Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Priroda znaka Devica (peti deo)

Ovaj odnos od 72 stepena je kvintil i to je Venerin aspekt, a već brojevi 7 i 2 sami po sebi čine Veneru, jer 2. znak je Bik, a 7. znak je Vaga, a to su Venerini znaci. Ali, ako uzmemo ovaj broj 72 i dodamo prethodni broj 13, dobijamo 85. On je naravno isti broj kao 58 bar što se tiče prirode emocija koje u sebi spajaju brojeve 8 i 5, te dve jake strukture emocija od kojih je sve načinjeno u našem životu. Svetlo, ljubav, 5 i tama, neznanje, smrt i možda mržnja, 8. Ova dva izuzetno jaka modela su strukturisana u genima svake osobe i to su sva sećanja koje čovek nosi. Svetlo i crna rupa, Sunce i u 8. kući crna rupa, 5 i 8, na svaki način to vibrira u znaku Device, ona mora da spoji svetlo i mora da pronađe smisao za crnu rupu. Jer, ako bude verovala da je crna rupa negativna i da ne treba da postoji u svemiru, onda dolazi do dualiteta. Ona mora ući u jezgro Zemlje i pronaći da je svetlo apsolutni život u svakoj strani, spojiti naizgled nespojive delove, ali ona to mora da uradi, a ako ona to ne uradi, onda će ostati potomcima.

Od ovog znaka bi mogli da brojimo sve znake, ovo je jedinstveni primer, jer nijedan eksperiment u kome smo mi učestvovali na ovoj planeti nije toliko bio važan kao za ovaj znak. Ovde spadaju i sve životinje koje su dobile tu sposobnost da su sa ljudima, da njima služe i to su toliko intimne i bliske stvari, da ovaj znak čine potpuno posebnim u odnosu na sve ostale znake i zato trebamo biti jako srećni sa svojom fiziologijom. Reljef znaka Device se razlikuje od drugih i daje nam svoje relativne priče u svakom delu, a kao i ostali znaci ima 3 dekanata.

Prvi dekanat u znaku Device (0°- 10°) je u prirodi Sunca u Merkurovom znaku, pa ovde imamo sve ono što natusa povezuje sa razlogom zašto je uopšte rođen. Peta kuća je Lavovska i ovde se Lav prostire, nastavlja i kao da vidimo one zrake Sunca koji iz srca, iz Lava ulaze u Devicu. Ovo će biti vrlo vredna deca, ovaj ovde deo govori o jednoj potrebi da se postigne, radi i da se bude uspešan. Ako neko ima neku planetu ovde, to daje jednu sudbinu koja je vezana za Sunce i zato treba pogledati kako je Sunce postavljeno. Ako Sunce nije naročito srećno postavljeno, mi vidimo Ikarijusa i Erigonu i vidimo da postoji problem sa ocem, kao deo priče koji je ostao na tom delu. To može dovesti do gubitka tog svetla i to ne bi bila lagana priča ako je Sunce ozbiljno oštećeno od malefika, jer je tada energija koju Devica treba da ima oslabljena. Kao da to Sunce koje treba da joj daje snagu da ide dalje, ovde više nema gde, jer je odmah ugušeno i onda može ostatak priče nekada biti težak, jer je sudbina povezana sa ocem. Ako govorimo o zdravlju, tu ćemo govoriti o nečemu što nas vezuje za oca, ali i deo fiziologije je vezan za srce, za leđa, za kičmu i za nešto što predstavlja stub našeg života. Ali, uvek ćemo se setiti genetskog dela i šta smo nasledili od oca, možda je on imao neki zdravstveni problem koji ima tendenciju da se nasleđuje. No, u svom pravom smislu, ovde Devica vredno radi, voli da stvara i postiže zapažene rezultate, pa ćemo tada videti da će osoba sa dobrom pozicijom Sunca postići uspeh u životu. Imaće neki status, na svom poslu će biti nagrađena i njen rad će biti vrednovan, ali ona ovde uvek ima blagu opasnost da razvije ono što Devica nema. To je svest o ličnosti, o egu, koji je kod Device zamišljen da bude potpuno u službi nekog drugog. Tada, ta Devica dobija najviše, ali ovo ovde daje joj mogućnost da ona sama postigne neki svoj uspeh i poziciju. U zavisnosti od ostalih faktora, procenićemo da li će moći da propušta i više, jer Devica je zamišljena da propušta božansko. Ako se zbog ovoga zaustavi samo na jednom nivou, opet neće u ljubavi biti sretna, jer ovaj znak ima jednu duboku priču i onda natusu ne daje mogućnost da ovde to lako postigne. Ali, biće svakako poznati po svom radu, po svojoj vrednoći, po onome što umeju i mogu da urade, a ovi ljudi mogu biti vrlo kreativni i uspešni.

Druga dekada (10° - 20°) Device, koja obuhvata sam centar je u priodi Venere i ovaj dekanat nas povezuje sa celokupnom emotivnom pričom koja je tu prisutna. Ali, u ovom dekanatu je egzaltiran Merkur, pa je to jako polje inteligencije i razuma, koje se ovde meša sa poljem ljubavi. Izazov u ovoj dekadi je da će postojati susret sa osobom sa kojom smo se znali u nekoj ranijoj priči. To je neka emotivna priča gde je osoba koju upoznajemo veoma bliska i tu postoji ljubav, ali razum se meša i logika iz ovog vremena, pa ne možemo da prebacimo u ljubav koja je iz onog vremena i to izaziva problem razuma i osećanja. Osoba sa jedne strane voli, ali sa druge ne može da prihvati, ne može razumeti, zato što nijedna jedina logika koju ima i koju svesno vidi joj ne daje opravdanje zbog čega bi uopšte trebala biti sa ovom osobom. Ovde često nastupa taj raskorak između emotivnog i mentalnog dela, a razlog je zato što je ovo peti dekanat od 0° Lava, a sve što kreće iz 0° Lava pa na dalje narednih 12 dekanata, opisuje sećanje iz predhodne inkarnacije. Kao takav i kao Venerin, ovaj dekanat nam svakako govori o ljubavi koju smo nekad imali i koju ćemo ovde sresti, ali Merkur je ovde jako logičan i pametan. Ovde bi čovek morao da svoju logiku, koja mu nikad neće biti jasna, niti će biti povezana sa onim što je nekada bilo, da ostavi, da bi išao putem ljubavi. Ovde Devica najviše treba da odluči da li će ići putem razuma i sigurnosti, ili će ići putem svoje emocije i da li može da živi sa tim. Ovde će postojati sklonost ka kritikovanju emocija, ljudi, ove osobe, zato što osoba vidi da ona nije u pravu, pri čemu ne prepoznaje da sada kritikuje i ne prepoznaje sebe iz prošlosti u kojoj je nekad ostavila svoje emocije. Šta god da osoba ovde ima i kakav god da je odnos sa drugom osobom, savet je da ne stavlja previše energije na negativne emocije ili na bilo koju vrstu kritikovanja, jer će je to kasnije kada dođe u 7. kuću čekati kao ogledalo, kao odraz onoga što je ostavila. Ono što ne razume ne mora razumeti, ne mora sa tim biti stalno. Ako postavi mnogo negativna mišljenja preko ovog dekanata, neće doživeti tu sreću. To je sudbina ovog dekanata, treba da spoji razum i osećanja, to je ono što je jako važno i ovde direktni izazov, jer je Venera u padu u ovom znaku i ljubavi koje su tu, nisu zamišljene kao one koje su nam potpuno jasne i bliske, već one koje mi moramo prihvatiti tako što izmenimo svoju prirodu uma - Merkura. Sve ono što smo prethodno govorili o transformaciji Merkura koji treba da postane Pluton, da uđe na drugu stranu, to mora da se dogodi preko ovog dekanata koji je za to najvažniji i ključni.

Treći dekanat (20° - 30°) Device je Merkurov dekanat u Merkurovom znaku i nama zvuči kao najpametniji deo Device. Ovde je izuzetno jaka logika i inteligencija, ali opet i u ovom dekanatu imamo emocije, imamo mesto pada Venere. Ovde je situacija takva da se jak razum meša sa jednim nezadovoljstvom, sa jednim mogućim neispunjenjem, jer koliko god osoba ovde mogla da razume, postigne i stekne veliko znanje o raznim stvarima koje se tiču života na praktičnom ili nekom drugom nivou, uvek će ostati jedna nepoznanica koja je vezana za emocije, sve dok se ne dogodi transformacija Merkura u Hermesa. Čovekov um ovde mora da ode duboko ispod Zemlje da bi ovde živeo. Cilj Device je da probudi sećanje na veliku ljubav, na sreću koja živi u njenoj fiziologiji, da probudi onaj fantastičan osećaj zaljubljenosti koji nosi, da to ide potpuno kroz njeno telo i da to živi, a nije cilj da bude mentalno aktivna, jer to već ima kao dar i treba da spoji razum i osećanja. Drugi i treći dekanat su na neki način srodni i slični, jer moraju pomiriti Veneru i Merkura i oba ova dekanata nose sličnu sudbinu samo na različite načine. U ovom dekanatu žive vrlo vešti, pametni i određeni ljudi, no ipak, kao da im nešto nedostaje u odnosima i ne znaju kako da pored sve ljubaznosti i veštine reči naprave da ih ljudi vole. Kako da učine da im druga strana prođe kroz tu Veneru i kako da ne bude taj pad, koji je to mikro detalj koji se propusti i ovde se izazove efekat koji nismo hteli i kako uopšte da se postavi da joj druga strana da ta pravila? Za jedan intelekt je to vrlo duboko, jer ovo je dubina Venerinog pada koja seže do jezgra i da bi osoba ovo pronašla mora da se promeni. Da bi se promenila mora da zaboravi na svoju ličnost, da bi zaboravila na svoju ličnost, mora da bude skromna, da bi bila skromna moraće da voli nekoga kome će da služi i to je taj put. Taj kome služi je kao uže za koje se ona vezala, kao ronilac koji roni na dah, ali ima uže sa kojim je povezan gore i skače idući u potpuni pad, ali ima ovaj deo koji drži da prosto ima tu vezu sa nekim ili nečim čemu služi i što voli. Kada dođe do dna, vratiće se zahvaljujući tom putu i kada se vrati postaće nova osoba i tada će se otvoriti taj novi svet, ali mora da dotakne dno ili jezgro da bi se transformisala.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD