Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01.10. do 08.10.2018.

"Mi nismo zabrinuti zbog finansijske krize u Italiji u bliskoj budućnosti, ali smo zabrinuti da bi se Italija mogla suočiti sa ozbiljnom dužničkom krizom pri sledećoj recesiji možda 2021, 2022. godine", rekao je Carsten Hesse, evropski ekonomista u Berenbergu za CNBC, 28. septembar 2018.

"Ako je Masku zabranjeno da deluje na način koji je ključan za uspeh kompanije, onda akcionari Tesle postaju najveće žrtve tog procesa", kaže Joseph Grundfest, profesor Pravnog fakulteta Stanford i bivši komesar za SEC (Američka komisija za regulaciju hartija od vrednosti). Wall Street Journal, 28. septembar 2018.

Bila je to sedmica s punim Mesecom u kvadratu sa Saturnom u kardinalnim znacima, i tipično za pun Mesec, donela je dramatičnu atmosferu. Tipično za Saturn, drama se odigravala u vladama širom sveta. Italija je odlučila da podigne nivo svog budžetskog deficita, koji je zauzvrat zavrteo valutna tržišta uzrokujući nagli pad evra. Optužnica koju je podigao SEC (Američka komisija za regulaciju hartija od vrednosti ) protiv izvršnog direktora kompanije Tesla, Elona Maska dovela je do naglog pada cena akcija te kompanije, skoro 13%, odmah nakon objavljivanja optužnice.  

Pa ipak, uprkos ovim dramatičnim događajima, većina svetskih berzanskih tržišta nastavila je da raste.

U Evropi, berzanski indeksi su tokom većeg dela sedmice nastavili rast u odnosu na najniže nivoe od 7. do 11. septembra (Saturn je tada krenuo direktno). Do sada, vidljivi su samo korektivni skokovi, i oni su i dalje daleko od nedavnih najviših vrednosti. 

Svet i njegova finansijska, robna i devizna tržišta nisu sinhronizovani. Na primer, dok dolar postaje jači, očekivali biste da će cene sirovina padati. Ipak, prošle sedmice svedočili smo skoku cena soje, najvišoj postignutoj vrednosti za pet nedelja, najvišoj ceni žive stoke za pet meseci, kao i snažnim skokom srebra. 

KRATKOROČNA GEOEKONOMSKA I MOGUĆA MUNDANA RAZMIŠLJANJA 

Burni prošlonedeljni događaji u vladama širom sveta (uključujući i SAD) nisu povezani samo sa punim Mesecom u T-kvadratu sa Saturnom. Zapravo, ako pogledate taj tranzit u odnosu na natalnu kartu SAD-a (2. jul 1776, 11:50, Filadelfija), videćete da je formirao veliki kardinalni kvadrat sa konjunkcijom Venere i Jupitera u 9. kući zakona, imigracije, spoljnih poslova i svetske trgovine. Ne znam može li karta horoskopa detaljnije opisati prošlonedeljne događaje - i dešavanja tokom cele godine - u Sjedinjenim Državama. Ne samo da 9. kuća upravlja navedenim oblastima, već istu vladavinu ima i Jupiter. Povrh toga, Venera upravlja ovom kartom (izlazeći znak je Vaga), a uloga žena u društvu (Venera) je istaknuta i centralna. Venera i njen vladajući znak Vaga takođe se odnose na zakone zemlje, naročito kada je upleten Saturn. Tranzitni Saturn je u opoziciji sa natalnom Venerom i Jupiterom SAD tokom cele godine. Ovo ne samo da odslikava pritisak na žene da se odbrane od muškog seksualnog zlostavljanja - i muškaraca koji se brane protiv navoda o seksualnim napadima na žene (Venera se često odnosi na prepucavanja: "on je rekao - ona je rekla" ) - a u opoziciji sa Jupiterom, takođe opisuje tenzije koje utiču na dodatne carine i pretnje rastom trgovinskih sporova koje mogu ometati (i ometaju) redovnu i normalnu trgovinu. Takođe opisuje različitost stavova u pogledu postizanja razumne imigracione politike u SAD, iako ovaj isti izazov pogađa zemlje širom sveta.

Interesantno je da je ženski pokret "Me Too" (I JA) u vezi sa seksualnim uznemiravanjem i lošim ophođenjem prema ženama započeo pre godinu dana, kada je Jupiter bio na istom stepenu znaka Škorpiona (seks), kao što je sada. Štaviše, Venera (žene) će se ove nedelje, 5. oktobra, okrenuti retrogradno u Škorpionu. Drama još nije završena, a uskoro može doći do vrhunca.

Na finansijskim tržištima Venera upravlja novcem i vrednostima valuta. Škorpija je znak koji takođe reguliše finansijska pitanja, a naročito dugovanja. To je vreme kada centralne banke često izdaju iznenađujuća obaveštenja u vezi sa monetarnim i kamatnim politikama, a to može imati vrlo grub uticaj na cene valuta, što za posledicu može značajno remetiti cene zaliha i roba. Stoga, nije iznenađujuće što je u našem istraživanju rečeno da ova planetarna pozicija nosi visoku povezanost sa primarnim ili većim ciklusima američke berze, u okviru perioda od 12 trgovačkih dana. Sada smo u tom periodu, a centralni dan je petak, 5. oktobar. Obratite pažnju, jer Venera upravlja vrednostima (novcem) i odnosima. Obe oblasti života mogu biti na udaru promena. Obe oblasti će sigurno nastaviti da budu u centru pažnje ove i sledeće nedelje, prema našim geokosmičkim analizama, kako već svedočimo iz današnjih naslova. Zapravo, s obzirom na to da je Venera sada stacionarna i da će 5. oktobra krenuti retrogradno u Škorpionu, verovatnoća onoga što je tokom prošle nedelje delovalo kao sigurno, sada je izglednije da će biti odbačeno, dakle totalan obrt događaja.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD