Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pisma koja su dugo putovala

Iako je svako pismo nosilac određenih svesnih poruka definisanih samim njegovim sadržajem, pisma koja su dugo putovala kroz prostor i vreme nose jednu dublju poruku. U njima živi sudbina jednog odnosa, a trenutak kada su krenula na svoje dugo putovanje opisuje kako trenutnu situaciju pošiljaoca, tako i ono što će se dešavati sa njim dok pismo beskrajno lagano prelazi svoj tajanstveni put do primaoca.

Prva priča: Izgubljeno ljubavno pismo

Arlin Houk je nedavno dobila pismo. Ali to ne beše obično pismo, već odjek njene daleke prošlosti. U njemu joj je čovek koga voli po ko zna koji put izjavio ljubav. Pisao joj je svakog dana dok je bio u vojsci, ali ovo pismo je bilo posebno jer je baš u njemu zaprosio. Piše i da joj je upravo kupio prsten i da se nada da će joj se svideti.

Tog davnog 31. marta 1952. godine Merkur u Ovnu (pismo iz vojske) beše retrogradan (gubitak) i u opoziciji sa Neptunom (nestanak), kao i sa Saturnom (treba mu previše vremena da bude pronađeno). Inače, Merkur je par dana ranije krenuo retrogradno upravo sa 20° Ovna odakle je pravio egzaktnu opoziciju s Neptunom. Ipak, dispozitori su egzaltirana Venera i Mars u sedištu u egzaktnom trigonu – stići će ono kad-tad. Merkur u sebi nosi Mesec, pa je sadržaj pisma prepun nežnih osećanja. A ima i separacionu konjunkciju sa Jupiterom u kome živi Venera – i eto prstena! Venera je i ona sama (devojka, ali i vladar 7. kuće – primalac pisma, a i buduća supruga), pa kako je egzaltirana, prsten će joj se svideti, bez obzira na to šta će mama reći (Venera kvadrat Mesec). Dobiće ga čim se on vrati iz vojske (Venera je u trigonu sa retrogradnim Marsom u Škoprionu).

Venera se nalazi na zvezdi Fum Al Samakah iz konstelacije Riba. Ova zvezda „natusu daje sposobnost da u postojećim okolnostima vremena u kome živi ispunjava datu svrhu“[1]. Dakle, Dik (momak koji je napisao ovo pismo) će upravo u ljubavi prema Arlin i u životu koji će provesti s njom naći smisao svog života. Venera na zvezdama iz Riba ukazuje na „ljubav žene i muškarca iznad svake opasnosti... ova kombinacija toliko egzaltira ljubav da ona biva sposobna da prevaziđe sve poteškoće koje će se pred natusa objektivno postaviti.“[2] I njihova ljubav je tokom proteklih šezdeset godina zaista odolela svim teškoćama.

Pogledajmo šta je to što je šest decenija kasnije Arlin konačno omogućilo da doda i ovo zagubljeno pismo ostatku kolekcije jer ona još uvek čuva sva pisma koja je od Dika dobila. Neptun, za koga videsmo da je bio u opoziciji s Merkurom u trenutku kada se pismo zagubilo, sada je po direkcijama solarnog luka došao u trigon sa Merkurom, te je prestao da skriva pismo i ono je ovaj par na trenutak vratilo u mladost (Neptun je podmlađivanje), podsetilo ih na stare čežnje (Neptun) i probudio sentimentalnost (Neptun) kod onih koji su čuli ovu priču.

Istovremeno je tranzitni Merkur išao retrogradno kroz znak Riba, ukazujući da bi neka pisma mogla da se izgube, ali i da bi neka ranije izgubljena (Neptun) upravo sad mogla da se vrate (retrogradnost).

Druga priča: Ostrvsko putovanje

Par dana nakon što je Arlin konačno došla do svog pisma, dok je Merkur upravo završavao svoj retrogradni hod, i sama dobih zakasnelu poštu. Stigla mi je razlednica (Merkur) sa Kanarskih ostrva (Ribe) poslata još prošlog juna (odlaganje = retrogradnost). Na njoj je pisalo da je greškom otišla na Maltu. Kada sam to ispričala ženi koja mi je istu poslala, ona mi reče da je poslala nekoliko razglednica u tri različite države i da su joj svi prijatelji rekli isto – pošta je kasnila mesecima i dobili su je preko Malte. Zbog toga pretpostavih da bi ona morala jasno da se vidi u horoskopu ove ostrvske države, bez obzira što nije lično tamo bila.

I zaista, u horoskopu Malte vidimo Mesec u Ribama u 9. kući, što jeste slika žene na nekom stranom ostrvu. Mesec je u trigonu s Neptunom u 5. kući, te se ona očigledno dobro provodi na godišnjem odmoru. Ova žena (Mesec) inače živi u Hamburgu (lučki grad – Ribe), koji se nalazi u inostranstvu (ako posmatramo iz ugla Malte), ali i s obzirom na to da ona nije rođena u Nemačkoj (9. kuća). Mesec je u konjunkciji sa Hironom, a ona je lekar. Takođe je i u trigonu sa Neptunom, pa ona radi u psihijatrijskoj ustanovi. Mesec je u opoziciji s Merkurom (problem s razglednicama), koji vlada 12. kućom (sa ostrva) i odlazi u 3. kuću (pošta na Malti). Međutim, Merkur je u aplikacionom sekstilu sa Mesečevim dispozitorom, Neptunom, pa vidimo da će pošta neznanim putevima ipak stići na odredište.

Treća priča: Ljubavna pisma koja namerno kasne

Da li biste poslali ljubavno pismo osobi koju volite kada biste znali da će ono biti isporučeno sa nekoliko godina zakašnjenja? Kineska pošta je prošlog septembra uvela upravo ovu uslugu: ljubavna pisma se isporučuju partnerima sedam godina nakon što su napisana! Naime, po zaključenju braka, mladenci kod matičara dobijaju specijalne koverte koje će još neko vreme pričekati na isporuku. Kako je stopa razvoda u Kini poslednjih godina značajno porasla, javila se ideja da bi ova pisma mogla ponovo da probude osećanja s početka braka.

Pogledajmo šta na to kaže horoskop Kine[3].

Kako je narod u horoskopu države predstavljen Mesecom i Ascendentom, koji se ovde nalaze u Vodoliji i u kvinkunksu sa Uranom, za očekivati je da, uporedo sa modernizacijom zemlje, broj razvoda dramatično poraste. Vladar Ascendenta, Uran, je u kvadratu sa vladarem sedme kuće, Suncem, pa Kinezima odnosi nisu jača strana. I pored problematične postavke Venere, njen sekstil sa Saturnom nam govori da postoji želja da se ispoštuje tradicija i da upravo ona sprečava mnoge parove da se raziđu. Kako je reč o separacionom aspektu šireg orbisa, vremenom će biti sve manje onih koji su spremni da ostanu u braku samo zarad društvenih normi, tradicije ili sigurnosti. Pritom je Venera u seskvikvadratu s Uranom, u čijem se znaku egzaltacije nalazi, pa vidimo da i ona želi da se oslobodi.

Vratimo se na pisma. Merkur u Vagi je upravo slika ljubavnih pisama, a njegova retrogradnost bi mogla ukazati da pisma neće biti odmah isporučena. Međutim, kada tome dodamo da je Merkur u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom i Neptunom, možemo lako posumnjati da mnoga od tih pisama neće nikad stići na odredište.

Na sličnu stvar ukazuje i horoskop napravljen za dan kada je uvedena ova poštanska usluga: Merkur se našao na 29º u egzaktnoj opoziciji s Neptunom. Ovo je pošta koja ne stiže, a ako i stigne, pre će podsetiti nekog na razočaranje, nego na ljubav.

Celu ideju je očigledno podstakao tranzitni Saturn u Vagi (trajnost odnosa, braka) koji se našao na srednjem rastojanju Venere i Saturna iz horoskopa Kine. Međutim, Mesec je ponovo u Vodoliji u sekstilu sa Uranom – možda će se neko i prijatno iznenaditi, ali to ga svakako neće vezati za drugu osobu.

Četvrta priča: Primalac nepoznat

U ovoj priči Voni je daleke 1958. poslala Klarku ljubavno pismo. U to vreme on je bio student na Kalifornija Univerzitetu u Pensilvaniji. Pismo je na odredište stiglo 53 godine kasnije.

Ako pogledamo Sunčev horoskop za datum kada je pismo poslato, vidimo da je Merkur (pismo) u 12. kući (gubitak). Takođe, u njoj se nalazi i Venera, koja vlada 3. kućom (pismo). U ovom slučaju Venera bolje opisuje ovu pošiljku jer je stacionarna (pismo se negde „zaglavilo“), u kvadratu je s Jupiterom (nije stiglo do univerziteta) i s Neptunom (nestalo je).

Venera (brak) je u Vodoliji u opoziciji sa Uranom (razvod) orbisa 8°. Klark i Voni su kasnije bili u braku, da bi se nakon 8 godina razveli.

Klarka kasnije i nije bilo lako naći. Vladar 7. kuće je u 12. kući – kao da ga nema. Zapravo, više i nije postojao pod istim imenom. Vladar 9. kuće (3. od 7. – njegovo ime) je Mars u 11. kući (promena) na 11° (promena). Promenio je ime u Muhamed i prešao u muslimansku veru (Pluton na vrhu 7. kuće).

Pismo je isporučeno 15.07.2011., kada se Neptun nalazio na 0° Riba i odatle pravio polusekstil na Veneru ukazujući nam da se i ovaj put dogodilo pravo čudo.

Kako ništa nije slučajno, u trenutku dok pišem ove redove Merkur prelazi preko poslednjeg stepena Riba. Možda je i danas nekolicina pisama krenula na svoje tajanstveno putovanje koje će se završiti negde u dalekoj budućnosti prenoseći poruke nesvesnog...

 


[1] „Stubovi sudbine“ Aleksandar Imširagić

[2] „Stubovi sudbine“ Aleksandar Imširagić

[3] Izvor podataka: „Mundana astrologija“ Majk Bejdžent, Nikolas Kempion, Čarls Harvi

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD