Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

14. - 20. novembar 2011.

I ova sedmica biće primarno obeležena Marsovim uticajem koji kao planeta na početnim stepenovima znaka i dalje govori o određenim promenama u oblastima kojima vlada taj znak, u ovom slučaju znak Device. Mars je planeta koja donosi početak, inicijativu, akciju, energiju, pa će u ovom slučaju akcenat biti na radnim aktivnostima, na radnom okruženju, poslu generalno, pa eto novih početaka na tom planu, ili bar razmišljanja o promeni posla, ili otpočinjanju novog. Merkur kao Marsov dispozitor vodi Marsa u znak Strelca, a ove sedmice, tačnije u sredu, Mars će napraviti egzaktan trigon sa retrogradnim Jupiterom po drugim stepenovima, pa eto šanse da oni koji žele da krenu „trbuhom za kruhom“ i sreću okušaju negde u inostranstvu, to i konkretizuju. Iako Jupiterova retrogradnost može ukazati na probleme i odlaganje, svakako treba iskoristiti ovaj povoljan aspekt preko zemljanih znakova, posebno jer u Marsu živi i Sunce iz Škorpiona, pa je ovo i slika uspeha (Sunce trigon Jupiter), a naročito ako je u pitanju pokušaj iz nekog drugog, trećeg puta. Ovo je i šansa da neko ko tek otpočinje posao brzo bude unapređen, kao i da realizaciju može pomoći neko ko ima određeni status u društvu.

Kako je ovo jedini planetarni aspekt (osim Mesečevih) koji će se ostvariti ove sedmice sigurno je da će bitno obojiti atmosferu. Perfekcija preko drugih stepenova, pri čemu je u pitanju i signifikator novca Jupiter, kao i znak Bika u kojem je, ukazuje da fokus treba da bude na novcu – njegovom usmeravanju i kanalisanju. Otpočinjanje poslova biće lagano, ali ne treba očekivati brzi obrt i zaradu jer će Mars početi ubrzo da usporava svoje kretanje, a Jupiter je retrogradan pa je potrebno naoružati se strpljenjem.

Istovremeno, možemo imati i sasvim drugu sliku. U Marsu živi Uran iz Ovna – buntovnik s razlogom, jer je ovo i Uran u Devici koja uvek ima opravdani razlog za nezadovoljstvo, pa evo i novih kritika uslova rada i primanja koja kasne, novih pobuna radnika, kao i njihovog laganog širenja jer je ovo i Uran trigon Jupiter.

Generalno sa Marsom u Devici (do jula 2012) možemo očekivati kritiku svega onoga što podrazumeva jedna svakodnevica (Devica), jedan običan život. Na meti mogu biti i pravni sistem, crkva, ideologije, vera, a generalno sve što je umanjeno i nedovoljno vrednovano (Jupiter, Neptun, Venera u lošem dostojanstvu u Devici).

Ove nedelje možemo očekivati pokušaj stabilizacije, odnosno pokušaj da se uspostavi ravnoteža između onih vrednih ali omalovaženih (Mars u Devici) i onih koji su okarakterisani kao oni koji imaju i uživaju (Jupiter u Biku). Dogovori su mogući, ali ne i dugog veka, jer će i Mars, kao i Merkur njegov dispozitor, krenuti uskoro retrogradno, pa eto promene, vraćanja na staro, negiranja dogovora, predomišljanja.

Sa Uranom koji preko Marsa pravi trigon sa Jupiterom po drugim stepenovima (a potom i sa Plutonom iz Jarca naredne sedmice) evo šanse upravo da oni najinteligentniji dođu do sjajne ideje i ostvare veliku materijalnu korist, kao i da brojni siromašni na potpuno neoubičajen način dođu do velikog novca.

Ovo je i šansa da se dobija premija na lutriji, kao i da se konačno okonča neki sudski spor koji je dugo trajao a vezan za veliku vrednost, ali sa vrlo verovatno polovičnom dobiti jer Devica usitnjava a Jupiter je retrogradan, a Uran kojim Mars vlada mora doneti neočekivani obrt i ishod.

Povoljna je nedelja za otpočinjanje bilo kakvih poslova vezanih za transakciju novca, kao i za renoviranje kuće, stana, ili početak izgradnje, ali treba imati u vidu da troškovi ipak mogu biti veći od planiranih, jer se neka veća stavka može propustiti. Mars u Devici planira sve, do najsitnijih detalja, i svakako želi da bude vrlo praktičan, racionalan i štedljiv. No, sa ovakvim trigonom može se osetiti moćnijim nego što jeste, i izgubiti svoj osećaj za pravilnu raspodelu sredstava.

Sedmicu završavamo kvadratom Sunca iz Škorpiona sa Neptunom iz Vodolije, što može dati obmane, previde, pijanstva, predoziranje, kao i problematične operacije usled pogrešne dijagnoze ili neadekvatne anestezije, ili pogrešne terapije koja može izazvati gušenje. Kako u Marsu živi ovo Sunce, to se krajem nedelje ovaj aspekt prenosi i direktno na znak Device koja dodatno potvrđuje određenu problematiku sa zdravljem. Tada treba biti obazriv i u saobraćaju u nedelju, jer je ovo svetlo koje zamagljuje vid, ili nedovoljna preglednost na putu usled magle, kiše, ili nedovoljn obeležen znak na putu, što sve može dovesti do nezgodnih okolnosti.

Kako je Venera i dalje, zajedno sa Merkurom u Strelcu, a Jupiter je vodi u njeno sedište, to će svakako, bez obzira na ostale okolnosti, dominirati u određenim krugovima, vesela, optimistična atmosfera, pa možem očekivati prijatne razgovore, uzajamno razumevanja, putovanja i učenje sa lakoćom.

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa su tokom ove sedmice prozvani oni koji imaju Marsa povezanog sa znakom Device (primarno početnim stepenovima), kao i u aspektu sa Merkurom. Posebno će se aktivirati oni sa Marsom u aspektu sa Jupiterom koji mogu očekivati vrlo benefične prilike. Tu su i oni sa kombinacijom Jupitera i Urana koji mogu ostvariti velike novčane prihode.

Oni sa problematičnim odnosom Sunca i Neptuna potrebno je da budu obazrivi u svemu što im je već donosilo strahove, gubitke, previde, a posebno treba da se izbegavaju manipulacije, konzumiranje alkohola i droge.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD