Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

12.-18. III 2012

U izveštaju o zaposlenosti u SAD koji je objavljen u petak, prkazan je rast od 227.000 novih radnih mesta, dok je nezaposlenost ostala stabilna na 8.3%. Dan ranije, spasavanje Grčke primljeno je kao pozitivna vest dok je 95% investitora pristalo da prihvati 75% duga u zamenu za novi iznos grčkog duga. Berzama je ovo prijalo, jer su u prethodna dva dana skočile duplo što je na DJIA u utorak dovelo do iznenadnog i oštrog pada od 200 poena. Do izdavanja izveštaja o zaposlenosti u petak, berze su se ponovo povratile, NASDAQ Composite je ponovo testirao 3000 poena, što je njen najviši nivo u poslednjih 12 godina. Dok ovo pišemo, američka gotovina i fjučersi i dalje održavaju svoje višegodišnje maksimume ciklusa koje su dostigli od 29. februara – 2. marta, mada, na nekim berzama to još uvek može da se promeni do početka sledeće nedelje. Ali ovo bi mogla biti i formacija poznata pod nazivom "dvostruko prelivanje". Prema studijama objavljenim u Prvom tomu knjige “The Ultimate Book on Stock Market Timing: Cycles and Patterns in the Indexes” (“Osnovna knjiga o najpovoljnijem vremenu za trgovinu na berzi: Berzanski ciklusi i obrasci berzanskih indeksa”), ovo je uobičajena šema obrazaca kod dostizanja vrhova primarnih i dugoročnih ciklusa. Ali, da li je ovo vrh dugoročnog ciklusa? Još uvek bi mogao biti, zbog efekta koji ima Jupiter, a koji smo opisivali u proteklih nekoliko meseci, i koji ćemo ponovo ispitivati u ovonedeljnom skraćenom berzanskom izveštaju. Uskoro ćemo saznati odgovor.

Zlato i srebro su prošle nedelje nastavili borbu, zlato je u utorak palo na 1663, a srebro na 3249. Ali ovo je potpuno normalno ponašanje u ovom trenutku u okviru njihovog primarnog ciklusa. Ako nastave da padaju i posle naredne nedelje, možda će to biti razlog za zabrinutost i izdavanje posebnog upozorenja našim pretplatnicima. Mi i dalje ovaj najnoviji pad smatramo "darom sa neba".

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ove nedelje više neće biti "poklona s neba".

Retka i fascinantna geokosmička konstelacija će se odvijati na nebesima od 12. – 14. marta. U Astrologiji je poznat pod nazivom "veliki trigon", što znači da najmanje tri planete međusobno formiraju jednakostranični trougao, u kome je svaki aspekat 120° stepeni udaljenosti jedne planete od druge. Budući da se ovo dešava u zemljanim znacima (Bik, Devica i Jarac), ovo je "veliki zemljani trigon".

Zemljani znaci, u ovom slučaju, predstavljaju finansijska i mundana politička dešavanja. U astrologiji, smatra se da su osobe rođene sa velikim zemljanim trigonom (ili velikim trigonom u zemljanim kućama, a to su druga, šesta i deseta kuća) finansijski blagosloveni, i u životu im se pruža mogućnost izuzetno dobre materijalne situacije. Zbog toga ovaj trenutni obrazac podrazumeva svetsku finansijsku konstrukciju, i "poklon sa neba" u vezi sa tim, što se posebno odnosi na vladu Grčke.

U ovom konkretnom slučaju, obrazac počinje u ponedeljak 12. marta, trigonom izmedju Jupitera u Biku i Plutona u Jarcu. Sutradan, Venera u Biku će takođe napraviti trigon sa Plutonom. A u sredu, 14. marta, Venera će doći u konjunkciju sa Jupiterom u Biku, a zatim će obe ove planete napraviti trigon sa Marsom u Devici i Plutonom u Jarcu. Mars će takođe istog dana napraviti trigon sa Jupiterom. Sve se vrti oko novca (Venera i Bik) i oko restrukturiranja duga (Pluton). Možemo videti kako je svet pružio podršku restrukturiranju grčkog duga, gde je Grčka pristala, u zamenu za novi dogovor, da plati oko 25 centi na dolar onim vlasnicima obveznica koji su joj pozajmili novac. U tipičnom stilu Venere i Jupitera, finansijska zajednica je u početku proslavila što je još jednom uspešno "šutnula konzervu niz drum", uz nadu da će vreme za isti problem nekako doneti drugo rešenje koga se još uvek niko nije setio. Ali kada Saturn uđe u Škorpiju u oktobru 2012, gde će ostati skoro tri godine, "vreme za svođenje računa" se ubrzano približava. Shvatićemo da ne postoje magična rešenja ili čuda, već samo praktične odluke i žrtvovanje, što će naravno, razočarati političke lidere čije se poruke uvek zasnivaju na obećanjima da će se desiti nešto magično i čudotvorno – ako izaberete "mene".

Dakle, postoji još jedan vrhunac nada i želja koje se odnose na finansijsko rešenje koje obuhvata svetsku dužničku krizu. Ključna reč je "vrh", jer odavde putanja počinje da biva sve više i više oštro realna i vodi nas do rastućeg kvadrata Urana i Plutona koji će se desiti u junu, i koji će i dalje biti dominantna geokosmička konstelacija (i tema) sve do marta 2015. Ako ih uopšte bude, verovatno će biti malo kosmičkih prilika koje pokazuju potencijal za sporazum poput one koja je upravo zadesila Grčku. Drugim rečima, ovo može biti kraj i poslednje veliko i velikodušno spasavanje. “Sada ste sami. Ili pospremite svoju kuću ili je srušite i izgradite drugu”, od sada će ovo biti mantra. Ili uradite to ili se spremite za najmasovnije štampanje novca koje možete da zamislite, koje će verovatno, dovesti svet u borbu sa inflacijom kakva nije viđena od kraja 1970-tih.

Kao da ovaj scenario nije dovoljno komplikovan, ovi sporazumi će biti usvojeni kada Merkur krene retrogradno, u ponedeljak, 12. marta. Kao što znaju finansijski astrolozi, ovo ukazuje na prilično nepouzdan period u smislu tehničkih signala koje dobijamo. Kada osećamo da će biti tržište bika, ispostavi se da dolazi do tržišta medveda, i obrnuto. Ali to ne mora dugo da traje. Mnoge berze se mogu klackati napred-nazad svaka četiri dana ili približno toliko. Ili, ako sada započinje novi trend, on će iznenada biti prekinut baš oko sredine retrogradnog perioda (oko 9 - 11 dana na sredini retrogradnog perioda). Neizvesnost je obično rezultat mešovitih ekonomskih i političkih signala. Na primer, broj zaposlenih može ukazati na oporavak privrede, ali nova poreska politika može povećati zabrinutost da bi to moglo značiti prepreku za dalji rast broja zaposlenih.

Druga oblast je približavanje republičkoj predsedničkoj nominaciji u Americi. Poslednji put kada je Merkur bio retrogradan, kandidat rođen u znaku Blizanaca (kojima vlada Merkur) preuzeo je trku kandidatima rođenim u znaku Riba i Strelca (dva znaka gde je Merkur slab). Očekujte nešto slično u naredne tri nedelje u oblasti politike, što se možda neće odnositi na SAD. Možda će se odnositi na Francusku, Iran i druge države kojima predstoje predsednički izbori.

Ali, vratimo se procesu odlučivanja ovih dana, koji će se odvijati kada Merkur od 4. aprila krene retrogradno u znaku Ovna (rat rečima) i Riba (miran dijalog). Sva obećanja ili pretnje koje su izrečene ovih dana, verovatno neće biti sprovedene u delo, barem ne bez redefinisanja značenja reči koje su prvobitno izgovorene. Ovo će biti godina dvostrukih govora, poricanja, i ponovnog prevođenja u potpuno novo značenje u odnosu na ono što je prvobitno rečeno. Pripremite se za napad na vaš zdrav razum i optužbe da "ne znate šta govorite" kad stvarno: “vi ne znate o čemu mi to pričamo, a ni mi ne znamo, ali nećemo to da priznamo”.

Kako će ovo uticati na berze? Čovek bi pomislio da će blizu vrha velikog trigona (12. – 14. marta) biti vrh i na berzama. Ali težina ovih konstelacija neće biti očigledna sve do 25. – 29. marta, kada će Sunce napraviti konjunkciju sa Uranom i aktivirati kvadrat Urana i Plutona.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Od 29. februara do 7. marta Jupiter je još uvek bio na 0 - 7º Bika. Kao što smo opširno govorili u ovom berzanskom izveštaju u proteklih godinu dana, boravak Jupitera na 7° Bika je vremenski period kada amričke državne obveznice u poslednjih 140 godina, dostižu vrh dugoročnog ciklusa. Međutim, bilo je izuzetaka od pravila proseka ove studije, pre svega je to bila najviša vrednost svih vremena dostignuta u septembru 1929. i u februaru 1966, kada je Jupiter bio na 14 - 23° Blizanaca. To je interesantno, jer su ova dva odstupanja u prošlom veku bila jedina koja su se dešavala blizu perioda kada su, samo dva puta, Uran i Pluton bili u lošem aspektu, kao što će biti sada.

Šta to znači? Koliko vidimo, berze će upravo sada dostići vrh (recimo ne kasnije od ovog meseca), ili će nastaviti tržište bika najmanje do avgusta - novembra 2012. (ili čak do marta - maja 2013.). Ukoliko cene akcija naprave novi maksimum ciklusa posle marta 2012, tada će ova prosečna studija pasti u vodu, i preći ćemo na alternativni bikovski scenario Urana i Plutona. U svakom slučaju, istorijski gledano, berza je još uvek sklona oštrom padu sve do trenutka kada Jupiter uđe u Lava.

Ali, u poslednje dve nedelje smo videli interesantno kretanje cena akcija. DJIA je dostigla svoj novi trogodišnji maksimum 29. februara, u roku od manje od jednog sata od trenutka kada je Jupiter došao na 7° Bika, prema zapažanjima našeg pretplatnika Roberta Beneta. NASDAQ je 2. marta nastavila da dostiže još više najviše vrednosti, a nisu je pratile ni DJIA, niti S&P.

Da li će 7° Bika ponovo uticati na vrhove dugoročnih ciklusa na američkim berzama? Naravno, sve je moguće, što podržava i srednja studija proseka u poslednjih 140 godina. Ali, vreme će pokazati - zajedno sa političkim smernicama koje mogu imati ulogu da začine berze za vreme izbora u Americi, što će se dešavati upravo kad Jupiter bude ulazio u Blizance, deo Zodijaka koji smo takođe razmatrali kao onaj koji ima uticaj na dugoročne vrhove na berzama ako se ne zaustave sa položajem Jupitera u Biku.

Da li će ova godina biti kao 1929. i 1966, tako da ćemo u tom slučaju morati da idemo još naviše (mnogo više)? Ili će biti više nalik izbornoj 2008, tako da se u tom slučaju vrh verovatno dešava sada, a krah će se dešavati u nedeljama neposredno uoči izbora. U ovom trenutku, prema finansijskoj astrologiji, oba ova slučaja su moguća, ali jedan od tih mogućih scenarija će se promeniti ako svi berzanski indeksi posle marta dostignu nove godišnje maksimume.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD