Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

17.-23. oktobar 2011.

 

Za razliku od prethodne sedmice koja je obilovala egzaktnim planetarnim aspektima, ovu pred nama obeležiće samo dva: opozicija Merkura i Jupitera prvog dana i trigon Sunca i Neptuna u subotu, i stoga bi trebalo da bude daleko mirnija... No, Mesec kao prenosnik svetla će biti veoma „aktivan“ tokom svog tranzita kroz Blizance, Lava i Devicu – napraviće brojne aspekte, povezujući planete i tako aktivirati njihov međusobni uticaj.

Merkur će odigrati glavnu ulogu kroz opoziciju sa Jupiterom naglašavajući osu Škorpion/Bik i stavljajući fokus na pitanja finansija, imovine, ulaganja, dobitaka, ali i gubitaka. Kako se po jutru dan poznaje, ovaj aspekt preko šestih stepenova naglasiće pitanja velikih poslova, velikih projekata koji mogu biti i veoma rizični, a kojih će biti u izobilju tokom cele sedmice. Sam rizik ne mora na prvi pogled biti uočljiv, jer upravo tokom ponedeljka Mesec će iz Blizanaca napraviti trigon sa maksimalno egzaltiranim Saturnom na 20. stepenu Vage, kao i sa Suncem, pa će brojni razgovori, dogovori, pregovori teći u najboljem redu... Ali ne treba prevideti snagu dispozitora, a u ovom slučaju Merkur u Škorpionu dispozituje Mesec i vodi ga u pad i opoziciju sa Jupiterom, pa početni utisak ne mora biti i konačan, jer se mnogo toga može promeniti, posebno ako su u pitanju ponovljena dešavanja. Na isto ukazuju i dispozitori opozicije – Venera i Mars koji će se uskoro naći u kvadratu.

Mesec u Blizancima je uvek povoljan za komunikaciju, trgovinu, učenje, putovanja, kretanje, a obzirom da će napraviti trigon sa Saturnom i Suncem u Vagi, to ga svakako treba iskoristiti za pitanja javnih poslova i suda. No, treba računati, u zavisnosti od slučaja do slučaja, i na problem sa javnim službama, zakonom, na šta upućuju i Merkur i Jupiter, posebno jer je Merkur na zvezdi Kambalii iz sazvežđa Device koja se vezuje za prava i advokaturu. Pa, evo nedovoljno stručnih advokata, ili onih koji su skloni mahinacijama, kao i predstavnika zakona koji su spremni na primanje mita, kao i onih koji se bave špijunažom ili su pripadnici policije a mogu previše obećati, ili ne biti dovoljno iskreni, što će svakako u vremenu dovesti do „kazne“ jer neprikosnoveni sudija, egzaltirani Saturn, je ove sedmice svemoguć i svevideći...

Tranzit Meseca kroz Raka aktivira već duže aktivan kvadrat Plutona i Urana, pa sredinom sedmice treba izbegavati neplanirane aktivnosti, putovanja, ali i pokušati održati mir u domu, krugu porodice, kao i lični, emotivni. Sigurno je da će mnogi od nas tada biti psihički uznemireniji i nestabilniji, a posebno je poželjno izbeći bilo kakve tužbe vezane za imovinu.

Na energične aktivnosti upućuje tranzit Meseca preko Marsa u Lavu, odakle će praviti sekstil sa Saturnom i Suncem, pa eto potrebe da se istaknemo, dokažemo, pobedimo, zasijamo. Sa dispozitorom Suncem u Vagi, koje ide u trigon sa egzaltiranim Neptunom, ovo je uspeh u svakom javnom poslu, posebno vezanim za umetnost, film. No, kako će Mesec istovremeno praviti i opoziciju sa Neptunom, to su moguća i određena razočarenja, iluzije, problemi sa infuzijama i anestezijom, posebno pri operacijama srca, ali sa povoljnim konačnim ishodom uglavnom.

Sedmicu završavamo sa Mesecom u Devici koji će praviti veliki zemljani trigon sa Plutonom i Jupiterom, a potom i sekstil sa Merkurom i Venerom, pa će mnogi tokom vikenda biti više radno raspoloženi nego obično, ili bar za druženje sa kolegama sa posla.

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa su tokom ove sedmice prozvani oni koji imaju Merkura povezanog sa Plutonom, znakom Škorpiona, i posebno u aspektu sa Jupiterom. Odreagovaće i oni sa aspektom Sunca i Neptuna, ali i oni sa aspektom Marsa i Neptuna, kao i Marsa i Sunca.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD