Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Anularna Solarna eklipsa i Mlad Mesec u znaku Blizanci

Solarna Eklipsa, pomračenje Sunca i mlad Mesec u znaku Blizanci u 9. kući, predstavlja završetak jednog i početak drugog, potpuno novog ciklusa. Otvara se prilika za nove početke, nove ideje, inspiracije! Obzirom da Eklipse dolaze u ciklusima, grupisano na svakih 6 meseci, omogućavaju nam na taj način da njihov uticaj upijamo i živimo, prihvatamo i podržavamo sve do sledeće grupe. Solarna Eklipsa može biti potpuna (totalna), prstenasta (anularna), delimična (parcijalna) i hibridna (kada se u središnjoj fazi eklipse zapaža kao potpuna, a izvan središnje faze kao prstenasta). Ovako različite vrste pomračenja nastaju jer je putanja Meseca zapravo eliptična. Kada je Mesec udaljeniji, ne zaklanja u potpunosti Sunčev disk mi zapažamo prstenasto pomračenje – Anularna Solarna Eklipsa kao što je ova danas. Kada je Mesec bliže Zemlji može potpuno da zakloni Sunce posmatrajući sa Zemlje, tada nastupa potpuna Solarna eklipsa. Anularna – prstenasta eklipsa je veoma snažna, skoro kao totalna jer se odvija u uskom polju između 9°55 – 11°15 udaljenosti od Mesečevog Čvora (od 0° do 9°55 je Totalna Eklipsa).

Postoje specifičnosti koje posebno ističu razliku između Solarne i Lunarne eklipse, one se najpre odnose na polaritet, tačnije senzibilitet i tako na sam smer dejstva. Naime, spoljne aktivnosti su pojačane tokom pomračenja Sunca i akcija se da videti, dok je za vreme pomračenja Meseca karakteristična velika unutrašnja napetost, emocije se uskovitlaju kako bi se posložile. 

Solarna Eklipsa u znaku Blizanci u 9. Kući povešće nas u novo, na nova putovanja i avanture. Otvara se polje da stečena znanja veštine, misli i naučene kratkodometne obrasce konačno oslobodimo, proširimo, produbimo, uvećamo. Otvara se mogućnost da zaplovimo poljem svoje budućnosti, ali onako kako smo i dizajnirani! Čim prihvatimo našu istinu na svim nivoima i sve nivoe istine, avantura zvana život može da počne. 

5 planeta se nalazi u promenljivim znacima tokom ove eklipse, na čelu sa Ascedentom u znaku Devica. Poruka ovog vremena, pa i lekcija može biti da budemo što adaptabilniji, protočniji, baš kao voda, fluidniji, bez opiranja, prepuštati se toku. Može biti dobro da zamišljamo da smo kao voda, da ne idemo kroz stvari i da ih guramo ili da se borimo sa njima, već jednostavno da idemo okolo njih, da ih obgrlimo, da se mi uskladimo u prihvatanju. Uključiti, prihvatiti, zagrliti sve što nam dolazi, što se dešava oko nas i okružuje nas. Ne opirimo se potrebi da budemo prihvatljivi. Ukoliko nam se nešto baš i ne dopada ne treba ga odbijati i trošiti energiju tako što ćemo se opirati već pokušajmo da radimo svoja posla oko toga, uz to, kako nas to ne bi crpelo time što mu posvećujemo ogromnu energiju putem pažnje, nerviranja ili čak ljutnje i besa.

Sunce, Mesec, Severni čvor i Retrogradni Merkur kao vladar Ascedenta i njihov dispozitor nalaze se u stelijumu u znaku Blizanci što naglašava ovu laganu, promenljivu energiju.  

Mlad Mesec u znaku Blizanaca aktivira naše misaone procese i to u smeru uceljenja, uspostavljanjem novih sistema vrednosti, navika, uverenja, Aktivira naše sagledavanje glave do pete, od poda do plafona, od površine do dna, potpuno, u celosti, osvešćenje, ali i prihvatanje.

Pozvani smo da se pomirimo sa intuicijom, da joj verujemo više nego ikad od sada. Ovde se radi o slušanju, o obraćanju pažnje, o odnosu,  o nama i Božanskom, o nama i izvoru, poverenju, veri, osluškivanju i primeni poverenog sa potpunim poverenjem, o stalnom održavanju ove sposobnosti konekcije. Uspostavljanje konekcije najpre putem intuicije. Naravno, ovde se javlja paradoks. Znakom Blizanci vlada Merkur i upućuje na nižu svest, racionalnost, intelekt, na ljude koji su vrlo intuitivni ali ujedno i mnogo misle. Naravno ovo je odlično ukoliko koristimo svoj um na inteligentan način, što znači da za sva svoja In-tel osluškivanja i za sve što dođe do nas u vidu ideja, misli, informacija, koristimo Intuiciju za prevod, koristimo višu mudrost, osećaj u sopstvenom telu kao prevodioca. Ukoliko ne povežemo um sa telom tapkaćemo u mestu, probaćemo istim “znanjem” da rešimo isti problem koji ni ranije nismo rešili. Iskoristimo zato mogućnosti sagledavanja i lakog korišćenja CELOVITOSTI kao kategorije koju svi posedujemo.

Stelijum sa svetlima iz Blizanaca obrazuje kvadrat sa Neptunom u znaku Ribe što negde stavlja akcenat na sumnju, zbunjenost, nepoverenje, nepoznato, na maglu, inicirajući na taj način naše poverenja, veru u to da postoji veza između glave i srca, između emocija i racija, između znanja i osećanja. Kao da se glava i emocije bore za prevlast. Ovde je važno osvestiti energetski naboj u ovim centrima, osvestiti mogućnosti, prepoznati svoje kapacitete, a onda, prepustiti se višem vođstvu, Nebu, Univerzumu, sa poverenjem, ali i svesno istovremeno osećati sopstveno telo, celovitu energiju naboja. Ovo je prilika da izoštrimo svoju intuiciju, da ovaj kontakt spojimo, svesno razradimo do automatizma nepogrešivosti! Pitanje je da li verujemo svom znanju, logici ili intuiciji, srcu, osećaju u stomaku ili pak upravo ogromnu energiju kvadrata upotrebimo da ova dva prihvatimo, da izmešamo jer nam je potrebno oba! 

Obzirom da je Neptun na samom Descedentu trenutka Lunacije postoji velika verovatnoća da sve nepoverenje osetimo upravo u odnosima, u drugima, u partnerima, preko puta. Čak može da nam se učini daleko, kao iluminacija, fatamorgana! Koncentišite svoj vid na ono između, treće oko! Pogledajte iznutra, osećajem! Istinom! Možemo se suočavati sa izdajama, prevarama, lažima, ali sve su ovo prilike da shvatimo gde to nismo dovoljno iskreni sa sobom. Gde sebe obmanjujemo. Gde nismo istiniti. Na primer: Možda jedete samo jedan obrok dnevno, i govorite sebi kako ste na laganoj ishrani, a tanjir se pretvorio u činiju, a vi u izgladnelog ratnika! Rezultati vas ne lažu, svega previše je previše! Možda još imate dobru vatru varenja pa vas ne boli stomak, ali vaga vas neće podržati u tom jurenju sopstvenog repa! 

Merkur je retrogradan do 23. Juna u znaku Blizanaca dotle imate mnoge prilike, sagledajte sebe pa makar to bilo kroz druge, kroz hranu! Hej! Racionalizujte svoj unos! Budite adaptabilni napre sebi! Volite i sebe, a ne samo hranu, i to često, a ne jednom dnevno i to na različite načine! Budite fini prema sebi u svemu! Jedite fino! Obratite posebnu pažnju na svoje manire! Budite ljubazni prema sebi! Zapitajte se koliko su ljudi oko vas iskreno nasmejani kada vas vide??? Pišite dnevnik, razmislite dublje o svemu, šta je to o čemu zapravo hoćete da pričate, da kažete, da pišete, da slušate??? Sami birajte šta to posle treba da varite u glavi! Ovo je tema svake eklipse da nas podesi na nas! A naročito sa vladarem u retrogradnom stanju koji upravo govori o dubini na kojoj treba da se podesimo! 

Ovo je vreme koje nam omogućava da odmah koristimo svetlost stvorenu sa obe strane kvadrata, svoje Božanske Ženske Moći. Osim uzimanja i primanja informacija kao robotirani i korišćenja dobro poznatog linearnog sistema ponašanja i ponavljanja navika, mi imamo mogućnost da odaberemo spiralni način odlučivanja, uzimajući celinu kao referentnu vrednost, sa površine i na dnu istovremeno. Koristićemo trenutak, sada i ovde, iskorišćavaćemo svoje stvarne potencijale, biti prisutni u telu, a ne samo puko kretanje od tačke A do tačke B sa ciljem postignuća. Veoma je važno održavati jednostavnost i jasnoću svake konverzacije. Zadržati jasan fokus, čist. Treba imati obzira prema sebi jer ovo je vreme pročišćenja ideja i misli, sve se menja, transformiše i protok je veoma ubrzan što može da ometa fokus i stvara izmaglicu i nesigurnost. Snažna je mašta, povezujemo se sa našim mogućnostima za predviđanje, za sveviđenje, ali takođe poželjno je posvetiti se povezivanju na polje svih mogućnosti, na potpunu veru i prepuštanje, na snove. Ovo vreme naglašeno traži od nas da VERUJEMO da imamo tačan osećaj za svoje sposobnosti, mogućnosti, vrednosti, odgovonosti! Ne ulaziti naivno da će neko drugi, univerzum ili čiča Gliša da nas povede i pobrine se za nas. Ovaj fenomenalni period nas podseća da mi to već imamo, da imamo sve što je potrebno, da samo treba da se podesimo i uključimo na naš ISTINSKI SVETLOSNI SNOP, da preuzmemo već jednom potpunu odgovornost za sebe.

Upozorava nas ovo vreme da ne napravimo određene neiskrene ili opasne korake, svakako pogrešne. Trik jeste baš u tome da uvidimo razliku između ovo dvoje upravo sada, u vremenu kada se mnogi osećaju zarobljeni, kada sve liči kao da se stvari ruše oko nas.

Mlad Mesec takođe obrazuje trigon sa Saturnom u Vodoliji svi u vazdušnim znacima, naglašena je mentalna energija, glava! Ovo jer podsetnik da su dugotrajno posmatranje, odmeravanje i strpljenje mudre alternative odustajanju, odlasku na pola napolje ili naglom prekidu. Osim odgovornosti, posvećenog rada, discipline, restrikcija, izolacija, Saturn takođe predstavlja vreme. Ovo je slika koja se stvara ispred naših očiju, pojavljuje se prozor u vremenu, samo za nas! Zgrabimo to što smo otkrili, pronašli, istražili novo o sebi i krenmo na taj novi put. Ovo je poziv, uskočite, započnite taj novi život. Jun 2020 godine je mesec novih početaka. Preuzmimo odgovornost, uzmimo ovu šansu. Sjajne, kreativne ideje - možda ukorenjene u prošlosti – zavrteće se ispred nas ovih dana. Univerzum nas u ovome potpuno podržava. Zavisno od naše uzemljenosti, možemo postati lagani provodnik, baš kao neki fensi gromobran za njih, manje je otpora, borbe i lakše ide. Ako osetite pad energije, izađite napolje šetajte, posvetite se brzom hodu ili dugoj šetnji za olakšanje misli. Razmislimo dva puta pre nego što bilo šta ispričamo ljudima ili objavimo svoju "istinu" na Facebooku. Verovatno je bolje otvoriti dušu i uliti, kanalisati fino svoje misli u dnevnik. Možda ćemo na kraju napisati sjajnu pesmu i posvetu, “Sebi sa ljubavlju”! Setimo se samo jedne važne činjenice da čak i u ovom vremenu promenljivih energija i nesigurnosti, mi imamo moć da privučemo ono što nam je potrebno. Univerzum garantuje da je sve ostvarivo. Baš sada na stvari možemo uticati na mnoge suptilne načine koji nimalo nisu ograničeni, niti uslovljeni fizičkim zakonima. I što je najvažnije od svega dok letimo ovaj naš let, dok sanjamo pravi san i postavljamo temelje budućeg, možemo da počnemo sa uživanjem u unutrašnjem osećaju istinskih vrednosti i celovitosti sopstva.

U individualnoj astrološkoj karti se ovi prirodni fenomeni odražavaju na različite načine, zavisno u kom se znaku događaju i koju astrološku kuću pojedinca "aktiviraju". Solarna Eklipsa u vašem znaku ili aktiviranoj oblasti života dovodi u fokus spoljašne događaje i iskustva koja zahtevaju budnost i svesnu pažnju baš u vezi sa tim. Solarna Eklipsa ume da se manifestuje kao "događaj, dešavanje oko vas". Solarna Eklipsa je uvek u vezi nekih novih početaka, jer se uvek dešava sa Mladim Mesecom. Za Eklipse se kaže da stvaraju nešto kao vir, najviše podseća na VORTEX u energetskom otisku koji preovladava, dozvoljavajući vam da otkrijete malo više o tome kako će zapravo vaša budućnost izgledati ako nastavite stazom kojom trenutno gazite. Ova “specijalna prognoza” pomaže pokretanju, motivaciji za promene. Eklipse imaju specifičnost da ubrzaju stvari i donesu ispunjenje ciljeva i manifestacije planova. Ukoliko je ovo baš vaša slika sada, prihvatite je! Ne izbegavajte svoje prilike da uspete, a naročito u dugoročnim planovima, jer sada sve može da izgleda kao da su prilike došle ranije nego što ste ih očekivali, planirali. Ako su tu - vaše su! Bitno je da vi sami ne forsirate i ne gurate mentalno krojene i vođene prioritete, one skromne, “tačno” podešene, jer tada vam mogu promaći ovi vrhunski iznenadni, vaši, po vašoj meri krojeni od Univerzuma !

Eklipse su svetionici naših svetala koji osvetljavaju različite oblasti našeg života, preko naše natalne karte. Upamtite da iako imamo samo jedan znak u kom se nalazi naše Sunce, ipak čitav Zodijak vibrira našom natalnom kartom povezujući putem astroloških kuća različite zodijačke znake sa različitim oblastima života. Tako da iako eklipsa možda nije u našem Sunčevom znaku ove godine, ona će ipak značajno energizovati određeni deo našeg horoskopa. Baš u toj oblasti života imaćemo jedinstvenu priliku da jasnije shvatimo našu svrhu i namere naše duše, da se podesimo i poravnamo.

Energija Eklipsi upravo pojačava snagu ženskog principa u svima nama i oko nas. Poziva nas, gura, vuče, bodri i delovaće u ovom maniru narednih 6 meseci, do sledeće Eklipse. Energija Planete, finog, suptilnog, dubokog, intimnog, ličnog, samo našeg se budi. Uvlači nas unutra, istini na volju. Ovo je korak dalje, za nekoga odskočna daska, za nekoga lift od dosadašnjeg ponašanja i menadžerisanja sopstvenog života u okvirima naučenog, poznatog, komfornog. Jednostavno, hteli to ili ne, promenićemo svoje ponašanje, postaćemo uviđajniji. Corona virus nam je omogućio da budemo na potrebnoj distanci, da cenimo, vrednujemo i poštujemo svoje polje, jednako kao i tuđe, uzajamno, istovremeno, da na taj način postanemo čak i finiji, druželjubiviji u svojim odnosima, upravo zato jer je naše polje sigurnije održavanjem potrebne razdaljine. Na svakodnevnom primeru u saobraćaju, u vožnji kada se neko ispred nas kreće sporije ili ne krene „na vreme“ da li smo u stanju da budemo strpljivi, da kažemo sebi da je sve ok i da pomislimo da mu možda treba koji trenutak da se snađe jer se možda izgubio ili čak može biti da ima neki bol, tugu koju oseća. Da li smo stvarno u stanju da prihvatimo osobu, situaciju, osobinu?

Solarna Eklipsa ima energiju zbližavanja, odomaćivanja ali sa znanjem i poštovanjem primarne distanciranosti. Kvadrat Svetala sa Neptunom upozorava da Corona virus nije iskorenjen, ali da postoje i ostali potencijalni ometači. Zapravo, podseća nas da je potrebno i dalje o sebi i svojoj vitalnosti voditi računa, posvećivati se sebi i svom imunitetu celovito, temeljno. Moguće je odbaciti te stalne čvrste obrasce, posture naše ličnosti, snažno utemeljene iako im se osnova i ne zna, ili je odavno prevaziđena. Svi imamo tu nežnu, fražilnu stranu, ranjivu  koju zahvaljujući distanci još lepše i lakše živimo i sprovodimo. Svi imamo unutra male sebe koji traže da budu prihvaćeni, voljeni, podržani i zagrljeni. Svi smo od istog osnovnog sadržaja i to nam je potrebno. Svi isto krvarimo. Svi vapimo za bliskim zagrljajem. Vreme Solarne Eklipse nas podseća na nas i sve naše, na naše potrebe i osećanja.

U danima eklipse, a naročito između dve eklipse i neposredno nakon njih preporučujem da izbegavate bilo kakve rasprave, svađe i prepirke, verbalna koplja položite na zemlju, pokušajte da sagledate sebe u celosti u datoj situaciji i to kao posmatrač, jer tako imate i priliku da naučite i naučeno primenite. Pokušajte da izbegnete ili odložite veće planove, selidbe, nove poslovne projekte, velike kupovine i veća finansijska i druga ulaganja, a naročito energetski iscrpljujuća. Valjalo bi sačekati, barem sedam dana pre pomračenja i četiri dana nakon, suzdržite emocije, strasti, porive, a naročito one u ego boji! Eklipsom podešeni možete krenuti u realizaciju planova još bolje, brže i kvalitetnije. Ukoliko ste ipak obavezni da baš u ovom vremenu donesete neku odluku, ako imate neodložan plan, sastanak, dogovor, budite oprezni, taktični i racionalni, jer odluke koje se donose u ovom periodu veoma su bitne, jer imaju tendenciju da postanu ključne za dug naredni period. Pažnja je Neptunom zamućena i zato se posvetite celim svojim bićem! Pogledajte gore, visoko, u nebo, osetite povezanost neba i zemlje kako sigurno struji vašim bićem i napaja vas. Osetite sigurnost u dodiru stopala sa podlogom. Osetite u grudima šta je poruka za vas, šta kaže vaša intuicija. Neka vam je na umu da uvek pogledate gore, iznad, preko, jer na taj način aktiviraćete sagledavanje Jupitera iz Riba, ali i njegov dalji trigon sa Venerom iz Raka. Videćete da lepe stvari dolaze i to našim izborom!  

Postoje različita tumačenje značenja eklipsi. Neke interpretacije govore o tome da je u pitanju nestanak svetlosti, simboličko zatamnjenje koje generalno donosi loše vesti ili gubitak snage. Obzirom da svetlo nestaje i potom se ponovno rađa, ovakvo tumačenje često je dodatno začinjeno simbolikom smrti i ponovnog rođenja. U skladu s tim, eklipsa se stavlja u kategoriju fenomena kojem se pripisuju moći značajnih promena, bilo da se radi o pojedincu ili celom društvu.  

Ova prstenasta eklipsa se svrstava u one koje kažu “nije sve tako crno”! Zapravo, postoji deo svetla koji prenosimo u buduće vreme. Postoji svetleći deo nas koji kaže da vredi i daje se jasno, kao na tacni, svetleći da bude prihvaćen i osvešćen! Ovo je nešto kao naša podrška oduvek, s leđa, a opet naša lična, zaslužena svesnim prevazilaskom prethodnog.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD