Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Amfitrita u meni...

Mitovi se prepliću... Moj život je jako povezan za pričom o Persefoni, o čemu sam i pisala u svom članku „Sve smo mi Persefone“, ali svačiji život je isprepleten od više mitova koji čine potku jedne sudbine. Tako u potki moje priče boravi i mit o Amfitriti...

Svi mi imamo potrebu da igramo određeni mit, da živimo priču koju možda još nismo ispričali. U skoro svim mitovima priče su nedovršene – to su delovi sećanja često ne do kraja ispričanih priča...

Jedan život može biti složen u smislu potrebe da imamo različite mitove. U astrološkom smislu važno je da znamo da će nas najviše determinisati 10. kuća koja opisuje naše kolektivno nesvesno, budući da je deseta kuća zapravo 12. kuća od 11. (a 11. kuća predstalja «društvo», odnosno «kolektiv»). Da bismo razmotrili upliv kolektivnog nesvesnog na naš život posmatramo i vladara 10. kuće, jer živimo u jednom vremenu, verujemo da to što živimo jeste takvo kakvo nam se servira manje ili više...

Dvanaesta kuća je mnogo ličnija i kada osoba živi svoju 12. kuću ona uopšte ne liči na druge ljude jer 12 traži da smo potpuno i stvarno autentični..., a to umnogome zavisi od toga u kom vremenu i u kojoj zemlji živimo, kao i koliko nas je majka podržavala tokom trudnoće, koliko se radovala našem rođenju i time nam dala snagu da živimo svoju stvarnu potrebu izraženu kroz seriju 12.

Život mita na ličnom nivou

Sopstveni horoskop mi je poslužio za ovaj članak, kao što je to bio slučaj i kod priče o Persefoni.

U mom slučaju je ista planeta ona koja povezuje nekoliko nivoa, odnosno Mars je vladar mog  Ascendenta (ja), vladar moje 12. kuće (lični mit), nalazi  u 10. kući (kolektivni mit), a vladar je i 5. polja (ljubav). Sve ove kuće imaju istog dispozitora, to je upravo uklješteni Merkur na 15º Vodolije. Na ovom mestu se nalazi zvezda Rotanev iz sazvežđa Delfin koje nosi u sebi priču o Amfitriti, Posejdonu i delfinima. Merkur je moj dispozitor vladara ascendenta, a i vladar je 10 (kolektivno nesvesno), ali i dispozitor vladara 12 (lični mit) i vladara 5 (ljubav). Dakle, ako posmatramo žensku stranu konstelacije delfin, ona je svakako vezana za Amfitritu, pa je jedan deo moje priče veoma povezan baš sa njom!

Granice sazvežđa Delfina su od 8º Vodolije 50’ do 27º Vodolije 50’. Upravo na početku ovog sazvežđa nalazi se moje Sunce (muškarac) na 9º Vodolije 16’ koje dolazi iz uklještenog Lava iz 9. kuće – stranac, neko ko ima veze sa inostranstvom, neko ko ima iza sebe brak (budući da je Sunce iz 9 došlo u 3 čime je aktivirana osa 3/9, osa drugog braka), neko ko može biti razveden ili nekako drugačiji od ostalih (Vodolija), neko ko ima veze sa mojom svrhom, duhovnošću – što je sve simbolika 9. Zanimljiva je i pozicija Sunca na 9º, što isto potrvrđuje simboliku 9. kuće i svega navedenog. Dakle, na 15º Vodolije se ustvari nalazim ja, to je Amfitrita, koja se sakrila (Merkur u uklještenom znaku), jer je stidljiva... Merkur aplicira u sekstil sa Neptunom (Posejdon) što Neptuna egzaltira budući da je Merkur u znaku Neptunove egzaltacije, a u pitanju je orbis od 6º, što asocira na susret Amfitrite i Posejdona (Neptuna) preko posla. Ovde Amfitirta sama ide ka Posejdonu (aplikacioni aspekt koji potvrđuje događaj u budućnosti, u vremenu).

Ako pretpostavimo da je Merkur na zvezdi konstelacije Delfin posrednik koji u ovoj priči spaja Amfitritu i Posejdnona, onda baš zbog datog orbisa možemo zaključiti da je u pitanju posao i to onaj posao koji je vezan za simboliku Merkura! Merkur u Vodoliji tako može biti opis same astrologije kao posla kojim se ja bavim. Cela ova priča može biti obojena inostranstvom, što ovde i jeste osnovna priča, tj. sve mi se ovo može dešavati negde, na nekom putovanju, budući da je Merkur smešten u 3. polju. Svakako da putovanje treba da bude negde na zapad, jer je Amfitrita locirana iza Herkulovih stubova, što jeste zapad...

U Neptunu živi i egzaltirana Venera iz Riba kao vladar 7. kuće, što se odnosi na partnerstvo. Čak se i Neptun nalazi na strelčevskom stepenu (21º), koji isto asocira na stranca, inostranstvo, ali i na veoma obrazovanu osobu. Venera je u blizini zvezde Ahernar, veoma duhovne zvezde iz sazvežđa Eridanus čija je priroda Jupiter, što sve ove osobine samo naglašava. Naime, konkretni potencijal jedne zvezde izraziće se onoliko snažno i na onaj način na koji to odgovarajuća planeta (u ovom slučaju – Jupiter) kao «nosač» zvezdanog uticaja to omogući na nivou natalnog horoskopa.

Zanimljivo je i to da se Južni mesečev čvor nalazi na kraju sazvežđa Delfin što ovde može da znači da je u pitanju neka ljubavna priča iz prošlosti, prošlog života.

Persefona i Amfitrita – žene Hada i Posejdona

Da li je moguće da u jednom horoskopu žive dve različite mitološke priče? O da – moguće je i sasvim je tipična pojava. Naime, svi smo mi sačinjeni od mnogobrojnih struna različitih mitova koji zajedno čine potku naše jedinstvene sudbine – a to je polje koje mi kao astrolozi odgonetamo.

Pokušala sam da uporedim Persefonu i Amfitritu koje pripadaju dvema različitim pričama, ali mit i jedne i druge prožimaju isti horoskop, svaka na svoj način. Kako nas mit već podučava, onaj deo priče koji je povezan sa Perefonom vodi na jug, a sa Amfitritom na zapad...

Tako u jednom delu horoskopa dominira Persefona (kroz Mesec u 8. kući u trigonu sa Venerom), a u drugom Amfitrita (preko već pomenutog sekstila Neptuna i Merkura na zvezdi konstelacije Delfin). Ako razumemo mitološku pozadinu sopstvenog horoskopa – koja je najtipičnije ispričana preko mitologije fiksnih zvezda i sazvežđa – razumećemo i svoje duboke nesvesne potrebe i sudbinki put kojim nas one vode.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD