Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda balansirajućeg znaka

Jedna od četiri značajnih tačaka koje imamo u horoskopu je tačka zalazećeg znaka koji ima specijalnu funkciju da održava zakon karme u pravilnom odnosu. Početak 7. kuće predstavlja stanje količine balansa, predstavlja priču o kosmičkoj ravni i onome što nam je suđeno i što dobijamo u životu od svih ostalih aktivnosti.

Ako pogledamo sam zakon prirode 7. kuće i kako se dolazi do ovog znaka koji je predmet u životinjskom krugu horoskopa i koji je kao takav nastao poslednji u evoluciji, vidimo da njegova evolucija predstavlja evoluciju natusa koji ide od 1 ka 10. Mars kao 1 prirodno egzaltira u znaku Jarca a Saturn kao 10 prirodno egzaltira u 7. znaku Vage, što govori da je putanja natusa da ide od 1 u svoju suprotnost.

U svakom životu spontano idemo u svoju suprotnost, jer ceo život teži da nas dovede u suprotnu tačku od one u kojoj se nalazimo. Zato svako preterivanje na tom putu neminovno vodi u stanje iskustva dizbalansa i ako previše stavimo akcenat na jedan tas, u sledećem trenutku dolazimo na suprotni tas, jer ćemo doživeti iskustvo neravnoteže zato što je previše stavljeno na prvi tas. Tada kroz 7. znak koji je zadužen za balansiranje dobijamo iskustvo kosmičke pravde ili pravednosti, jer je on zadužen da nas dovede u suprotnu tačku od one u kojoj jesmo. Svest sama po sebi je koherencija suprotnosti, jer jedan sistem je svestan ukoliko su suprotni delovi unutar njega u koherenciji i svest sve vreme u evoluciji ide od jedne tačke ka suprotnoj tački. Vaga je apsolutni odraz kosmičke pravde koju u svojim životima doživljavamo kroz odnose, kroz partnera i čitav set okolnosti koje nam dolaze. Možda u jednom životu ili inkarnaciji to ne vidimo i ne razumemo, ali da bismo prošli kroz 7. kuču predhodno moramo da budemo u tački koja predstavlja poziciju Saturna, a pre toga u poziciji koja je sve izazvala i do toga dovela. To govori da svaki odnos koji imamo je uvek rezultat većeg i mnogo šireg iskustva naše Duše od onoga što doživljavamo u jednoj inkarnaciji. Naše telo je uronjeno u Dušu koja je veća od samog tela, jer ona je sačinjena od nekoliko fizičkih postojanja u različitim vremenskim dimenzijama ili inkarnacija i iz ugla duše uvek je sve pravedno.

Ta pravda se dakle izražava kroz 7. kuću preko partnera i ostalih odnosa kao bitna priča u svakoj inkarnaciji, pa iako možda i ne znamo zašto nam se neke stvari događaju, ipak znamo da je put za življenje pravde u nepreterivanju i u sposobnosti da suprotnu stranu, koju donekle ne razumemo, ne opteretimosvojim neznanjem, jer jednom ćemo to postati onoliko snažno koliko smo snažno u 1. kući bili suprotni 7. kući. Od sposobnosti da suprotnu stranu možemo da držimo u ravnoteži zavisi nam stepen evolucije i razvoj svesti. Znak Vage i 7. kuća ne traži od nas snažne emocije, jer Vaga je predmet i neemotivan znak, to je čisto merenje i pokazatelj balansa, a odatle se sve ostale stvari pojavljuju kao emotivno prijatne ili neprijatne.

Vaga je znak koji u svojoj esenciji samo predstavlja kosmičku pravdu, ravnotežu i slobodna je od emocija iako njome vlada najemotivnija planeta Venera i svako ima svoju „Vagu“ ili 7. kuću kojom se mere sve suprotnosti.

Ako pogledamo samu prirodu 7. znaka Vage kojim uprvlja Venera, vidimo da ima oblik koji govori o stalnom ushićenju. Vaga kao vazdušni znak potpuno teži da se poveže sa kosmičkom prirodom vodeći nas ka gore i predstavlja egzaltaciju od egzaltacije, jer 1(Mars) egzaltira u 10 (Jarac) a 10 (Saturn) egzaltira u 7 (Vaga). Znak Vage ima potrebu da nas u svakom trenutku premeri iz ugla odnosa prema suprotnosti, nikada ne posmatra samo jednu stranu, jer uvek gleda obe strane i kakva je ravnoteža između njih. Od tog odnosa zavisi lepota i zadovoljstvo kroz partnera, jer ako želimo u nekom odnosu da smo u pravu a da druga osoba nije, to donosi neravnotežu i probleme u raznim sferama života koje odatle dolaze. Zato je Vaga izvor same sudbine, jer sudbina koju dobijamo izvire iz stanja balansa i iz suptilnog nivoa koji nosimo u genima kao odnos nukleotida i sećanja suprotnih parova naših predaka, a Venera kao vladar ovog znaka sve ovo u sebi nosi. Dakle, imamo jednu Veneru koju često povezujemo sa emocijama i to je zemaljska Venera iz Bika koju doživljavamo kroz ljubav i kroz zadovoljstva materijalne prirode, ali imamo i Veneru povezanu sa Vagom koja je daleko više božanstvo. To je Astreja ili Dika u grčkoj mitologiji koja predstavlja vid pravde i sama po sebi je simbol čistote i kosmičkog zakona.

Na fizičkom nivou Venerin centar je u 2. čakri koja predstavlja ono što se događa na planu zadovoljstva, sreće i svega onoga što dobijamo kroz znak Vage i to je uvek kruženje sa svim onim što dolazi iz 6. centra iz polja Jupitera. Zato kažemo da je ono što nam se dešava uvek pravda koja dolazi kroz odnos i kroz drugu stranu, jer Vaga je poslata da napravi ravnotežu u našoj Duši nezavisno od toga koliko nam se u jednom trenutku čini da nas možda odnos sa nekom osobom izbacuje iz ravnoteže. Ali, to je uvek faza čišćenja i u širem smislu ta osoba sa druge strane je potreba naše Duše, jer ako smo nešto uradili što je ostalo duboko u nama i tu stvar nikada nismo isčistili, sada imamo potrebu da to ponovo doživimo kroz drugu osobu i zato budimo uvek zahvalni toj osobi koja nam je došla. U jednom odnosu kakav god da je i šta god da se dešava, vrlo važno pravilo je da taj odnos na jednom nivou završimo tako što ćemo uvek naći dovoljno širu perspektivu i širi pogled da možemo da ostvarimo ravnotežu i da smo iskreno zahvalni zbog toga. Potrebno je da budemo zahvalni iako ne znamo tačno zašto, zato što će sledeći partner koji bude došao imati te kvalitete koje smo postavili, jer nam partneri uvek nastaju iz odnosa koji smo ostavili u prethodnom kraju života, odnosno prethodnom kraju nekog odnosa. Ako sada u nekom odnosu kakav god da je partneru nađemo mesto i funkciju i budemo zahvalni toj osobi kao biću, mi stvaramo seme za sledeći odnos koji će biti takav. Ukoliko pak tu osobu ostavimo zbog svega što smo sa njim doživeli i stavimo je na „crnu listu“, sledeća osoba koja bude došla i dalje će nas učiti toj „“lekciji“, tako što ćemo biti na suprotnoj strani i biti u poziciji da radimo ono što je ova prva nama radila ili ćemo na neki drugi način doživljavati sličan dizbalans. Ali, sve je samo merenje balansa, jer se na taj način razvija svest koja je osnova za življenje cele Duše koja nije iz samo jedne inkarnacije. Venera i Jupiterili 2. i 6. čakra su par koji treba držati u balansu, jer govore da ono što je istina na nebu je uvek izraženo kao lepota na zemlji i da između istine i lepote nema razlike. Ako čovek prepozna da neke stvari nisu lepe, on pravi dizbalans i onda mu se te neke stvari vraćaju uživotu sve dok ne dođe u evolutivno stanje u kome može da bude zahvalan svemu što se događa, jer tada ide napred. Uvek je potrebno da znamo da je potrebno 2 atoma zahvalnosti (H vodonik ilizahvalnost) i 1 atom ljubavi (O kiseonik ili ljubav), uvek više zahvalnosti a ne ljubavi (H2O) da bi čovek imao ono što mu je potrebno.

Na taj način evolucija ide i Venera koja je zahvalna uspeva da se razvije, a ovaj stepen ravnoteže se izražava na nivou Jupitera pre svega u ravnoteži krvi. Krv mora da ima svoju ravnotežu, jer to je deo koji se prenosi na genetskom nivou i na fiziološkom nivou se izražava kao Ph vrednost. Pravilna Ph vrednost krvi je 7, 36 i ide od 0 što je potpuno kiselo do 14 što je potpuno bazno, a 7,36 je mera koju čovek ima kada ima savršeno zdravlje i nema nikakve probleme na fizičkom nivou. Ta ravnoteža u krvi između kiselog i baznog održava sve ostale fizičke funkcije i razni su razlozi zbog čega čovek nekada ode na jednu stranu, ali kisela krv je najčešći problem kod ljudi. Psiihološki posmatrano to uvek predstavlja osećaj da neke stvari nisu nikako dobre ili postoji ozlojeđenostc prema nekome i odatle se stvara kiselina i tada je čovek otvoren prema bolestima. Velika je retkost da je krv previše bazna, ali i to takođe vodi ka bolesti, jer samo približna Ph oko 7,36 govori o dobrom zdravlju kada čovek može svaku vrstu problema koje ima u svom genetskom kodu da izbalansirana fizičkom nivou.

Na nivou Venere taj isti odnos ravnoteže od 7,36 se izražava preko odnosa kroz 7. znak, kao i kroz 36 dekanat u kome Venera egzaltira (7,36), jer je Venera egzaltirana u poslednjem zodijačkom dekanatu na 27º Riba. Iz ovog Ph faktora mi zapravo otkrivamo kod koji nas vodi iz znaka sedišta Venere u znak njene egzaltacije ukoliko naš balans kao kormilo sudbin koje upravlja u kojem ćemo smeru otići može da ima onoliko sretnu Veneru koliki je taj izbalansirani deo. Tada smo sposobni da iz odnosa idemo ka egzaltaciji, što praktično znači da je odnos koji imamo izbalansiran ako smo sposobni da drugu stranu iz mesta njenog sedišta podignemo na mesto njene egzaltacije, t.j. da drugu osobu energetski podignemo. Ako nam je neka osoba bila neprijatelj i naša sredina i krv je bila kisela zbog toga, mi tu osobu kakva god da je ne ulazeći u emotivni deo treba da energetski podignemo da se oseća dobro. Tada je naša karma ispravna i na nivou krvi imamo savršeno zdravlje, a na nivou karme i događaja imamo savršen život. Ali, da bi to postigli i ispravili sudbinu, moramo energetski podići drugu stranu, a ne da je spustimo i dokazujemo da smo pametniji i u pravu.

Odnos 7,36 je zapravo stanje obeju Venera i jedan nivo je Venera koja vlada Bikom i svim onim što na Zemlji iskušavamo kao zadovoljstvo, a što genetski nasleđujemo kao sećanja svojih predaka. Sve ljubavne priče koje imamo su se već događale i zabeležene su u Mesecu, jer na 3º Bika je egzaltacija Meseca, tako da nas Bikova Venere sa jedne strane jako vezuje za Zemlju, ona ima sposobnost da materijalizuje, jer sva iskustva i sećanja koja prenosimo su uvek emocije i to je njena priroda čestice, jer nas vezuje za materiju preko hrane, iliputem emotivne vezanosti spram bilo čega. Drugi nivo je Venera koja stvara odnose, to je njena talasna priroda i to je Venera iz Vage koja je božanstvo koje ima poziciju u centru znaka Vage i odatle meri iskustva koja imamo. Sa jedne strane imamo iskustvo Venere koja nas jako vezuje, a sa druge strane je Venera koja je božanstvo i koja nam zapravo određuje sudbinu kroz stanje emotivnih odnosa i kroz stanje ravnoteže koja postoji u odnosima. Između ova dva dela Venere je 162º i ako sa druge strane projektujemo takođe 162º, dolazimo do 27º Riba gde živi potpuna Venera koja je doživela svoju maksimalnu egzaltaciju.

*******

Ovaj tekst predstavlja deo predavanja u Kepler klubu. Više o Kepler klubu i pristupu celom članku možete pročitati ovde.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD