Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 30. jula do 06. avgusta 2018.

Facebook je u četvrtak nakon objavljivanja katastrofalnog kvartalnog izveštaja doživeo najveći jednodnevni gubitak tržišne vrednosti od strane bilo koje kompanije u istoriji berze u SAD. www.cnbc.com, 26. jula 2018.

Moćna lunarna eklipsa odvija se danas u petak, 27. jula 2018. Poslednje totalno lunarno pomračenje je takođe bilo moćno i dogodilo se pre šest meseci, u utorak 31. januara 2018. Možda se sećate toga. U petak, samo tri trgovačka dana ranije, 26. januara, DJIA je ostvarila svoj maksimum od 26.616. Do petka te nedelje, DJIA je pala 665 poena, što je šesti najveći jednodnevni pad u istoriji do tada. Sledeće nedelje, u dva dana (ponedeljak i četvrtak, 5. i 8. februar) pao je po preko 1000 poena po prvi put u svojoj istoriji. Da li se to ponavlja? Naravno, sve je moguće, pogotovo što ova eklipsa obrazuje T-kvadrat sa nepredvidljivim i nestabilnim kvadratom Marsa i Urana. 

Postoje neke astrološke sličnosti između kraja januara 2018. i danas. Prošle sedmice u sredu, svedočili smo da je NASDAK-a porastao na novu najvišu vrednost, 25. jula, samo dva dana pre ovog pomračenja Meseca. To je takođe bio dan kada je Facebook objavio svoj razočaravajući kvartalni izveštaj, što je rezultiralo najvećim jednodnevnim gubitkom tržišne vrednosti od strane bilo koje kompanije u istoriji berze. Do petka, NASDAK je padao stotine poena na dan.

Prošla sedmica bila je značajna za nekoliko tržišta kapitala širom sveta. Zapravo, većina svetskih indeksa naglo je porasla prošle sedmice, sve dok američka tržišta kapitala nisu počela da padaju nakon vrlo snažnog izvještaja o BDP-u u petak ujutru. Izgledalo je kao da su svi bili iznenada pogođeni eklipsom. 

KRATKOROČNE I DUGOROČNE GEOEKOMSKE MERE

Venecuela verovatno prolazi kroz jednu od najvećih ekonomskih katastrofa u svetskoj istoriji, a cene neizvesno rastu svaki dan. Međunarodni monetarni fond (MMF) izjavio je ove sedmice da je latinoamerička država "zaglavljena u dubokoj ekonomskoj i društvenoj krizi" i da će inflacija do kraja godine dostići milion procenata. Hiperinflacija dovodi do zaustavljanja privrednog sistema: plaši strane investitore, obeshrabruje lokalni biznis, uništava vrednost štednje i zarada za domaćinstva, i time šteti dugoročnom ekonomskom rastu, rekao je Francesco Filia, izvršni direktor fonda Fasanara Capital sa sedištem u Londonu. www.cnbc.com, 27. jula 2018. 

Ovo je tako intenzivan period kosmičkih aktivnosti i pravi je izazov odlučiti odakle početi. Možda bi trebali početi sa mnoštvom trenutno retrogradnih planeta. Pet planeta se sada, posmatrano sa Zemlje, kreću unazad: Merkur, Mars, Saturn, Neptun i Pluton. Uskoro će im se pridružiti Uran, 7. avgusta, čineći šest od osam planeta koje mogu biti retrogradne. To je puno i veoma retko. Sva simbolika koja se obično povezuje sa tim planetima izgleda kao da se izvrće ili ruši.

Retrogradno kretanje Merkura upravo je počelo u četvrtak, 26. jula, i trajaće do 19. augusta, istog dana kada se dešava treći i završni trigon Jupitera i Neptuna. Dugogodišnji čitaoci ove rubrike znaju da je period retrogradnog Merkura vrlo nepredvidiv a njegovi ishodi su često obmane.

Uran, koji kreće retrogradno, je još istaknutiji u tome. To jest, sedmica u kojoj menja smer (7. avgusta) obično obiluje iznenadnim i neočekivanim događajima, često uznemiravajući status kvo. Da li danas uopšte važi pojam "status kvo"? Ako je Merkur često obmanjujući u tržišnim aktivnostima, onda je Uran često onaj koji probija granice, pa se pitamo ko će prevladati? Povrh toga, usred smo retrogradnog perioda Marsa (26. juna do 27. avgusta). Ovi centralni retrogradni periodi često su u korelaciji sa promenama na tržištu. Ako retrogradni Merkur povećava mogućnost tržišnog lažiranja, retrogradni Uran povećava mogućnost njegovog probijanja, a retrogradni Mars predstavlja vreme kada agresor često dovršava gubitnika, šta da očekujemo? Ne treba da ulazimo u ovaj period sa očekivanjima, već umesto toga, samo sa osećajem radoznalosti šta se može desiti. Vezanost za očekivani ishod je sigurna formula za razočarenje.

Što se tiče finansijskih tržišta, utisak je da može doći do naglih kretanjau jednom pravcu, samo da bi se potpuno preokrenula situacija u suprotnost, koji se onda može iznenada ponovo promeniti. To će učiniti da osećate potrebu da posetite svog omiljenog kiropraktora, jer rezultat može biti slučaj mentalnog, emotivnog ili čak fizičkog ušinuća. Šta je podsetnik za sve čitaoce tokom ovog perioda: vozite pažljivo, ne brinite, ne žurite, i pratite sva kretanja oko sebe koja bi mogla predstavljati opasnost za vaš "status kvo". Stvari mogu biti potpuno neočekivane i čudne. Mogu samo da zamislim šta sada govore ili razmišljaju u Venecueli, a inflacija je projektovana na milion procenata ove godine. 

Mnoštvo retrogradnih planeta je samo jedan deo geokosmičke zagonetke. Takođe, imamo eklipsu na početnim stepenima fiksnih znakova, koja formira T-kvadrat sa Marsom i Uranom takođe na početku fiksnih znakova, a sve što je na početku novog znaka podložno je promenama. I to nije sve. U našim istraživanjima, primećeno je da se velika cenovna kretanja (obično pad) često javljaju kada postoje teški aspekti koji uključuju Mars, Jupiter i Uran. Između 25. jula i 7. avgusta biće nekoliko susreta ovih planeta. Sunce je u kvadratu sa Uranom 25. jula. Sunce je u opoziciji sa Marsom 27. jula. Mars će biti u opoziciji Uranom 1. avgusta. Sunce će kvadratiti Jupiter 6. avgusta. Uran će postati retrogradan 7. avgusta. To je pet primera teških aspekata koji uključuju ove tri planete u periodu od samo 13 dana. Ovo ukazuje na tržišnu klimu koja je preopterećena kontradiktornim signalima. Ovo ukazuje na političku i ekonomsku klimu preopterećenu konfliktima gde svako vuče na svoju stranu, gdje se čini da nema rešenja na vidiku. Ukazuje na napetost u infrastrukturi zemlje. Ukazuje na napetost u ličnim odnosima u kojima su jedna ili obe strane nefleksibilne i pokušavaju da nametnu svoju volju drugoj strani. U ovom trenutku ne možete da namećete svoju volju drugima i očekujete povoljan ishod. To je kao da osvajate bitku, ali gubite rat. Potreban vam je dugoročniji pogled na svet, širi pogled na vaš život. Ovo nije karma. Ovo je stvaranje sudbine. Postoje posledice svega što radite i odlučujete sada, a oni koji razmišljaju na duge staze verovatno će biti bolji od onih koji impulsivno i dramatično reaguju.

Ove sledeće dve nedelje takođe mogu predstavljati vreme ličnih uvida i buđenja. Možda je najbolje koristiti ovaj period za samorefleksiju izbegavajući osude drugih koje mogu biti pogrešne. Ako shvatite i znate da ne znate, imate mnogo više šansi da imate izuzetno lično iskustvo nego ako pogrešno pretpostavite da vam je sve poznato. Ne znate. Niko ne zna, posebno oni koji tvrde da znaju.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD