Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25.01. do 01.02.2021.

VREME JE ZA RETROSPEKTIVU I DUBOKU ANALIZU

Ove nedelje Merkur kreće retrogradno i u skladu sa tom energijom nedeljnu astrološku analizu započinjem od samog kraja ove nedelje od subote 30. januara kada se okreće na 26° Vodolije. Međutim, već od ponedeljka, 25. januara ćemo svi osetiti njegovo usporeno kretanje, pre nego što se potpuno zaustavi da bi krenuo u retrogradnost što se dešava u petak 29. januara. To stanje kada se planeta gotovo zaustavi pre nego što promeni pravac kretanja zove se stacionarnost. Kod Merkura stacionarnost traje oko 24h, a petak, 29. januar može biti veoma osetljiv dan, jer svako stacionarno stanje kada planeta menja pravac kretanja iz direktnog u retrogradno simboliše stanje predomišljanja, usporavanja, blokada…

Merkur vlada našim načinom razmišljanja kao i saobraćajem i komunikacijom. Zbog toga tokom cele ove nedelje treba biti veoma pažljiv u saobraćaju, jer ovo stanje usporenog Merkura podstiče rasejanost i slabiju koncentraciju. U komunikaciji sa drugim ljudima su mogući nesporazumi ili pogrešne interpretacije onoga što je neko rekao. Ono što mislimo često nećemo moći na pravi način da kažemo ili se dobro izrazimo. Mogući su nesporazumi i u kući, posebno sa decom. Ako čujete da vas neko ogovara nemojte se nervirati, jer je to takođe uobičajeno za ovo stanje Merkura. 

Zbog toga, bez obzira što u ponedeljak imamo trigon Meseca i Merkura, koji je sjajan aspekt za poslovne razgovore i komunikaciju treba biti oprezniji kod dogovaranja ili sklapanja nekog novog ugovora. Retrogradni Merkur je sjajan za duboku analizu i retrospekciju. Takođe je odličan za završetak nekih poslova koji su odavno pokrenuti i nikako nisu mogli do sada da se završe. Ono što je bilo u zastoju i dugo blokirano sada može da se odblokira i završi.

Ako smo zaturili važne dokumente koje dugo, bezuspešno tražimo, sada se mogu odjednom pojaviti. Prijatelji koje nismo odavno videli mogu nam se sada ponovo vratiti u život. Ukratko, sve što je odavno zaboravljeno ili izgubljeno može se ponovo pojaviti. To se takođe odnosi i na stare ljubavi, koje se mogu ponovo obnoviti. Neko ko je odavno otišao iz našeg života možda će zakucati ponovo na naša vrata. 

Međutim, sve što je novo može biti problematično. Zato je moj savet da sačekate sa svim novim poslovima. Ne treba potpisivati nove ugovore, jer je moguće da se provuče neka greška. Nije dobro kupovati novi auto, računar, mobilni telefon… Posebno je ovo vreme nepovoljno za kupovinu moderne tehnologije, jer je Merkur u znaku Vodolije. Mogući su problemi sa internetom kao i sa svakim vidom saobraćaja. Ako planirate venčanje moj je savet da to pomerite do proleća. 

Merkur je najčešća retrogradna planeta. Obično bude tri do četiri puta retrogradan svake godine kada su moguće greške koje lako previdimo. Te greške i propusti se obično pokažu u narednom periodu kada Merkur ponovo krene direktno. Onda dođe do premišljanja i menjanja odluka. Kao da se budimo iz jednog dubokog sna i stvari oko nas odjednom izgledaju drugačije. Merkur će biti retrogradan sve do 21. feburara kada ponovo kreće direktno i prolazi put svoje senke sve do 13. marta. Savet je da sve bitne stvari vezano za kupoprodajne ugovore, venčanja, kupovinu automobila, kućnih aparata… ostavite za drugu polovinu marta. Ako imate mogućnost izbora onda je to mnogo bolje vreme. 

U petak, kada se Merkur zaustavlja, imamo i sjajnu konjunkciju Sunca i Jupitera u Vodoliji. Ovo je sjajan dan da se na trenutak zaustavite i razmislite šta je to što bi želeli da ostvarite u narednom periodu. Ovo je specijalan dan za komunikaciju sa našim Višim JA od kojeg ćemo dobiti duboke uvide šta nas čeka u budućnosti i šta je najbolje sada da radimo da bi naša budućnost bila lepa i srećna. Ovo je jedini dan u godini kada su ove dve planete zajedno u istom znaku! Univerzum je inteligentan i za svakoga od nas nosi neku važnu poruku koju nam udruženi prenose Sunce i Jupiter. Dva benefika ili običnim jezikom rečeno dve planete koje donose sreću, zdravlje i uspeh svoju poruku spuštaju preko stacionarnog Merkura. Stacionarno stanje je moćno stanje svake planete, jer je planeta tada najjača. Planeta tada ima veliku moć jer je vezana za sadašnji trenutak koji je neuhvatljiv. Mi smo svi više-manje sa svojim mislima prisutni u prošlosti ili budućnosti, a najmanje smo u sadašnjem trenutku. Sve tehnike meditacije nam služe da bi se povezali sa sadašnjim vremenom. Zato je petak savršen dan u ovoj nedelji i ovoj godini za sve tehnike afirmacija, meditacije i vizuelizacije kako bi se povezali sa sadašnjim vremenom iz kojeg jedino možemo da kreiramo svoju budućnost! 

Dan pre ove sjajne konjunkcije Sunca i Jupitera, u četvrtak 28. januara će biti pun Mesec u Lavu. Anđeo koji vlada ovom pentadom od 5 do 10 stepena Lava je HAAIAH. Njegova planetarna priroda je Jupiter – Saturn, a njegov kvalitet je da nam pomogne da spojimo svoje suprotnosti, kako bi bili celoviti. Mi smo svi jako podeljeni i igramo različite uloge u životu. Nosimo po jednu masku za svaku ulogu. Jedna maska je kada smo deca, a druga kada smo zaljubljeni, treća je kada smo na poslu itd. Od silnih maski na licu zaboravljamo KO SMO I ZAŠTO SMO OVDE! Znak Lav, gde će biti pun Mesec je znak ličnosti, naše persone, našeg JA. Mesec je naše lice i zato je ovo sjajno vreme da prepoznamo šta je naša prava priroda i da se ne krijemo iza različitih maski. Živeti svoju autentičnu prirodu i biti oslobođen tuđih maski i uverenja je najveće dostignuće koje možemo da ostvarimo. To je poruka ose Lav-Vodolija gde ćemo ove nedelje imati i pun Mesec i konjunkciju Sunca i Jupitera. 

Ovaj pun Mesec će se najviše reflektovati kod osoba koje su rođene u znaku Lav ili Vodolija ili imaju dosta ličnih planeta u ovim znacima. Tek kada prihvatimo u potpunosti sebe mi možemo da prihvatimo i svaku drugu osobu. Lav je vezan za ljubav i decu, a u četvrtak će Venera boginja ljubavi da stigne do Plutona sa kojim će napraviti konjunkciju u Jarcu. Na ispit stižu sve stare ljubavi i odnosi. Neko će poželeti da se oslobodi odnosa gde ga neko kontroliše ili uslovljava. Posebno ljudi rođeni u znaku ili podznaku Jarac će imati taj osećaj da ih neko kontroliše ili uslovljava. Nekoga će ovaj aspekt da uplaši, jer se budi mitološka priča između Persefone i boga podzemnog sveta Hada. Takođe, svi koji natalno imaju izazovan aspekt Venere i Plutona treba da budu oprezni i da se čuvaju jakih osećanja, strasti i ljubomore. 

Utorak je takođe prilično izazovan dan jer će Sunce i Uran po prvi put u ovoj godini biti u kvadratu. Fiksna četvorka Vodolija, Lav, Bik i Škorpion je ponovo na meti jake i izazovne energije. Čuvajte se stresa ili ako ste već pod jakim stresom ili nekom težinom obavezno pronađite dovoljno slobodnog vremena da se odmorite i relaksirate. Svaki prekomerni zamor ili stres se lako odrazi na zdravlje, posebno na srce i krvni pritisak. Ovo upozorenje se posebno odnosi na ljude rođene u znaku ili podznaku gore spomenute velike fiksne četvorke.

Ponedeljak, prvi radni dan kreće lagano sa trigonom Meseca i Merkura. Ovo je sjajan aspekt za komunikaciju ili trgovinu. Sjajan dan za poslovne razgovore, pregovore i zaključivanje novih ugovora. Sve bi bilo divno, da Merkur ne sprema svoja iznenađenja u narednim danima. Zato kako god euforično da se osećate prvog radnog dana ove nedelje setite se na vreme da je ovo nedelja kada treba da završavate stare poslove, a ne da otpočinjete nove.  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD