Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

02. - 08. IV 2012

Da li smo već rekli da je period retrogradnog Merkura vreme unakrsnih berzanskih signala? Ovaj period retrogradnog Merkura (12. marta do 4. aprila) je rangiran kao jedan od najekstremnijih primera mešovitih berzanskih signala širom sveta kojih smo ikada bili svedoci – što je, naravno, karakteristično za ovu konstelaciju, a posebno u toku nedelje u kojoj je bilo i loših aspekata sa Uranom. Prošlog vikenda je Sunce bilo u konjunkciji sa Uranom (24. marta) i u kvadratu sa Plutonom - 29. marta. U toku ovog perioda od 23. – 29. marta Sunce će aktivirati predstojeći kvadrat Urana i Plutona (juni 2012. - marta 2015.). U prethodnim izveštajima, govorili smo da će ovaj period biti pregled onoga šta možemo očekivati od juna 2012. - marta 2015.

Hajde da pogledamo svaku konstelaciju pojedinačno. Period retrogradnog Merkura je obično vreme kada će nivo potpore i otpora privremeno ustupiti mesto lažnom proboju, ili neće uspeti da isprati klasične tehničke kupovne i prodajne signale. To smo videli u velikoj meri prošle nedelje, što je još uveličano tranzitom Sunca u konjunkciji sa Uranom i u kvadratu sa Plutonom. Na primer, u Evropi, najviše vrednosti od 14. – 16. marta su se zadržale tokom prošlonedeljnog oporavka. Ali u Japanu, Australiji, NASDAQ Composite u SAD, indeksi su skočili na novi više mesečni maksimum. NASDAQ Composite indeks se oporavio na najviši nivo u poslednjih 12 godina! Ovo je moćan slučaj međutržišnog odstupanja medveda širom sveta.

Ali, sačekajte malo. Nakon maksimuma od 14. marta i maksimuma sekundarnog odstupanja medveda od 27. marta, akcije na berzama su se rasprodavale. Neki indeksi su pali na nove više nedeljne, pa čak i više mesečne minimume - značajno ispod svojih minimuma od 6. – 7. marta - ali neki drugi nisu. U Evropi, holandski AEX, nemački DAX i ciriški SMI su se zadržali iznad ovih minimuma od 7. marta, dok su cene padale sve do 29. marta. Ali to nije bio slučaj u Londonu, gde je FTSE pao na 5726, značajno ispod 5755, što je bio minimumu zabeležen 7. marta. U Rusiji, kao i u Engleskoj, prošlonedeljni maksimum je bio niži nego 15. marta, a minimum je bio niži od onoga 7. marta.

Berze u SAD i Južnoj Americi su takođe bile jake. Prošle nedelje NASDAQ Composite je dostigao veći minimum kao i veći maksimum, u odnosu na minimum od 7. marta i na maksimum od 16. marta. Dow Jones Industrial Average je dostigao niži maksimum i viši miminum istih ovih datuma. Brazilska Bovespa je dostigla niži maksimum, a argentinski Merval je dostigao niži minimum. Zbog čega se javljaju ovakve razlike? Najlakše je okriviti zvezde.

Ali ako mislite da je ovo čudno, pogledajte Aziju i Pojas Pacifika. Japanski Nikkei je 27. marta skočio na 10,255 (upravo u periodu kada Sunce tranzitira preko Urana i pravi kvadrat sa Plutonom), kao i većina drugih svetskih berzi. Ali u ovom slučaju, to je bio novi 8-mesečni maksimum. Australijski All Ords je u petak učinio isto, i ni jedan od ovih indeksa nije se povukao nakon ovih dostignutih maksimuma. Ali to nije bio slučaj sa indijskim NIFTY, kineskim Shanghai, ili hongkongškim Hang Seng indeksima. Sva tri su pala značajno ispod svojih minimuma od 7. marta, u poređenju sa obrascem nižih maksimuma i nižih minimuma. Tako smo prošle nedelje bili svedoci da je nekoliko berzanskih indeksa pokazalo karakteristike tržišta medveda (niži minimum i niži maksimum), nekoliko je imalo mešovite signale (niži maksimum i viši minimum), i nekoliko je pokazalo karakteristike tržišta bika (viši maksimum i viši minimum). Ovo sigurno izgleda kao delo retrogradnog Merkura, ali i više od toga: retrogradan Merkur u Ribama (znak "bez definitivnog pravca"), uz jak Uran (nepredvidiv i bizaran).

Sada ćemo se zaustaviti na prošlonedeljnom tranzitu Sunca na kvadrat Urana i Plutona (24. – 29. marta): Šta možemo da zaključimo kada je u pitanju kretanje berzi, ako ovo treba da bude trogodišnji pregled, od juna 2012. - marta 2015? Kada je ova konfiguracija započela, mnoge berze su se naglo oporavile u odnosu na najniže vrednosti od petka, 23. marta,. Ali pošto su, samo dva berzanaska dana kasnije, 27. marta, skočile, svi su mislili: to je to, dostići će novi maksimum. Ali, iznenada kao što je došlo do oporavka, takođe se prilično naglo i završio, padajući naglo (neki indeksi) naredna dva dana. I, kao što je ranije navedeno, ova iznenadna promena od "rasta" do "pada", rezultirala je širom sveta mnoštvom obeležja međutržišnog odstupanja medveda i bika. Ako je ovo pregled onoga što nas može obradovati, ulazimo u trogodišnji period ludila, a možda i ogromne nestalnosti, gde neki delovi sveta sasvim dobro stoje, a drugi potpuno strašno, ali ne znaju šta da urade. Trgovcima i investitorima je bolje da počnu da proučavaju finansijsku astrologiju, ako ni zbog čega drugog, da bi znali da postoji objašnjenje za ono što se inače čini neobjašnjivo.

Zlato i srebro su takođe sledili obrazac, nešto poput američkih akcija, osim što su na mlad Mesec 22. marta, pali na važan minimum. Oba plemenita metala su se prošle nedelje zadržali na tom minimumu, sve do drugog pada u četvrtak, 29. marta. Ovakav scenario smo mogli da vidimo krajem decembra, krajem septembra i krajem juna prošle godine. Ponovo bi moglo da bude uzbudljivo na ovom polju.

Dobrodošli u pregled kvadrata Urana i Plutona. Imate 3 meseca da se u potpunosti pripremite za nešto totalno divlje i potpuno bizarno - kao da već niste dovoljno videli od kako je 2008. započeo Kardinalni klimaks. Ovo su poslednje tri godine ove kosmičke drame, koja se završava ovim najmoćnijim od svih aspekata. To je kao kolektivna verzija "zone sumraka" na steroidima ili rimejk Monti Pajtona i Svetog Grala, koji se preobličava i prelazi u film Riba zvana Vanda. Oh, da ... Neptun je u znaku Riba, i to nas sve može sačuvati.

Kratkoročna geokosmička kretanja

            I znate šta? Neće samo berze poludeti, jer naposletku, sve berze su samo odraz trendova i hirova društva i politike. Mi nismo samo u krugu retrogradnog prevaranta Merkura. I ne završava se samo 5-dnevni period "tranzita Sunca preko Urana i Plutona", gde ništa ne ide kako se očekivalo, a kamoli neka razumna veza u odnosu na bilo šta drugo na svetu. Ali, bio je - i još uvek je - takođe - Mars retrogradan (23. januara – 14. aprila).

            Retrogradan Mars je konstelacija koja kaže: "Ono što je nedavno započeto, iznenada će biti prekinuto". Prošle nedelje su svi mislili (izgledalo je) da će Vrhovni sud potvrdi "Obamacare (Obamino osiguranje)", verziju SAD programa univerzalnog zdravstvenog osiguranja koji je donet u martu 2010. Ali posle nekoliko dana rasprave, postalo je jasno da je ovaj zakon "pristupačne zdravstvene zaštite" ne može uskladiti sa američkim zakonom o trgovini. Biće vraćen u Kongres na ponovno pisanje, u delovima - ili u kompletu – a možda će biti rađen ispočetka. Na ovo su veoma konzistentno uticale sve tri od pomenutih konstelacija, ali posebno retrogradan Mars u Devici, koja je znak zdravstvene zaštite.

Krajem juna se dešava prvi od sedam egzaktnih rastućih kvadrata Urana i Plutona (24. jun, u roku od nekoliko sati kada Jupiter pravi kvadrat sa Neptunom, Saturnom i Venerom i okreće se direktno). Ovaj period obećava da će biti pun burnih reakcija (i preteranih reakcija), baš kao i emocionalne sirovosti koju smo doživeli prošle nedelje u mnogim aspektima američkog (i evropskog) života (rasne tenzije u vezi sa ubistvom crnog tinejdžera na Floridi, nemiri i štrajkovi i oštećenja imovine u Španiji zbog novih mera štednje koje se odnose na tekuću dužničku krizu koji je takođe povezana sa Uranom i Plutonom).

Mars kreće direktno 14. aprila, a Sunce će biti u opoziciji sa Saturnom 15. aprila. Ovo su obe konstelacije Prvog nivoa geokosmičkih konstelacija koje imaju istorijski veliki uticaj na preokrete berzanskih indeksa u okviru sedam berzanskih dana. Sada smo fokusirani na taj period.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Kad god donesem odluku, to je izbor između nepravde i čuda." - Dipak Čopra (Deepak Chopra), Mediation and Sleep recording (Snimanje medijacije i sna).

Mi trenutno živimo u dve široko divergentne kosmičke stvarnosti. S jedne strane je veoma težak i izazovan rastući kvadrat Urana i Plutona, koji će imati orbis od jednog stepena do egzaktnog aspekta, od leta 2011. kroz veći deo 2015. To je poslednja velika astrološka komponenta (konstelacija Saturn – Uran - Pluton) Kardinalnog klimaksa koji će trajati od 2008.  2015. U ovom berzanskom izveštaju smo pokušali da definišemo dinamiku ovog moćnog rastućeg kvadrata za dobar deo prošle godine, i nastavićemo to da činimo i u narednim mesecima i pa čak i godinama, jer verovatno ne postoji druga kombinacija planetarnog para koja nagoveštava ekonomske, društvene i političke transformacije u celom svetu više od ovoga.

S druge strane, Neptun je nedavno započeo svoj 14-godišnji boravak u znaku Riba, kojim vlada. I Neptun i Ribe predstavljaju potrebu za mirom - i unutrašnji mir i mir u svetu - i saosećanje za druge koji su manje srećni. U najgorem slučaju, može se odnositi na kolektivan osećaj žrtve, gde druge koji imaju više sreće, vide kao one koji uzimaju od manje srećnih. U prvom slučaju, Uran (u Ovnu) voli rat. U drugom slučaju, Neptun u Ribama želi da rata više ne bude. Oba se žale na rukovodstvo i vladu, a Pluton u Jarcu praktično garantuje da će velike reforme rešiti njihovo nezadovoljstavo.

Međutim, Neptun u Ribama ima još jednu komponentu. To je duhovna svest, razumevanje druge realnosti - onoga što čitamo u novinama ili na internetu, ili vidimo na televiziji, svakog dana. To je realnost (ili bolje rečeno, sistem verovanja), koji omogućava da se dogodi čudo. To je sasvim u suprotnosti sa Plutonom u Jarcu, koji može biti opsednut idejom da je sistem, odnosno da su vlade i svetski bankari u dosluhu jedni s drugima i da nameravaju da sruše svet i uspostave novi svetski poredak na čelu sa veoma bogatima i moćnima koji preuzimaju kontrolu... svega. To je zapravo veće od Velikog brata. To su Veliki bankar i Veliki brat zajedno.

U izbornoj godini, čini se da svako ima dosta pritužbi koje je lako povezati sa kretanjem sadašnjih astroloških konstelacija, kao što je kvadrat Urana i Plutona. Ali takođe se događaju čuda, kojih smo svedoci, a koja su više usklađena sa pozitivnim principima Neptuna u Ribama. Jedno od njih dogodilo se prošle nedelje. To je bio lep prizor noćnog neba prošlog ponedeljka i utorka uveče (26. – 27. marta), kada je mlad Mesec bio pozicioniran između Venere i Jupitera - sve u tropskom zodijačkom znaku Bika. Ono što se to veče videlo nije bilo samo vizuelno zapanjujuće, ali kako Venera vlada Bikom, a Mesec je egzaltiran u Biku, a Jupiter je veliki benefik gde god da se nađe, ova kosmička umetnost, takođe sadrži elemente čuda za čovečanstvo, kao i za pojedince koji su je doživeli. Za detaljnije objašnjenje o ovoj retkoj konfiguraciji (to se dešava otprilike svake 24 godine), budite slobodni da pročitate na našem sajtu MMA Facebook grupa na http://www.facebook.com/groups/170764806273344/.

Dešava se, naravno, ovih dana dosta nepravdi pod uticajem rastućeg kvadrata Urana i Plutona. I svi ćemo doneti odluku koja će zaista biti izbor između pritužbi ili čuda. Upravo ulazimo u realnost paralelnih univerzuma - jednim vlada nezadovoljstvo, a drugim čudo. Biće zanimljivo videti koji će od ta dva izabrati naši lideri vlada. Podjednako će biti interesantno videti koga ćemo mi izabrati u našem ličnom životu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD