Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11. do 18.01.2021.

Poruka za ovu nedelju je: SAMO POSTAVLJENI CILJEVI KOJI IMAJU ZADATI VREMENSKI OKVIR MOGU DA SE ISPUNE! 

To je poruka Marsa i Saturna koji će ove nedelje formirati prvi kvadrat u 2021. godini! 

U ovoj nedelji Mesec će proći kroz tri znaka. Prvo će u ponedeljak i utorak prolaziti kroz znak Jarca gde je u izgonu. U sredu, četvrtak i petak će biti u Vodoliji i nakon toga u subotu i nedelju će proći kroz znak Ribe. Mesec je najbrža planeta i od Meseca i njegovih aspekata koje formira sa drugim planetama dok putuje iz znaka u znak zavisi naše raspoloženje kao i naše emocije. Naše emocije su promenljive baš kao što i Mesec menja svoje faze u ciklusu od 28 dana. Mesec simbolički predstavlja našu majku kao i naše najranije godine života, kada smo od nje zavisili. Od tog primarnog odnosa sa majkom zavisiće i naša mogućnost da sutra primamo i delimo emocije sa drugim ljudima. Mesec je i sunđer i zato svaki aspekt koji Mesec formira sa nekom drugom planetom uvek treba da posmatramo iz ugla da Mesec prima uticaj te planete, a da nam ta druga planeta šalje važne informacije preko našeg podsvesnog uma i preko emocija. Zato što je najbrža planeta, svake nedelje imamo najviše aspekata koje Mesec formira. 

Kada pored ovih aspekata imamo i aspekte formirane između drugih daljih planeta onda možemo da kažemo da je ta nedelja naglašena i da možemo da očekujemo različita dešavanja i aktivnosti. U ovoj nedelji nemamo prelaske planeta u drugi znak, kao što je to bilo prošle nedelje kada su i Venera i Merkur prešli u drugi znak. Ali ipak u ovoj nedelji izdvajam tri važna astrološka aspekta koja će svakako obojiti ovu nedelju.

Ponedeljak će, bez obzira što je Mesec u Jarcu, mnogima doneti uspeh i sreću. Generalno, uvek posle jednog dužeg odmora i slavlja, prvi radni dan predstavlja problem, što bi I  bila slika Meseca u Jarcu. Teško je ponovo ući u radnu rutinu i svakodnevnicu. Međutim, u ponedeljak 11. januara, Mesec formira trigon sa Marsom u Biku i konjunkciju sa Venerom u Jarcu. Prvi aspekt koji će Mesec formirati iz znaka Jarac je trigon ka Marsu u Biku, a zatim konjunkcija sa Venerom u Jarcu. Time Mesec kao najbrža planeta prenosi svetlo sa Marsa na Veneru. Obe planete se nalaze u visokom dostojanstvu one druge. Naime, Mars u Biku jako voli Veneru, jer je u njenom znaku, a Venera iz Jarca obožava Marsa, jer je u njegovom znaku egzaltacije. Takođe, i Mesec obožava Marsa. Iz ovoga mogu da zaključim da će  mnogima ovaj početak nove radne nedelje doneti dosta uspeha na poslu. Mnogi će biti spremni za nove radne pobede i uspeh. Pored posla i novih ciljeva na koje će se mnogi usmeriti ovo je svakako i vreme za ljubav. Mesec je ovde posrednik između dve planete koje govore o ljubavi i odnosima. 

Mi, stanovnici planete Zemlje, živimo između Venere i Marsa i nama su stoga najvažniji odnosi. Iznova se vraćamo na Zemlju zbog odnosa i ljubavi. Bilo da smo imali “super srećne odnose” ili neuzvraćene ljubavi važne lekcije dobijamo kroz ljubav i odnose. Preko odnosa ispravljamo svoju karmu. Saturn nije slučajno egzaltiran i srećan u znaku Vaga, u znaku odnosa. On nam time govori da naš razvoj i rast ide preko odnosa. Naš partner je naša sudbina, to je poruka Saturna iz Vage. 

U ponedeljak imamo i konjunkciju Merkura i Jupitera u Vodoliji. Ovo spada u lep aspekt i doneće pregršt interesantnih ideja svima koji veruju u čuda i da je sve moguće. Jupiter generalno ima potrebu sve da uvećava i proširuje. On predstavlja našu šestu čakru i čuva tajnu naše svrhe i misije sa kojom smo rođeni. Ovo je sjajno vreme dok Merkur prolazi kroz znak Vodolije da potražite odgovor od Jupitera ŠTA JE VAŠA SVRHA POSTOJANJA I ROĐENJA!  

Utorak, 12. januar, posvećen je Uranu, jer će Mesec praviti trigon sa Uranom u Biku, a Merkur kvadrat sa Uranom. Ovo je baš  interesantno. Posle konjunkcije sa Jupiterom imamo sada kvadrat sa Uranom. Iz ezoteričnog ugla gledano ovaj kvadrat sa Uranom je za naš svesni um odmah test koliko smo bili otvoreni za Jupitera i spremni da primimo važne poruke od njega. Ako smo osvestili da imamo bezbroj mogućnosti da reagujemo na razne situacije u životu, kao i da imamo bezbroj mogućnosti kako da živimo svoj život, onda nam ovaj kvadrat sa Uranom donosi sjajnu priliku da definitivno raščistimo sa starim uverenjima koja nas blokiraju. Ukoliko smo “prespavali” priču Jupitera kvadrat sa Uranom će nam sada doneti iznenadni stres i moguće probleme. Problemi se mogu manifestovati u komunikaciji ili u vidu različitih kvarova. Problemi sa kolima, u saobraćaju, prekid interneta, problem sa kućnim aparatima, kvar na računarima ili mobilnom… sve je to moguće. Ako vam se nešto od toga desi onda se vratite korak nazad i razmislite koje to Jupiterove mudre i važne poruke niste bili spremi da čujete. Moguće je da su poruke išle preko neke mudre osobe, ali ste ih glatko odbili i odbacili. Prihvatite da se Univerzum uvek brine o vama i da vam želi uvek sve najbolje. Čitajte znake pored puta i nikada sa njega nećete skrenuti.

U sredu 13. januara dešava se prvi od tri važna događaja ove nedelje koje sam ranije spomenula. Mars praviti prvi kvadrat sa Saturnom u ovoj godini. Mars kvadrat Saturn spada u najizazovniji aspekt od svih. Uvek ukazuje na moguće probleme, sukobe, bolesti, povrede, blokade. Gledajući iz ugla energetske astrologije ove dve planete vladaju našom 1 i 7 čakrom. Čakre zapravo u energetskom smislu opisuju veliki prsten oko našeg fizičkog tela. Ove dve čakre određuju granice našeg fizičkog tela. Težak aspekt između ovde dve planete zapravo ukazuje da naše akcije nisu u skladu sa vremenom u kojem živimo. Takođe, može da ukaže da iz ugla Saturna nismo dobro definisali svoje ciljeve i nismo odredili vremenske okvire kada treba da ih ispunimo. Nije isto ako kažete položiću jednom ispit na fakultetu ili kažete prijavio sam ispit za januarski rok i izlazim 20. januara da ga položim! Time ste odredili kategoriju vremena, a vremenom vlada Saturn. Mars uvek govori o energiji koju smo pokrenuli da bi nešto uradili. Zato je sreda savršen dan da odredite svoje prioritete i ciljeve za ovu 2021. godinu i postavite vremenske okvire za njihovo ispunjenje. Ako to niste uradili do sada onda je ovo savršen dan. Imaćemo i mlad Mesec u Jarcu koji je uvek vezan za neki novi početak. Neka vaš početak bude da odredite glavne ciljeve i tome se potpuno posvetite! Mesec će takođe u sredu doći u konjunkciju sa Plutonom pre nego što pređe u Vodoliju. Tu ga odmah čeka Saturn i na kraju istog dana pravi i kvadrat sa Marsom. Sve ovo govori o jako dinamičnom danu koji mnogima može biti veoma sresan. Naše emocije će biti naglašene i uzburkane. Konjunkcija Meseca sa Plutonom i Saturnom nikada nije lagana za Mesec. To su aspekti koji nas lako uvode u stanje depresije, težine, aksioznosti i dubokog straha. 

Iz svake nezgodne situacije uvek postoji izlaz i savet za sve vas koji ćete možda osetiti strah je da se za trenutak zaustavite i duboko udahnete ljubav u svoje srce. Osetite zahvalnost za sve što ste do sada imali kao iskustvo u svom životu. Opustite svoj um i napišite tri svoja velika cilja koja želite da ostvarite u ovoj godini. To je način da preokrenete energiju iz straha u zahvalnost, iz ljutnje u ljubav!

U četvrtak će se desiti preostala dva važna aspekta u ovoj nedelji. Uran kreće direktno, a Sunce će napraviti konjunkciju sa Plutonom u Jarcu. To su važni događaji za sve nas, a posebno za osobe rođene u znaku Jarac i Bik. Uran nastavlja da se kreće direktno kroz znak Bika i sa prelaskom preko svakog stepena ovog znaka menja osobe rođene u ovom znaku ili podznaku. Uči ih da je dobro biti fleksibilan i manje tvrdoglav. Ukazuje da je vreme da se prihvate promene koje nosi uranovo doba. 

Sunce konjunkcija Pluton se dešava jednom u godini, i zato je ovo važno za sve nas. Sunce je izvor života, a Pluton je predstavnik osme kuće i našeg nestajanja iz fizičkog tela. Odnos svetla i mraka. To su samo dve strane istog novčića. Pluton je vezan za jezgro planete Zemlje i preko njega se povezujemo sa energijom našeg mesta rođenja. Preko Sunca smo uvek u kontaktu sa našim Višim Ja i sa svetom Anđela. Važno je da osvestite u sebi da je životna energija večna i da samo menja svoj oblik.

Sreda i četvrtak su najači energetski dani ne samo u ovoj nedelji nego u dužem periodu, zato budite što mirniji i opušteniji kako bi te važne poruke koje dobijamo primili na pravi način. Uvek se sve dešava za naše najviše dobro, nikada to nemojte da smetnete sa uma!

Ostatak nedelje je mirniji i opušteniji što se uvek dešava posle velikih, izazovnih aspekata.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD