Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10.07. do 17.07.2017.

Ovaj kardinalni T-kvadrat (Sunce/Mars sa Jupiterom i Plutonom) uporno dokazuje koliko je nezgodan za mnoga finansijska tržišta. Na berzi izaziva vrlo eratično ponašanje, posebno u Americi, gde se u poslednje vreme indeksi naglo menjaju na svaka dva dana. Za plemenite metale ovo je bila još jedna nedelja iznenađujućih promena cena, ali ovog puta su nisko pale, uprkos slabljenju dolara i jačanju evra. Zar ne bi trebalo da valuta i metali idu u istom smeru? Obično jedno tržište ide ka usponu, a drugo ka padu. Još bizarnije je dešavanje u 19.07h u četvrtak uveče, pošto se normalno radno vreme završilo, kada je neko dao veliku narudžbu srebra koje je stoga poraslo do 16.06, blizu najvećeg nivoa nove sezone. U tako osetljivom trenutku prodaje, srebro je palo na 14.34. Posle nekoliko minuta se oporavilo mnogo više u odnosu na taj pad ali je tehnička šteta već napravljena. Gde su nam regulatori kad nam najviše trebaju? Neko bi se zapitao koliko će nam biti potrebno da prepoznamo manipulaciju koja se dešava na tržištu metala.

Trgovcima nije lako kad se sve dešava obrnuto od norme, baš kao da su Venera i Merkur zaglavljeni u retrogradnom hodu. Kardinalni T-kvadrat daje isti utisak ali je sve još šokantnije od retrogradnog Merkura, koji pre vodi do mentalne isključenosti nego do šoka. „Greška“ koja je dovela do velike prodaje zlata prošle nedelje, i prodaja srebra zatim su šokantne promene, daleko jače od onih koje donosi retrogradni Merkrur. Šokantno to što se desilo, a još šokantnije to što niko nije izvestio ništa o tome.

Mazut je završio najduži niz sa usponom u nekoliko godina vrlo naglo 5. jula, što se takođe kosi sa normalnim tržišnim korelacijama kada bi zlato, srebro i mazut trebalo da rastu dok dolar pada. Ova “normalna” korelacija je, međutim, prisutna na tržištu soje, koje je prosto eksplodiralo prošle nedelje. Posle 9$ 23. juna, što je bio najniži nivo od aprila 2016. godine, stiglo je do 10.20$ u petak 7. jula, imajući porast od 12% za dve nedelje.

Na međunarodnom frontu, opozicija Marsa i Plutona 2. jula, praćena opozicijom Sunca i Plutona 9. jula, povećava opasnost od konfrontacije nuklearnim oružjem. Na Dan nezavisnosti, 4. jula, Severna Koreja je imala svoj prvi test interkontinentalne balističke rakete, čime je poslala simboličnu poruku Americi. Ako još uključimo i prisustvo Urana, ovo postaje pravi kardinalni veliki kvadrat, koji je na snazi od 25. juna do 20. jula. U srcu svega toga nalazi se tranzitno Sunce sa Marsom u Raku, koje pravi T-kvadrat ka Jupiteru u Vagi i Plutonu u Jarcu.

Vrlo je interesantno da je u ovom periodu, u ponedeljak 3. jula Dow Jones Industrial Average napravio najveći skok, koji drugi indeksi širom sveta nisu pratili. U stvari, nekoliko njih je nastavilo sa svim kontinuiranim padovima, posebno u Evropi. Ima nekoliko izuzetaka, kao na primer u Kini, čiji je šangajski indeks bio u usponu čitave nedelje, kao i u argentinski. Sve je to potpuno u skladu sa neočekivanim ponašanjem kardinalnog T-kvadrata koji uključuje Marsa i Jupitera, a posebno što je i Uran uključen, što će biti posebno uočljivo od 17 do 20. jula, kada i Sunce i Mars budu u kvadratu sa Uranom, približavajući se konjunkciji 26. jula. Na finansijskim tržištima ludilo se neće uskoro završiti, baš naprotiv, čini se da će se juli završiti sa “velikim praskom”.

U svetskoj politici kosmička drama može takođe predstavljati big beng, odnosno svojevrsni šok, budući da su i Mars i Sunce vatrena tela. Kad se udruže sa Jupiterom koji vodi u preterivanje, stvari mogu da se preliju preko vrha. To su impulsivne odluke i akcije zbog kojih će se kasnije zažaliti. A kad se na to doda element šoka od Urana i element pretnje od Plutona, to izaziva veliki oprez kod finansijskih i mundanih astrologa jer su uzdrmani i svet i tržišta. Ovo je vreme ratovanja, kad iznenadne akcije i reakcije mogu lako da se dese, kao što je bilo sa lansiranjem balističke rakete u Severnoj Koreji. Kao reakcija na to je zahtev za “vojni plan” američkog vojnog establišmenta. A najčudnije od svega je što bi sve to trebalo da uzrokuje uspon zlata i srebra, a ne pad.

U ovoj kolumni je već nekoliko puta naglašeno da je period od sredine maja do septembra vrlo opasan. Ovo je vreme punjenja vrlo snažnim emocijama i impulsivnim delovanjem. Da, može biti i vreme sjajne inspiracije, novih misli i pionirskih akcija. Ali da bi ta druga strana uspela potrebna je velika disciplina i samokontrola. U suprotnom, tržišta mogu da iskuse vrlo oštra pomeranja cena u kratkom vremenskom periodu.

Živimo u interesantnom vremenu, još tačnije letu, i nemamo pojma šta sledeće može da se desi. Puno ćemo naučiti o prirodi Marsa u odnosu na ljudsko ponašanje, na primeru svetskih vođa, finansijskih tržišta i nas samih.

Sa druge strane, već smo živeli u ovako interesantnim vremenima, i preživeli smo. Treba gledati na njih kao na vrlo dragocen period učenja sa puno testova. Mars voli da se takmiči. Ne pristaje na poraz. Ima samopouzdanja. Sa Jupiterom, doduše, može biti preterano samouveren (mačo) što uvek donosi grešku u rasuđivanju ili osuđivanje. Sada je najveći izazov kako biti nekritički nastrojen. Dodajmo na ovo i disciplinu i samokontrolu kao zahteve za uspešno položen kosmički ispit.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD