Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06. do 13.02.2017.

U ovoj sedmici, prilično protočni aspekti ublažiće situacije i turbulentne promene koje bi pomračenje Meseca lako moglo izazvati. Ova Mesečeva pojava se događa u subotu u ranim jutarnjim satima.

Već na samom početku Jupiter je dao neke znake, mnogi su se osvrnuli oko sebe, pogledali svoje partnere, možda neki i više njih, inspiracija je došla, ali da li će biti realizacije, zavisi od situacije. Jupiter sada polako kreće retrogradno i ponoviće nešto što vam se učinilo kao idealna prilika, ali dok ste se okrenuli, ta prilika kao da je prošla. Ne žalite za izgubljenim, jer ako nešto niste imali, ne možete ga ni izgubiti, ali ga još uvek možete dobiti. Da li je moguće i nešto dobiti kada planeta krene svojim retrogradnim hodom? U teoriji jedino kada se radi o Jupiteru. Ako je simbolika za novac, sreću, slatkiše i svaku vrstu uživanja, slobodno mogu reći da on jednako izaziva radost kada nam novac iznova i iznova stiže, kada jedemo svoj omiljeni slatkiš, pa iako smo ga jeli dan ranije, opet mu se radujemo i jednako nam prija. Ako nam Jupiter označava meditaciju i duhovnost, redovnim ponavljanjem ne samo da vas jednako opušta i relaksira, već svaki ponovljeni put budi sve bolje i dublje osećaje, a vi postajete stabilniji i jači. Nijedno od njegovih ponavljanja ne deluje negativno niti loše. E sad, u zavisnosti od vašeg natalnog Jupitera, može vam doneti puno ili malo dobrih šansi i prilika.

Sam trenutak zaokreta tj. njegove stacioniranosti može malo da izazove zbunjenost ili usporenost, jer on baš ne voli da radi i ako treba neke stvari da odluči to ne radi preko noći, niti voli da ga niko ni u čemu požuruje. A pored stacionarno-retrogradnog Jupitera tu je i Merkur, koji je prvog dana na vrlo osetljivom poslednjem stepenu Jarca, pa zato nije dobro da toga dana imate neke važne razgovore ili dogovore. I sami ćete biti jako usporeni, pa svako ko vas bude na neki način požurivao ili vam bude davao termine i rokove, kod vas će izazvati samo kontra reakciju i nervozu. Nemojte da vas potpuno nevažne stvari poremete i izbace iz ravnoteže.

Biće tu raznih situacija, od kašnjenja, preko loših kontakata i komunikacije, do problema u saobraćaju i tehničkih problema. Ma koliko se trudili da nad svojim životom uspostavite kontrolu, to vam neće polaziti za rukom i drugog dana ulaskom Merkura u znak Vodolije, potpuno ćete biti izbačeni iz ravnoteže.

Merkur u Vodoliji nije kontrola, naprotiv, on je potpuno nekontrolisan i samo tako može odlično funkcionisati. Narednih mesec dana zaboravite na redovnost, na ustaljenost i na sve ono što je imalo svoju rutinu i ograničenje. Od utorka je normalno sve ono što nije normalno. Pustite da malo nebo upravlja vama, a vi samo pratite znake koji će biti putokaz za budućnost.

A kada se Merkur u Vodoliji bude malo primirio, a retrogradni Jupiter ubrzao svoj hod, ostaje vam sreda da se posvetite sebi ili porodici. Ovo je vrlo intiman i ličan dan (Mesec u Raku), pa ukoliko je porodica nešto što je više tradicija nego bliskost, onda odaberite samoću. Ovo je momenat koji razvija ljubav, nežne emocije i budi čula. Kreativost je izuzetno jaka, pa neka i dan bude posebno lep, romantičan, jer ćete ga po nečemu pamtiti. Iako ovaj Mesec ne voli da izlazi iz kuće, napravite presedan i jedan vrlo lep izlazak na otmenom ali intimnom mestu može upotpuniti sve ono što „dom“ nudi. Budite kreatori svog života i bar jedan dan isplanirajte i ostvarite do kraja, onako po svojoj želji, bez obzira na obaveze i odgovornost. Jer ne zaboravite da je najvažnija obaveza prema sebi samom, a kako ste jedino vi odgovorni za sebe i svoje želje, potrudite se da se ne izneverite.

Vrlo je naglašen znak Vodolije i ova slobodna priroda duše. Kao prvo, Sunce će u četvrtak napraviti sekstil sa Uranom, što će potpuno vašu svest osloboditi određenih okvira i stega, delujući poput iznenadnog buđenja, iza kojeg će odmah u glavi probuditi lepe, čak i ljubavne misli (Merkur sekstil Venera). Ovaj će aspekt biti i u subotu kada se na nebu bude dešavala Mesečeva eklipsa preko 22° Lava i Vodolije. Vrlo interesantna eklipsa, u čijem trenutku dešavanja imamo pored Merkura i Venere u sekstilu, Jupitera koji povezuje ove dve suprotnosti (Jupiter trigon Sunce, sekstil Mesec). Nije samo Jupiter taj koji povezuje, već ovde imamo i Urana sa istim aspektima, a zatim i Saturna.

Koje god vam polje budi ova eklipsa, ovo je vrlo jak znak nekih srećnih okolnosti. Sama opozicija Sunca i Meseca je osetljiva i može izazvati neku emotivnu reakciju kod vas, ali jako je važno da toga dana budete potpuno mirni i sačekati da do kraja dana ispratite ovu konfiguraciju na nebu. Ovaj momenat, koji se dešava u subotu, je poput začeća i zato je važno da zasejete lepe misli, želje koje biste želeli da se ostvare. Najčešće se Lav i Vodolija odnose na planove, budućnost i odnos vas i društva. Birajte poziciju, status, kao da će vam biti određena pozicija u narednom periodu od nekih pola godine. Ako se to pruža preko polja braka onda je vreme da razmislite dobro o tome kako vi gledate vaš odnos, a kako to vide drugi sa strane, ako je posao u pitanju, svakako nailaze promene prema kojima možete biti skeptični ili čak i uplašeni da nešto ne izgubite, a u stvari vam mogu doneti bolju poziciju i status. Koja god da je oblast u pitanju, vreme je da pogledate svoju poziciju u društvu, kao i vaš celokupni društveni život. Da li je to pozicija koja vama odgovara, da li je vreme da menjate osobe u svom okruženju koje nazivate prijateljima, a malo ko od njih vas zaista poznaje, sada se malo „otkačite“ i radite stvari koje vas vesele i raduju, ma koliko one sulude bile.

Vodolija je ta koja budi, ali Lav je znak detinje radosti, iskrene sreće i svega što vas iskreno veseli i raduje. Zato zaboravite na predrasude, ograničenja i krenite korak dalje, ka svojoj sreći i ka onome što iskreno i od srca volite. Zadovoljite ovog Lava (Mesec u Lavu) i obradujte njegovo veliko srce (pun Mesec) hobijem, događajem ili nekim ko vam se već dugo smeši, a vi niste hteli ili niste smeli da mu uzvratite ni pogledom, a kamoli osmehom.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD