Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Parlamentarni izbori Republike Hrvatske

Vlast se u Hrvatskoj dijeli na zakonodavnu, sudbenu i izvršnu. Dok zakonodavnu i sudbenu vlast čine Hrvatski sabor i sudovi, Vlada Republike Hrvatske jest nositeljica izvršne vlasti u državi. Nju čine njezin predsjednik (premijer), potpredsjednici i ministri. Dana 8. studenog 2015. godine održat će se izbori za 8. saziv Hrvatskog sabora. Iako predizborne ankete i predviđanja govore u prilog tijesnoj utrci, jasno je kako se bitka za novog predsjednika vodi između dva kandidata,  trenutnog premijera Zorana Milanovića (SDP) i Tomislava Karamarka (HDZ).

Horarna astrologija podrazumijeva da je svako ljudsko djelo rođeno pod utjecajem određenih konstelacija i da mora nositi pečat tih upliva.

Pitanje glasi - tko odnosi pobjedu na parlamentarnim izborima 2015. godine?

Horarno pitanje o izborima, odnosno o tome koji će kandidat dobiti koju kuću, ovisi o činjenici tko je trenutno na vlasti. Budući da je premijer Milanović sad na vlasti, njemu ćemo dodijeliti prvu kuću, dok ćemo njegovom protivniku Karamarku dodijeliti sedmu kuću.

ASC je na 7 Vodenjaka - to je fiksni znak. Kako ova kuća predstavlja Milanovića, usred fiksnog znaka, jedan je od nagovještaja da bi mogao zadržati položaj i ostati na vlasti. Signifikator  Milanovića je Saturn na 1 Strijelca,  koji je na vrhu 10. kuće  i u aplikacionoj konjukciji s Fortunom. U horarnoj astrologiji postoje striktna pravila koja govore:  kada je signifikator u 10. kući radi se o pozitivnom znaku. Dodamo li i konjukciju s Fortunom, koja predstavlja sretan ishod, možemo govoriti da mu je sreća naklonjena.

Mjesec je od izuzetne važnosti kod horarnih pitanja o izborima. On je prirodni vladar naroda te označava biračko tijelo. Ako Mjesec aspektira signifikatora jednog od  kandidata - taj kandidat pobjeđuje. Vidimo da se Mjesec nalazi u Lavu na 15 (kraljevskom stupnju) u sedmoj kući javnosti i odlazi u aplikacioni trigon ka Uranu, koji se nalazi u Ovnu na 18. Uran je i drugi vladar Asc koji predstavlja premijera Milanovića.

 

Tomislav Karamarko, kao protivnička strana, predstavljen je 7. kućom.

U sedmoj kući se nalazi Mjesec na 15 Lava. Vidimo da će Karamarko dati sve od sebe da osvoji publiku - narod. Ipak Mjesec je u odlaznom aspektu sa svojim dispozitorom Suncem, orbis 2. Sunce kao signifikator Karamarka odlazi na 13 Vage, u padu je, a pritom je i u 8. kući, što nije dobar znak za pobjedu.

Sunce u Vagi na 13 nalazi se na jednoj izuzetnoj važnoj fiksnoj zvijezdi Algorab iz sazviježđa Korvus (Gavran). Kroz ovo sazviježđe vidimo priču o porijeklu zavjere. Ova zvijezda opisuje pohlepnost, zavjeru kao i sebičnost i lukavost. Ovo je i zavjera u kojoj učestvuje i više ljudi. Sunce kao signifikator Karamarka još ide ka kvadratu sa Plutonom i u opoziciju s Uranom.

U svakom slučaju, neka pobijedi onaj koji će narodu dati boljitak i prosperitet.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD