Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 28.01. do 04.02.2019.

Nadolazeći talas životnih promena postaje sve prisutniji. Neki događaji su već nagovestili šta vas očekuje, a promena aspekata na nebu će reći kako će se to odvijati.

U ovoj sedmici osetićete dve potpuno različite energije. Jedna će biti praćena dobrim “vetrom u leđa” dok će druga biti poput vulkana koji rušeći sve pred sobom iza sebe ostavlja samo pepeo i prah. Zato je jako važno iskoristiti prvi deo sedmice i započeti što više važnih dogovora ili poslova, da bi u drugom delu imali snage za mirovanje i nedelovanje.

Prvog dana nedelje raspoloženje možda neće biti idealno. Mogu vas mučiti neke brige, stare tuge mogu isplivati na površinu, a neke i ne baš prijatne vesti mogu vas ražalostiti. Mesec je u znaku Škorpiona, pa sve teme koje idu uz njega, često se vezuju za tugu, strah i gubitke. Kako je njegov tranzit kroz Škorpiona krenuo još u nedelju, ovo se takođe može odnositi i na neki događaj iz  predhodne nedelje zbog kojeg je ostao taj težak osećaj u grudima. I da nije ništa od spomenutog, pod ovim aspektom često se duša zna ražalostiti nad sopstvenom sudbinom. Probajte da postite taj dan, dozvolite da vas tuga prožme i dopustite sebi trenutak slabosti, jer će jedino tako proći. Suze i tuga čiste dušu spremajući je za sreću i radost.  

Na fizičkom nivou dobro je posvetiti se čišćenju. Sredite i očistite radni prostor ili stan u kojem živite, ali tako što ćete se sada određenih stvari koje dugo čuvate za uvek osloboditi. Vreme je za nove stvari, za nove ljude.

Od utorka je energija potpuno drugačija. Istog dana ćete osetiti kako rade te male stvari, ti mali rituali na realnom nivou. Javiće se vrlo jaka pozitivna energija i želećete svašta da uradite (Mesec u Strelcu). Tu će vam svakako pomoći i Sunce koje se spaja sa Merkurom, stvarajući mogućnost za svaku vrstu uspešnog razgovora ili dogovora. Ovo je izuzetno jak i dobar aspekt za bilo koju vrstu komunikacije i pregovora. Uspeh koji se smeši, Sunce koje sija na svakom koraku i papir koji postaje zlata vredan istog trenutka kada ga potpišete (Sunce konjunkcija Merkur). Sve vam se to otvara i nudi ovih dana pod ovim jakim aspektima, posebno u sredu i u četvrtak (Sunce konjunkcija Merkur i Saturn sekstil Neptun). 

A pored Sunca i Merkura tu je i Saturn koji često bude kazna ili nagrada. U ovom slučaju mnoge očekuje nagrada. Period koji će vam umnogome pomoći (Saturn sekstil Neptun) da ostvarite svoje snove i zamisli. Mašta i snovi, ono što vas ne spušta na zemlju, jeste taj Neptun u Ribama. Onaj zagonetni osmeh na usnama koji vas krasi, misli koje naviru i čine vas srećnim, gde je sve savršeno i gde ste uvek pobednik, sada se može pretvoriti u realnost. Ovo je pobeda retkih. Oni koji su svoje snove sanjali, čak i onda kada je celo selo bilo protiv njih, kada su bili poređeni sa gubitnicima, propalitetima i nazivani crnim ovcama, a neretko je bilo trenutaka kada su i oni poverovali u te priče i pitali se šta je to sa njima te ih nešto vuče u drugu stranu i navodi na put kojim retki idu, ali odgovora nije bilo….sada je došlo njihovo vreme. Ovi ljudi su prolazili kroz razna iskušenja. Senzitivne duše su se stapale i saosećale sa celim svetom, sa ostavljenim tužnim dušama, sa nepravedno zapostavljenim osobenim umetnicima, sa svim darovitim a neiskazanim, često najkvalitetnijim i najvećim. Zbog slabosti i straha, one su nestajale pred svetom koji vatrenima pripada. Sada je vreme da se oni najistrajniji, oni najtiši, a najkvalitetniji čuju, progovore i iskažu svoju vrednost. Retki talentovani i posebni ljudi, sada je vaše vreme, sada je vreme kada ćete zablistati punim sjajem, svojim talentom i svojom muzikom! Sada će se vaša misao nadaleko čuti, i dobićete zasluženi tron sa koga vas više niko neće moći skinuti (Saturn u Jarcu)! 

Ovo je vreme iskrenosti, ali i istrajnosti. Onog trenutka kada je Saturn ušao u znak Jarca, započelo je vreme svih onih koji su dugo patili sami u svojoj boli i svojoj odbačenosti, ali verni sopstvenom kvalitetu i istini. Ne treba se stapati sa gomilom, ako to već niste. Ne treba nositi istu marku odeće kao i drugi, ako vam to ne pristaje. Ne treba piti ista pića kao i ostali, ako vam ne prijaju i ne treba živeti po inerciji, ako to nije izvor sreće i potreba.

Neptun će se ohrabriti i ispoljiti sve svoje kvalitete, a Saturn će taj kvalitet staviti na večni tron. Večni je samo zato što Saturn određuje vreme, a ako od njega dobijete blagoslov, znači da ste ga i zaslužili. Moguće je da ste u samoći dugo patili i dugo, dugo godina bili verni samom sebi, čak i kada više nikog nije bilo kraj vas… tek poneke jednako drugačije duše ili psa, koji vam se jedini uvek radovao, ma kakvi se toga jutra probudili. Posebne duše, srećna vam ova nedelja! 

A sada, ulazimo u onaj manje prijatan deo nedelje kada Mars pravi kvadrat sa Plutonom. Kada vidim ovaj kvadrat, iskrsne mi slika kultne serije „Ratova zvezda“ gde se ne vodi svetski rat već onaj između Univerzuma. Mnogi će biti prozvani, a izazovi mogu biti na svim poljima. Sagovornici će biti izuzetno ratoborni i neprijatni, grubi, a na vama je da odolite tom izazovu. U onoj meri u kojoj ste u ličnom horoskopu povezani sa ovim aspektom, u toj meri ćete biti i prozvani. Na mundanom nivou ovo su pojačane aspiracije ka oružanim napadima, eksplozije kao i proglašenja ratnog stanja. Moguće su erupcije vulkana ili događaji praćeni smrtnim gubicima. Nije lako kada zemlja i vatra zarate. 

Međutim, na ličnom nivou ovo može biti pokretač temljitih promena. Ako ste pasivna osoba kojoj mnogo treba da bi se pokrenula i napravila promenu, ovo je idealan trenutak za pokretanje, buđenje i akciju. Ovaj aspekt možete iskoristiti da krenete u borbu za neka svoja prava ili da iz korena promenite nešto u životu. Ako vam je potrebno, sačinite listu želja ili listu promena koje želite da unesete u svoj život i sačekajte kraj nedelje da bi krenuli sa primenom pod aspektima koji će vas podržati u tome.  

A da će biti svačega, biće. Poslednjeg dana sedmice, Venera menja znak, ali pred samu promenu pravi trigon sa Uranom, pa vam se smeše neke promene u ljubavi. Ukoliko ste slobodni, blago vama, jer će to biti interesantni susreti. Ukoliko niste, jednako ćete se veseliti, ali posledica mora biti. Uran će uvek biti bučan, uvek će biti neodoljiv za nežna srca, ali i nepostojan. Iznenadi vas, napravi pravu oluju, uskovitla sve one godinama uspavane emocije i nestane ostavljajući vas potpuno zbunjene i nikad više one iste. 

Životne promene nisu uvek i željene, te stoga budite svesni da sve što vam se događalo je i trebalo da se dogodi i da ste na nekom nivou ipak sve to i poželeli. Možda u tom trenutku niste bili svesni zašto, ali na najdubljem nivou i vremenom, shvatićete da vas je baš to iskustvo usmerilo na put koji niste ni u snu sanjali, a koji je vodio baš tamo gde ste želeli. 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD