Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda kvintila (sedmi deo)

Ako govorimo kvintilu između Venere i Saturna, ponovo imamo sličnu stvar kao kada je u pitanju priča između Venere i Marsa, zato što energija ne može da kruži ujednačeno između njih. Kada je u pitanju priča onoga što volimo, pričamo o kruženju energije jer da bismo oživeli jednu ljubav ona mora da bude biće; ljubav jeste stanje, jeste jedno biće koje bi moralo da postoji ravnomerno između dve osobe i da egzistira kao takvo. To je priroda 5. kuće, to je prosto priroda Sunca koje kruži oko sebe. Na kraju u njegovom odnosu sa Venerom on napravi pun krug tokom 8 godina. Znači da imamo jednu potrebu da to kruži, ali kako će da kruži ako dve planete nisu srodne. Saturn dobija tu Veneru ali uvek se pitamo koliko će Saturn da daje Veneri zato što Saturn uhvati tu Venerinu svetlost, sve stavi kod sebe, sve čuva. Saturn u osnovi ne zrači, te koliko on ima potrebu ili oseća da bi hteo da zrači?

On nema potrebu da daje već da sve stvari unosi unutra. Ne znači da je nemoguće ali moramo posmatrati šta radi tridecilna tačka, jer ako tridecilna tačka od Venere nije integrisana, onda ne možemo očekivati da ćemo dobiti od Saturna lagano, već ćemo imati karmički zadatak da volimo tog Saturna, da njemu dajemo dok ga ne ogrejemo, dok mu jednostavno ne damo tu toplinu. Sa druge strane, ako je već integrisana ova tridecilna tačka, onda možemo da očekujemo da ćemo moći da uspostavimo taj specijalni kontakt između Venere i Saturna koji bi dao jednu priču ne samo o ljubavi kroz vreme, nego i o nečemu što bi moglo da oživi neka stara sećanja, neke posebne karmičke ljubavi. To bi moglo dati ljubav prema svemu što je staro – ljubav ka istoriji, simbolici onoga što je davno, što je Saturn, i kada to volimo odatle se stvara ta energija.

Jednostavno, kvintil nam sam govori da ako ga imamo, simbolika te dve planete jeste ono što mi volimo, ono što tražimo jer su planete spojene tom ljubavlju. Ako živimo tu ljubav, mi ili dajemo ili u najboljem slučaju dajemo i primamo i imamo mogućnost da to kruži i da bude jedno, a uvek treba gledati kakvo je stanje tridecila sa ove druge strane da bismo razumeli kolika je mogućnost da uopšte nešto dobijemo. Dobijaju oni koji imaju integrisano stanje ličnosti, koji su jednostavno već postavili da im druga osoba nije stranac nego da, iako je to Saturn, mogu i da dobiju od njega, da može da kruži energija. Svakako da ako natus ima integrisano stanje i kvintil između Venere i Saturna, da bi mogao da očekuje da će to moći da bude uzvraćeno kroz mnogo šire forme, da bi mogao da dobije i određenu pažnju i ljubav od šire zajednice – od društva, od uopšte šireg, ne samo od jedne obične osobe zato što Saturn radi vrlo široko i u vremenu daje jednu strukturu, daje sistem, daje konačno našu profesiju i da budemo negde vrlo prihvaćeni, voljeni, da se prosto razvija taj naš širi deo ličnosti.  

Ako govorimo o kvintilu koji eventualno postoji između Venere i Urana, onda vidimo da je ovo vrlo bitan kvintil zato što je prirodna stvar Venere da ima odnos sa Uranom, baš kao što kvintil ima vezu sa tridecilom. To je prirodno stanje stvari - Venera traži slobodu, ljubav traži slobodu. Ona je zasnovana na potpunoj slobodi i to je njen suštinski deo, tako da između ova dva opet imamo jednu jasnu stvar koja nam ovde stoji još više nego sa Saturnom. Ovde ne treba očekivati da će se bilo koja stvar vraćati, jer Uran uopšte neće da reaguje na to. Uran će da prima to što dolazi. Ko god da je Uran i šta god da predstavlja Urana, on će biti voljen, dobijaće tu inspiraciju, podršku, slavu, uspeh. Ako natus nema sretno postavljenog tridecila od tačke Venere, on ne može očekivati da će mu Uran sada nešto vratiti zato što Uran sve vreme i kaže da to nikad i nije bila ljubav i da ne računa da je to ljubav ako mi to ne možemo da dajemo zato što zračimo, zato što smo Sunce. To je bila samo sebična potreba da bi on uzvratio, a njega to uopšte ne zanima, i on jednostavno govori o tome da natus sa ovakvom kategorijom može imati osećaj da daje ljubav koja ide na razne načine. Sa Uranom je Venera vrlo privučena, više nego sa Saturnom, i ući će u određene veze osećajući da je ljubav često stresira, da se ne oseća naročito smireno samo zato što zapravo ulazi u vezu s nečim gde mora imati kosmičku ljubav, gde mora biti potpuno posebna.

Jednostavno mora, ne zato što je taj Uran u njenom slučaju prosvetljeno biće, nego zato što je takav odnos. Da bi to mogla da ostvari, mora da bude posebna i onda je rezultat toga da osoba u principu ima određene talente. Ako je obična, imaće talente u određenim granama umetnosti, u nečemu što je novo, moći će da uradi nešto posebno brzo, da istakne sebe, ali koliko će to moći da bude prihvaćeno od društva ili od šire zajednice jako zavisi od tog njenog tridecila odande.

Da li društvo to uopšte prepoznaje ili ona mora samo nekog da voli da bi neku stvar otplaćivala – nekom mora da da ljubav a ovaj drugi ne vraća. To se dešava ako tridecil od Venere nije dobar. Ako je on dobar, onda ona to voli i sve joj se vraća. Ovo je vrlo poseban odnos, to nije odnos klasičnog tipa, vrlo je neuobičajen a najviše će dobiti zapravo od svog kreativnog izraza – od umetničkog izraza u nečemu što voli. Ona mora da se kreće među takvim ljudima. Njoj život može da bude jako zanimljiv, uopšte ne treba da je uobičajen, treba da je vodi svuda po planeti i da ima najrazličitija iskustva i takve ljubavne veze, jer se na tom nivou ostvaruje. To je ono što bi tridecil kada je dobar, dao natusu sa ovakvom Venerom, ali ne treba očekivati da Uran može da voli na način na koji voli Venera. Venera voli na način jedne osobe a Uran pojam ljubavi doživljava kao pojam slobode, i to je druga strana ljubavi. On kaže: „Sjajno je to što ti voliš mene, ali ako ljubav postoji mi moramo sve voleti jer smo konačno takvi, mi se svi moramo voleti“.

On uopšte nije zainteresovan za jednu tačku nego fokus baca na više strana i to onda Veneri može da zasmeta jer je ona fokusirana na jednu tačku. Preko ovoga mora da se praktično prosvetli da bi to moglo da bude sa jednom osobom kao da je sa svima.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD