Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Božanstvo astrologije (treći deo)

Ako od Urana posmatramo 72° na drugu stranu, dobićemo 4° Riba što je mesto progresivne Uranije 2014. godine, koja je trenutno na 3° Riba i tada će se formirati ovaj potpuni bikvintil.

Uran je inače veoma naglašen i snažan u karti otkrića Uranije i jeste u 11. ali je u znaku svog pada, dakle u sasvim je suprotnoj tački, on se ovde nalazi u zemlji ali će formirati bikvintil. Treba obratiti pažnju na ovaj 4° Riba koji je na određeni način zapravo već lociran, jer ako posmatramo sam ovaj trenutak kada je Uran ušao u Ovna 12. marta 2011. odmah nakon ponoći, gledano iz Beograda, Ascendent je bio praktično na samom centru Galaksije, a tranzitna Uranija se našla baš na 4° Riba a tu će u progresiji biti tek 2014. godine što će ukazati na to da će se taj bikvintil aktivirati u potpunosti, ali se već ovde Uranija izuzetno spustila, ona se već jako razvila. Generalno odakle god posmatrali Uranija je bila na 4° Riba.

Ako posmatramo Veneru koja je isto što i Uranija, ona je ovde bila ekstremno budna – na 11° 11. znaka. Uranija je to božanstvo astrologije, ona je izražena kroz Veneru, ona ima tu sposobnost da se kroz potpuno ženski princip pretvori u biće koje je prizvano. To je entitet i to više nije stvar jedne osobe, to je stvar onoga što osoba kanališe. Kroz Uraniju mi aktiviramo planete koje su u padu, koje negde predstavljaju neko poreklo, nešto što je davno prošlo, i kada je ona budna i prisutna natus je kanal, on je kanal koji to oživljava. Uranija će predstavljati da će se kroz ženski princip, pre svega kroz žene ali uopšte kroz ženski princip u svakome aktivirati prisustvo koje ima tu isceljujuću moć. To je ideja same Uranije.

Ako pogledamo progresije za 2018. godinu, isti ovaj chart nam govori da će se Neptun, sa kojim je Uranija očito u jako dobrom odnosu, jer je on u trenutku otkrića Uranije bio na 15° Riba a ona na 15° Vodolije, što je zaista jak polusekstil, ovde pojaviti tačno na IC-u pri čemu će IC biti na 13° Riba.

Samim tim je MC na 13° Device a znamo da je osa 13° Device – 13° Riba mesto egzaltacije i pada Merkura i znamo da je to svakako izuzetno bitno za ljude jer kada je Merkur u pitanju on je predstavnik čoveka; znamo da će 13° Riba predstavljati mesto invokacije, znamo da 13° predstavlja najinteligentnije polje fiziologije, to je genetski kod i znamo da će ova slika Neptuna koji se nalazi na stepenu Merkurovog pada na vrhu 4. kuće predstavljati zaista neverovatnu sliku, neverovatnu mogućnost da se oživi određena promena u genetici. Ako nas nešto spaja toliko jako s precima, s onim što je bilo pre i izvlači odatle znanje to je Uranija, to je ta Venera koja povlači sećanje na ono što je bilo odavno u jednom trenutku a za taj trenutak verujemo da je upravo ovaj ovde. Za progresiranje je uzet momenat početka godine, 21. mart kada Sunce dođe na 0° Ovna i tada će se Neptun naći na samom IC-u što jeste zemlja, što je ono šta se ovde nalazi i kao da će čitava kolektivna atmosfera biti sposobna da primi svaku vrstu invokacije, svaku vrstu rada na spiritualnom nivou da bi se menjale stvari koje su u polju genetike. Mi ne možemo napraviti nekakvu promenu u svom životu ako ne promenimo svoje gene; bez promene gena mi ništa bitno u životu nismo napravili, vrlo male stvari smo uradili a geni se menjaju nesvesno stalno samo što je problem u tome što nikada ne znamo koje kodove aktiviramo. Njih aktiviramo svojim osećanjima i ako ne vladamo osećanjima, ne vladamo ni promenama koje stalno činimo u svojim genima a te posledice videće naši potomci jer sve što promenimo u svojim genima ostaje našim potomcima. Ti potomci ne moraju biti samo naši direktni krvni potomci, to mogu biti i potomci koji su bočni, sa strane, oni će svi nositi sećanja na ono što smo mi radili i svakako su to delovi koji ostaju kao vibracije u našoj duši i samim tim jesu ono što ćemo živeti i što živimo u nekoj drugoj svojoj realnosti, u nekom drugom životu.

Mesec dolazi na 24° Blizanaca u progresiji a sam Mesec, koji je vladar Ascendenta, je u trenutku otkrića Uranije bio na 26° Blizanaca što će reći da je progresivni Mesec praktično na istom tom mestu za dva meseca, to će biti povratak Meseca na isto mesto na kome je bio a Mesec tu predstavlja Uraniju. To je njegov šesti povratak jer je u pitanju period od 1854. kada je otkriven sve do sada. Vrlo je zanimljivo što, ako uradimo progresiju za 20. mart 2018. mi zapravo dobijamo da je od 22. jula 1854. kada je otkrivena to realno datum 01. januar 1855. – definitivno na taj način ukazujući da jedna nova godina, jedna nova epoha počinje a 2018. godina i jeste ona godina koju uzimamo kao godinu kada će precesija doći tačno na 5° Riba, i od tada aktivira prvu pentadu jer će ići od 5° Riba sve do 0° Riba narednih 360 godina dok ne pređemo u potpunosti u eru Vodolije, ali to je ta godina prelaza, ta godina vrlo važnog prelaska iz jednog u drugo i Uranija ovde ima vrlo važnu ulogu.

Zanimljivo je naravno što vidimo da je ovo i trenutak kada će Ascendent biti skoro na Južnom čvoru, odnosno osa Ascendent/Descendent praktično poklapa osu čvorova i to je zaista vreme, to je godina kada imamo jako poklapanje, aktiviranje tog polja, povezivanje, mogućnost za spajanje, za oživljavanje polja onoga što je bilo davno, što je duboko u nama sa onim što je ispred nas. To nam nudi i ova osa 13° Device – 13° Riba i dobijamo na oba ova mesta, preko oba ugla praktično istu poruku.

Uran je otkriven 13. marta 1781. godine i samim tim je kao vrhovni bog, kao osnovni princip u svetu astrologije, onaj od koga je sve nastalo neko čija karta otkrića uistinu ima tendenciju da pokaže osnovnu priču o svim planetama, osnovnu priču o svemu onome što će se događati i što je svrha svake planete. Vrlo je važno što je Hiron na primer bio baš na stepenu egzaltacije Meseca u trenutku kada je otkriven Uran, i znamo da i kada je Hiron otkriven isto bio na 3° Bika – Kiron je otkriven pre 30ak godina i našao se tačno na tom mestu što nas jako povezuje sa tom činjenicom da Hiron jeste deo kosmičke duše, zato što je ovo mesto egzaltacije Meseca i Hiron se uvek nalazi tamo gde je Mesec najsnažniji.

Uranija se u tom trenutku našla na 5° Jarca, što je ovde interesantno jer potpuno direktno egzaktnim trigon/sekstilom povezuje osu čvorova. Ona predstavlja na taj način dušu Urana jer ako je Uran sve ovo ovde što se nalazi u trenutku kada je otkriven, Uranija je ono što je bit, ona planeta koja drži trigon/sekstilom njegovu osu čvorova, te dve strane koje se unutar njega povezuju, te dve suprotnosti koje uspevaju da se spoje. Ako Uran nosi sve znanje u jednom trenutku, ako je on ono što težimo da razvijemo kao jedno stanje spoznaje, onda je Uranija upravo stanje svesti koje ovaj Uran ovde poseduje jer ona spaja dve suprotne stvari i može da tu spoznaju pretoči u znanje koje se može živeti.

 
© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD