Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Astrološki harmonici u natalnoj astrologiji Izuzetan doprinos moderne zapadne astrologije koriščenjem simbolike brojeva i njihovih umnožaka u odnosu na natalni horoskop izražen je u sistemu tehnika astroloških harmonika. Kurs počinje u utorak, 12. maja od 19h, online sa video linkovima i svim dodatnim pisanim materijalima u trajanju od 3 nedelje.
» prikaži celu vest
Full Moon radionica „FOKUS“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „FOKUS“ koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 26. maja od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Krajem meseca maja ulazimo u sezonu eklipsi, pri čemu će ovaj Pun Mesec ujedno biti i Lunarna eklipsa. Stoga, ovo je jedan od najznačajnijih perioda u 2021. godini, jer nam daje mogućnost za veliku unutrašnju transformaciju po pitanju naše energije i celokupnog života.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige „Zmajevi Solarnih eklipsi“ Pozivamo vas na online predavanje koje će održati Aleksandar Imširagić 18. maja od 20.45h do 22.00h, u okviru kojeg će biti predstavljena njegova NOVA knjiga „Zmajevi Solarnih eklipsi“. Na ovom predavanju saznaćete na koji način možete koristiti knjigu u radu sa eklipsama, šta su eklipse i kakav je njihov upliv, koja je uloga eklipsi Zmajevih porodica i šta svaka eklipsa predstavlja na energetskom nivou.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.05. ostvarujete poseban POKLON – radionicu ARHETIPOVI ZODIJAKA!!!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Izlazeći znak

Kroz izlazeći znak ili Ascendent vidimo šta je svrha bića, ali ujedno njegova glavna slabost – pa natus, prevazilazeći tu svoju glavnu slabost, upravo nalazi svoj put svrhe ili misije, a to je da stapanjem sa svojom suprotnošću postane pravo celovito biće.

Izlazeći znak ili Ascendent u antičko doba je bio poznat kao Horoskopos, što govori o tome da je sve ono što nazivamo horoskopom jedne osobe prikazano kroz Ascendent. On je nosilac glavne sudbine natusa i kroz njega se vidi koja je najvažnija lekcija koju treba da nauči u ovoj inkarnaciji. No, to je i njegova slaba tačka, jer stvarno rešenje leži u onome što je njemu suprotno. Natus polaže ispit kada u sopstvenu prirodu uspe da uključi i sve ono što u osnovi nije, već je to suprotno njemu.

Znak Ascendenta će reći šta je glavna lekcija natusa, dok će sam stepen Ascendenta dati bliži opis oblasti kroz koju će se suštinske lekcije primarno učiti. Svaki znak sadrži u sebi prirodu koja je povoljna za određene planete (njihovo sedište i egzaltacija) i nepovoljna za neke druge planete (one koje su u tom znaku u izgonu ili padu). Upravo zato svaki znak na Ascendentu nosi svoju povoljnu i svoju nepovoljnu sudbinu, svoje dobre i svoje loše strane. Konkretno, ukoliko su one planete koje su za dati izlazeći znak snažne (što znači da su one u tom znaku u sedištu ili egzaltirane) dobro položene – kroz dati Ascendent izražavaju se primarno njegove dobre osobine, dok ukoliko su one planete koje su u tom znaku loše (u izgonu ili padu) – loše postavljene i po poziciji i po aspektima – za dati Ascendent se izražavaju njegove teškoće i taj Ascendent tada više ukazuje na ono što je osobi slabost, a ne vrlina. U svakom slučaju, misija koju osoba nosi kroz izlazeći znak ostvaruje se kada uspe da ne iznegira planete koje su u prirodnom lošem dostojanstvu u datom Ascendentu već da njihovu svrhu integriše u sebe.

Ovan

Ovan treba da nauči šta je odnos, da oseti potrebe i želje drugih, da sagleda stvari iz drugog ugla, što će mu dati objektivnost. To je znak u kome su jaki Mars i Sunce – dakle, bitni faktori ličnosti, ali ovaj znak u sebi sadrži slabost Venera (koja je u ovom znaku u izgonu) i Saturn (koji je ovde u padu), pa je njegova slaba tačka definisana u oblasti ljubavi (Venera), ali i trajanja, strpljivosti i istrajnosti (Saturn). To su upravo oblasti koje natus sa ovim izlazećim znakom mora da razvija kako bi upotpunio sebe. Ukoliko su u natalu Venera ili Saturn slabi ili na bilo koji način loše postavljeni – ovo će biti dodatni pokazatelj da osoba kroz svoj Ascendent uglavnom nosi mane znaka Ovna.

Bik

Bik ima potrebu za sigurnošću i stabilnošću, ali on nije nikad dovoljno siguran i to ga tera na odlučnost da uradi sve što može da se osigura.

Mora da nauči da sigurnost nije u posedovanju određene količine novca, imanja i materije uopšte, već u sposobnosti stalnog menjanja koja je suština svake stabilnosti, a to je konačno energija. To je tako jer energija i jeste materija zgusnuta do nivoa vidljivosti!

Sa ovim izlazećim znakom je važno ne zadržavati sve, već eliminisati, davati, ulagati – konačno, kružiti energijom, jer tako se stiče i uživa (što je još jedna veoma važna potreba Bika).

Blizanci

Blizanci su vezani za svoj Um, koji je sjajan ali ih istovremeno ograničava, dozvoljavajući im da spoznaju samo ono što se može spoznati intelektom: njihova granica je na onome što mogu mislima da dokuče. Potrebno im je da prošire granice, tako što će imati ispred sebe neki cilj u budućnosti ili životnu filozofiju, što će im dati osećaj dublje svrhe i utrti put do životne mudrosti koju ne mogu spoznati intelektom. Potrebno im je da razviju mentalnu nevezanost.

Rak

Rak treba da kreativno iskoristi osećaje i da pomoću discipline i unutrašnje kontrole napravi nešto konkretno od svojih osećanja, dajući im formu i strukturu. Ovo je znak u kome su malefici (Saturn i Mars) slabi, pa je zadatak osobe da ume da prihvati ono što je suprotno i da u svojoj nežnosti i bliskosti (Rak) uspe da stekne stabilnost (Saturn) i snagu (Mars), koja je ovde uvek najnežnija – a samim tim i potencijalno najveća.

Lav

Mora da otkrije svoju posebnost kroz individualnost i kreativnost i spozna da Sunce zrači jer se u unutrašnjosti stvara vatra. Ta “Vatra svesti o sebi” jeste život, ali gde je njegov izvor i čime se ona pali, odnosno inicira? Naravno, onom planetom koju Sunce najčešće dovoljno ne razume, a to je njegova suprotnost – Uran. Uran je slobodan i originalan, a samim tim i suština svake ličnosti i svesti o sebi (Sunce). Time će natus razviti svoj ego do kosmičkog ega, kada svest o sebi konačno obuhvata i druge ljude – pri čemu je “odnos prema drugima isti kao prema sebi samom” – a on postaje savršeni čovek, što sušta potreba Sunca jeste.

Devica

Devica je najpametniji znak, u kome je planeta intelekta Merkur egzaltiran i nalazi se u sedištu. Devica želi da bude korisna, bavi se ispitivanjem stvari do sitnih detalja, razdvaja i raščlanjuje, za sve traži dokaz i logično objašnjenje, pa u svemu tome uspeva da izgubi celovitost. Ono što ovom znaku nedostaje jesu Neptun i Jupiter, pa ove osobe imaju za zadatak da nauče da stvari sagledavaju holistički.

Sa ovim Ascendentom um se koristi za odbranu od neželjenih osećanja, pri čemu se gubi kontakt sa dubljom i instiktivnom prirodom. Stoga je za natusa ovde od krajnjeg značaja da više veruje, što za uvek sumnjičavu Devicu predstavlja poveliki zadatak.

Vaga

Osnovna potreba Vage je potreba za ravnotežom i skladom i zarad toga će ona balansirati, truditi se da zadovolji druge i izbegavati konflikte. Ovo u krajnjem slučaju dovodi do favorizovanja forme umesto sadržaja, i neodlučnosti, jer zapravo osoba ne poznaje sebe dovoljno (to je znak u kome su Sunce i Mars slabi).

Vaga mora da nauči da postoji jedan odnos koji je potrebno uspostaviti pre svih ostalih odnosa, a to je odnos sa sobom, što je preduslov za stvaran i emotivno ispunjen odnos sa drugom osobom.

Da bi došla do ovoga potrebno je da osvesti svoje želje i potrebe tako što će krenuti u akciju i preuzeti na sebe rizik da napravi pogrešan izbor, donese pogrešnu odluku ili uradi nešto što se ne dopada drugima, jer će samo tako spoznati šta je ispravno i samo tako postići unutrašnji sklad i zadovoljstvo koji su preduslov harmonije u svim ostalim odnosima.

Škorpion

Sa ovim izlazećim znakom ide neophodnost učenja o prihvatanju pozitivnog i stvaranju života. Ukoliko natus sa ovim Ascendentom uspe da svoju energiju transformacije usmeri ka stvaranju života, osoba uspeva da nosi snagu i teret ovog posebnog znaka. Na ovaj ili onaj način, osoba bi se ovde trebala baviti nekom vrstom isceljivanja ili spašavanjem nečijeg života, jer samo tako spašava sebe.

Strelac

Strelac izbegava rešavanje tekućih stvari tako što je stalno orijentisan na budućnost. On sve razume i shvata, ali je preokupiran idejama ili ciljevima u budućnosti umesto svakodnevnih konkretnih zadataka. Često ide od zemlje do zemlje, od posla do posla, od osobe do osobe, stalno proširujući granice, bežeći od odgovornosti i unutrašnje praznine.

Stvar je u tome što životna filozofija, sistem uverenja i životna svrha imaju smisla samo ako se zaista praktikuju u svakodnevnom životu. Tada se znanje živi i to je ono što je cilj Ascendentalnog Strelca.

Jarac

Jarac nalazi sigurnost u organizaciji i strukturi, a zadovoljstvo kroz ostvarivanje ambicije i ciljeva. Ovo dovodi do nemogućnosti bliskih kontakata; osoba ne zna da iskaže osećanja, već ih kontroliše.

Osobi sa Ascendentom u znaku Jarac potrebno je da pored sigurnosti razvija i širinu i veru u dobro (Jupiter), kao i bliskost – jer će samo tim putem razviti svest o svojoj osnovnoj suprotnosti – koja će se kroz ova “vrata Jarca” videti mudrost o dobroti života koja nikada ne stari i sposobnost topline i bliskosti u svim vremenima i životnim situacijama. U meri u kojoj su planete koje ovom znaku “nedostaju” (Mesec i Jupiter) loše postavljenje – kroz ovaj znak se vidi karmički dug koji osoba nosi i zadatak njenog ispunjenja je teži.

Vodolija

Vodolija ima potrebu da iskusi i izrazi individualnost pa svoj strah od bliskosti i intimnosti maskira stvaranjem mreže prijatelja ili posvećivanjem sebe nečemu za dobrobit svih. Dok brine za sve ljude, često zapostavlja najbliže. Natus sa ovim Ascendentom treba da nauči da okretanjem i potpunim usmeravanjem pažnje na jednu osobu može saznati više o ljudima nego kroz mnoštvo. Takođe, stvarna bliskost i pažnja prema jednoj osobi daju unutrašnju toplinu i emotivno zadovoljstvo.

Ribe

U ovom Ascendentu se krije velika duhovnost, ali ako Merkur nije dovoljno dobro postavljen (nedostajuća planeta za ovaj znak), osoba će iskušavati dobrim delom loše strane Riba. Ovde je zadatak natusa da prevede vizije u akciju, kao i da od spiritualnosti napravi nešto korisno, jer tek tada stvarno može pomoći drugima. Natus sa ovim Ascendentom više od ostalih treba da bude provodnik Neba na Zemlji.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD