Vodeni Trigon (Neptun u Ribama, Jupiter u Raku i Saturn u Škorpionu), videćemo da je poslednji put to bilo 543. godine, odnosno tačno pre 1470 godina! Upravo je to godina u kojoj je Justinijan Veliki, imperator Istočnog Rimskog Carstva, doneo edikt protiv “Tri poglavlja” kojim je trasirao put duhovne paradigme vremena koje je pred njim.

Naime, u doba ranog hrišćanstva, kada su se definisale osnove sad već državne religije, bilo je više različitih teoloških pristupa hrišćanstvu. Tada se raspravljalo o tome da li je božanska priroda Hrista data samim rođenjem ili je on rođen kao čovek, a vremenom stekao “božanski status”. Kako su obadva pristupa bila prilično dominantna i rasprostranjena, Justinijan Veliki je doneo odluku da je ispravno tumačenje vere samo ono koje tvrdi da je Hrist rođen kao božanstvo, te da je verovanje da je on “čovek koji postaje Bog”, koje je izneto u takozvana “tri poglavlja” – jeretičko. Ovaj edikt koji je on doneo tokom 543. i potvrdio 544. godine kao duhovnu, ali u to vreme i političku odluku – definisala je čitav dalji put kolektivnog doživljaja duhovnosti, po kome “čovek ne može duhovno da se razvije do božanskog”, jer to nije uradio ni Isus, budući da je Isus rođen već kao božanstvo. Taj stav koji se definisao tada presudno je uticao na formiranje odnosa ka duhovnosti uopšte, čineći da je Nebo zauvek odvojeno od Zemlje i da običnom čoveku nikako ne može biti dato da i on probudi sopstveno božanske stanje.

Ovo trasiranje duhovne paradigme se desilo u trenutku koji je po mnogo čemu sličan onome koji se baš sada dešava na nebu, pa je ovo i vreme za novi dogovor sa svojim Višim Ja - dogovor koji će integrisati Nebo i Zemlju, omogućujući pojedincu da duhovnost živi kao što diše vazduh...

Neptun je tada bio u Ribama u egzaktnom trigonu sa Jupiterom u Raku, dok je Saturn (vreme) bio u Škorpionu i to na Severnom Čvoru (budućnost, novi put), baš kao i sada – trasirajući tako put budućeg vremena odnosa ka duhovnom.

Da stvar bude zanimljivija – i tada je baš kao i sada – Pluton bio u Jarcu, formirajući sa već pomenutim velikim trigonom – i konfiguraciju Velikog Vodenog Zmaja (više o ovogodišnjoj konfiguraciji Zmaja, pročitati ovde).

Možemo slobodno reći da je pojava ovog trigona i Zmaj konfiguracije pre 1470 godina presudno definisala put duhovnog razvoja civilizacije u kojoj živimo. Od tada do danas, Neptun je napravio svojih 9 ciklusa ušavši u znak Riba i ni jednom od tada do sada nije formirao ovakav Veliki Trigon, kakav se događa ovih dana. Naime, nakon perioda iz Justinijanove ere, Neptun je punih 9 puta prolazio kroz Ribe, dok nije ponovo formirao konfiguraciju kojom se završava jedan ciklus od 9 i započinje novi duhovni ciklus.

Snažan duhovni entitet

Ovde treba pomenuti i činjenicu da je ovaj Veliki Trigon sada snažniji nego onaj koji se dogodio prošli put (543. godine), jer je egzaktniji, kao i da je to najsnažnija konfiguracija tog tipa koja će se dogoditi u više hiljada godina koje su pred nama. Sledeća konfiguracija ovog tipa desiće se tek 5132. godine, a sama po sebi neće biti ovoliko snažna kao ova koja se sada događa, jer ove tri planete neće formirati trigon u tako kratkom vremenskom razdoblju.

Horoskopi sva ova tri Velika Vodena Trigona napravljena su za trenutak kada je Jupiter prvi put napravio egzaktan trigon ka Neptunu, aktivirajući sam kanal duhovnosti. Ono što je posebno interesantno je da se u svakom od ovih horoskopa Mesec nalazi u Škorpionu u konjunkciji sa Saturnom – što je jedan od pokazatelja da se ovom konfiguracijom pokreću bitne transformacije na kolektivnom nivou.

Kako god – svakako je očito da je od ove tri duhovne konfiguracije koje se formiraju u rasponu od skoro 5000 godina, najsnažniji upravo onaj koji se dešava ovog jula!! Možemo biti izuzetno srećni da živimo u vremenu tako snažnog duhovnog potencijala, koji nudi unutrašnje buđenje i aktiviranje sopstvenog velikog života, koji u sebi obuhvata i sve druge ljude i okolnosti.

Iz Velikog Trigona u Veliki Kvadrat

Godina u kojoj se nalazimo je sva u znaku Jupitera i oživljavanja ovog snažnog duhovnog entiteta. Ipak, baš je Jupiter taj koji će formirajući najpre ovu najduhovniju konfiguraciju sa Neptunom i Saturnom – nedugo nakon toga preći u kvadrat sa Uranom i Plutonom, formirajući T kvadrat.

Ako je trigon aspekt Neba, onda je kvadrat aspekt Zemlje, pa će ovo uranjanje egzaltiranog Jupitera iz velikog trigona u T kvadrat, naznačiti i period snažne potrebe za integracijom “Neba i Zemlje” – duhovnosti i praktičnosti, teorije i prakse…. Pred nama je period u kome ćemo duhovnost praktikovati u svakodnevnom životu, u najobičnijim situacijama kroz same odnose. S druge strane, ovo može biti i snažan period izazova na kolektivnom, kao i na ličnom nivou, posebno ukoliko se u međuvremenu ne pomire sopstvene suprotnosti i kontradiktornosti.

Dakle, nedugo nakon ovog izuzetnog Velikog Trigona, formiraće se već polovinom avgusta i T kvadrat čim Jupiter dođe u aspekte sa Plutonom (08.08) i Uranom (21.08), ali to će biti prolaznog karaktera. Puna slika u vidu konfiguracije “Velikog Krsta” odigraće se na proleće 2014. godine!

Veliki Uskršnji Krst na 13º

Sledeća godina je specijalna i po tome što se i po Gregorijanskom i po Julijanskom kalendaru, Uskrs odigrava istog datuma – 20. aprila, baš onog dana kada se na nebu bude formirala konfiguracija Velikog Kardinalnog Krsta! Kako u ovoj konfiguraciji učestvuju 4 planete, a ovog puta su to Jupiter, Uran, Pluton i Mars – za početak ove konfiguracije uzimamo trenutak kada prva od ove četiri planete bude napravila aspekt, a to je Jupiterov kvadrat ka Uranu, što će se odigrati upravo u nedelju, 20. aprila.

Tokom tri sledeća dana doći će do "učvršćivanja" ove izuzetno napete konfiguracije i to tako što će već 21. aprila biti peti kvadrat Urana i Plutona, 22. aprila – opozicija Jupitera i Plutona, dok će u sredu 23. aprila retrogradni Mars kompletirati konfiguraciju svojim egzaktnim kvadratom ka Plutonu i opozicijom ka Uranu. Ovaj Veliki Krst se dešava ne samo u danu zajedničkog religioznog praznika Zapada i Istoka, već i na dan Hitlerovog rođendana, što u sebi nosi pečat sećanja na nerešene odnose između Istoka i Zapada.

Od 20. jula do 20. aprila

Sam dolazak Jupitera na 13º 29’ Raka odakle će formirati Veliki Kardinalni Krst, gotovo se do u minut poklapa sa mestom na kome će se upravo sada, u periodu formiranja Velikog Vodenog Trigona naći stacionarni Merkur (20. jul), odnosno stepenom gde on miruje i odakle ponovo kreće direktno sa 13º 22’ Raka! Ovo nam snažno ukazuje da su ove dve posebne nebeske konfiguracije povezane, te da će u zavisnosti od čovekove (Merkur) sposobnosti da se “poveže sa Nebeskim vrednostima” i izbalansira suprotnosti u svom životu tokom perioda Velikog Trigona, zavisiti i rezultat “života na Zemlji” i materijalizacije koja nastaje u periodu Kardinalnog Krsta, kada Jupiter dođe na isto to mesto 20. aprila sledeće godine. Između ova dva datuma proći će tačno 9 meseci, što jeste vreme koje je potrebno da od začeća dođe do rođenja – ili vreme koje je potrebno da se od Neba dođe do Zemlje! Važno je samo da začeće bude srećno, pa će zajednički Uskrs doneti divno rođenje, isceljujući rane prošlosti zabeležene u DNK kodu mnogih – kodu koji sudbinom zovemo.

Sirius – čuvar Evrope

Ove dve konfiguracije – Vodeni Trigon i Kardinalni Krst – su u snažnoj vezi i rade kao jedan entitet, kome je cilj da integriše duhovno i materijalno. Stacionarni Merkur 20. jula ove, kao i Jupiter 20. aprila sledeće godine, naći će se na najvećoj zvezdi neba – Sirius – koja je poznata i kao “Čuvar Evrope”. Na istom tom mestu se nalazi i Sunce Sjedinjenih Država, a upravo je to zemlja koja ima ključnu ulogu u očuvanju mira i jedinstva u Evropi. Šta se, dakle, ovde može pojaviti kao izazov?

Kada je Evropa u pitanju, jedan od snažnih izazova može biti vezan za finansijsku situaciju, koja bi potencijalno mogla dovesti do pravljenja razlike između “istočnih” i “zapadnih” članica Unije i svih mogućih “razmirica” koje na tom polju eventualno postoje u sećanju nacija. U meri u kojoj se ostvari integracija suprotnosti “Neba i Zemlje” (Velikog Trigona i Velikog Kvadrata), ovaj “ispit” će se uspešno položiti, dok će svi izaći promenjeni.

Ovaj Veliki Kardinalni Krst se svakako može manifestovati i preko samih Sjedinjenih Država i neke dalekoistočne zemlje. Naime, u ovom periodu će nekoliko planeta “napasti” 13º Raka, na kome se nalazi Sunce Amerike, ali zajedno i sa tranzitnim Jupiterom na samom ovom stepenu!

Devet meseci

Budući da će se Veliki Kardinalni Krst odigrati baš i u periodu između dve eklipse tokom retrogradnog Marsa – to sve ukazuje na “porođaj” koji će na globalnom nivou biti izazovan. Kako cilj porođaja nije “izazov”, ali je izazov porođaja sastavni deo procesa dolaska do novog bića – tako i period koji je pred nama trebamo posmatrati kao vreme za rođenje ili oživljavanje dugo uspavanog Kosmičkog Bića koje svako u sebi nosi.

Takođe, ako i Vreme – kao entitet sam po sebi – poseduje svoj smisao i svog Duhovnog Vodiča, onda on boravi upravo u ovoj konfiguraciji Velikog Vodenog Trigona (od 17. do 19. jula) – te ona sreća koju u duhu i odnosima oživimo sada, nakon 9 meseci daće svoje plodove.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD