Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda trigona (drugi deo)

Jupiter je prvi predstavnik koji dolazi iz drugog sveta, ne samo zato što vlada primarno 12. kućom, nego zato što je planeta koja se nalazi izvan sfere asteroida, sa druge strane. Mi Jupitera ni nemamo na ovom svetu – od 1 do 8 je život do početka do smrti i to su samo lične planete; tek sa onim što imamo iz nebeskog dela, što smo dobili od potpuno druge civilizacije koju zovemo nebeskom mi ulazimo u sferu dalekih planeta, gde je Jupiter prvi predstavnik,koji ima tu specijalnu moć i čaroliju koja nam daje svu energiju. Jupitera dobijamo tako kroz taj 15. stepen Raka.

Mala se razlika vidi, ili se uopšte ne vidi između Jupitera i Sunca, to je potpuno isto zato što je trigon, primarni trigon do 0 Lava. Šta je sam Sunce trigon Jupiter? Sunce i Jupiter su ista sfera astralnog svemira; jedina razlika je u opisu. Na 15. stepenu Raka mi ulazimo u astralni Univerzum, gde je suština, gde je egzaltiran Jupiter koji nas vodi u svet svetlosti, ali to je i mesto vodoničnih veza na nivou DNK molekula, kao tačka koja spaja sve suprotnosti koje imamo u sebi.

Dakle, magija života je najvažnija stvar, koja nam omogućava da kako je na nebu bude i na zemlji, da onu ideju od 1 možemo ovde da prebacimo i da imamo, i u suštini se u našoj duši konačno meri koliko smo trigona uspeli da stvorimo, da sintetišemo u jednom životu, koliko smo uspeli da dobacimo do Sunca, do 5. kuće u jednom životu jer to je trigon. Ako smo uspeli da se povežemo sa tim, to je ono što je vredno i dobićemo takvu formu, takvu vezu sa astralnim svetom i magiju koja postoji u našem 1 2, jer odatle dolazi sva čarolija, i kvalitet.

Kada govorimo o tom modelu unutar naše psihe, toga što je u 12, mi govorimo o magiji; to je fascinantna stvar jer to je to – najneverovatnije je to što se nama stalno događaju stvari u koje verujemo. Ako hoćemo da znamo kakav nam je potencijal na toj našoj kosmičkoj kreditnoj kartici, pogledajmo svoju 12.-icu, pogledajmo svog Jupitera jer to je zgusnuti trigon - iz toga dobijamo sve, tačku smisla. Naši trigoni koje imamo su još nezgusnuti ili nematerijalizovani Jupiteri, oni su u fazi da se materijalizuju, oni nam omogućavaju da stvaramo preko tih odnosa, njih ulažemo u nešto – svaki trigon koji imamo negde ulažemo u nešto, ulažemo ga u bilo koji kvadrat, bilo koju strukturu, on hoće da se materijalizuje. Ako ga unesemo u materiju on se materijalizuje u ono što u opštem smislu zovemo Jupiterom, u jednu srećnu manifestaciju, ali svaki kvadrat je potreba da se manifestuju naše suprotnosti koje smo dobili od roditelja. 2 i 4 rade zajedno – to su opozicija i kvadrat ali među njima je trigon.

Opozicija je suprotnost roditelja; 4, kvadrat jeste potreba da mi nastanemo, jer su 4 i 10 roditelji, a mi smo 1, mi smo u kvadratu, po defaultu zamišljeni da budemo materijalizacija parova suprotnosti. Da bi do materijalizacije parova suprotnosti došlo, neophodna je 3, neophodno je da imamo trigon. Možda smo ga nasledili, imamo nešto - pogledajmo kako nam stoji stanje na računu, ali ako nemamo nije nikakav problem – to uvek možemo da stvorimo. Trigon se ne stvara intelektom, već iz bliskosti; na 15. stepenu Raka, odatle on izleće, izvire potpuno, to je mesto gde kada smo najbliži, kada smo u centru duše, bliski sebi, odnosno imamo sposobnost da to što smo bliski sebi možemo da prenesemo na bliskost sa drugima, jer znamo da su modeli za odnose oni koji nastaju iz serije 4 i serije 7.

Bliskost nije razgovor niti intelektualna priča, već ono što se dešava između razgovora, kao što bliskost nije ni hodanje ni hranjenje ni spavanje, nije ni razgovor.

Nekada kanal za bliskost možemo imati na jedan način, nekada na drugi, ali je najveća vrednost u tome, u dodiru sa našim vodoničnim vezama u DNK molekulu, sa tačkom u kojoj se spajaju sve suprotne osobine samo je neophodno izaći iz sfere misli, jer dokle god mi mislimo da smo bliski, već nismo bliski i u tome je cela stvar.

U modelu Jupitera koga nazivamo 1-2, 1 2 što je 12 izražen je u njegovom uglu koji je 120 – to je taj ugao koji postoji između svakog od ova tri ugla, međutim kažemo da se on izražava kroz 1 2 a Jupiter je 24 – to je zato što je njegov spoljni ugao sa ove strane 240 stepeni koji dobijamo kada posmatramo stvar sa druge strane. Ova tri ugla u celom njegovom krugu daju taj broj anđela, 72 jer 3 x 24 jesu 72, i to je ukupan broj anđela zodijaka, odnosno svetlosne energije koja prolazi kroz zodijak, odnosno imamo tačno 72 kvaliteta svetlosti koji daju smisao svakom delu kruga. Ako to dobijamo, ako dobijemo savršeni krug, mi imamo potpunu čaroliju da svaku stvar možemo da postignemo. Jednostavno, normalan način života za svakog od nas je da naši snovi postanu naša stvarnost, to je suština našeg života. Ako tu stvar postignemo na zemlji, da ono što su naši snovi, kad god da smo ih imali, da se u vremenu materijalizuju, da postanu stvarnost – to znači da smo stvorili smisao,da smo provukli svetlost kroz sve.

Trigon je model kroz koji se anđeli ili svetlosna bića izražavaju, to je Jupiter, to je priča sa 15. stepena Raka. To je potpuno osvetljena priča Jupitera, zapravo ne ni samo Jupiter nego Sunce i Jupiter, na svakih 5 stepeni – to je priča o anđelima, to je priča o toj primarnoj, ogromnoj energiji koja predstavlja svest, smisao, svetlost svega i to jeste ono što dobijamo kroz ovu vrednost trigona koji eventualno u životu imamo.

Kada smo govorili o prirodi konjunkcije, rekli smo da je njena inicijacija za nas od velikog značaja jer svaki put kada se desi ta kazimi konjunkcija u toku jedne godine, mi imamo samo po sebi, na nebu, priliku da uspostavimo kontakt sa datim anđelom, sa datom svetlosnom energijom koja se nalazi na mestu na kome se ta kazimi konjunkcija odigrava, i da odatle započnemo određenu inicijaciju ili određenu vrednost nečega. Sada možemo proučiti koja je tačno svetlosna energija toga, šta je njena potreba, i svaka od njih ima svoju vrednost i mogućnost invokacije i kao što znamo, svaka invokacija se uvek odvija u polju 12. kuće, jer u polju 12. kuće se nalazi mesto u kome imamo svoje tajno ime, u kome imamo Merkura koji je tamo u znaku svog pada – to znači da je to tajno ime koje aktivira određeni DNK kod na 13. stepenu Device sa druge strane.

Drugim rečima, sve ono što su zvučne forme, određena imena, one borave u 12. To je polje koje mi treba da osvetlimo, a naravno najsuptilniji nivo serije 12. i najsuptilniji nivo iz 12. kuće, najkvalitetniji je onaj gde egzaltira 12. - to je Vodolija i to je ono o čemu je bilo reči kada smo pričali o samoj prirodi anđela.

Opoziciju obično ne biramo, ima je svako kao opoziciju čvorova u najmanju ruku, opoziciju roditelja, 1/7; svako ima opoziciju. Sa trigonom je stvar takva da ga možemo stvarati, to je ono što je za nas najfascinantnija stvar - trigon možemo da proizvodimo.

Na nama je da znamo da je naš glavni zadatak kada je klijent sa nama da ga vodimo u seriju 5 i da ide u polje svog sretnog, i svog sretnog delovanja jer je svetlo i srećno i ono što je vezano za ljubav ono što on lako može da prihvati. To je taj model primarnog trigona odakle inspirišemo energiju.

Ono što mi sami treba da znamo je da je to ono što se dobija iz bliskosti. Naš kvalitet i sposobnost da budemo bliski je taj koji stvara trigone. Kada govorimo o trigonu u različitim modelima, sa različitih planetama sa kojima on može biti uključen, razmatramo prirodu Sunčevih trigona, da bismo na tom modelu mogli da primenimo i bilo koji drugi koji postoji, zato što je primarni model izražavanja trigona onaj koji nas vezuje za dve trigonske tačke – 0 Lava i 0 Strelca.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD