Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za mlad Mesec u znaku Ovna

VATRENI ELEMENT – Mesec u znaku Ovna

Tokom boravka Meseca u vatrenom elementu, prolaskom kroz vatrene znake Ovan, Lav i Strelac veoma su izražena osećanja, drama i laka emocionalna zapaljivost. Raspaljena je vatra osećanja, animiranja, ovo su  ključne su reči perioda. Neko može osetiti kao da im se drugi kače na energiju, zato pazite, čistite svoje polje redovno. Vreme i tačnost mogu biti malo iskrivljeni ovih dana, naročito u odnosu na članove porodice. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, pokažite ljubav, sagorevajte svoju energiju na najdivniji konstruktivni način.

Posmatrajući i proučavajući gde se energija kreće primetićemo da se određeni deo vitalnosti uputio mudro, ali takođe određeni deo je izgubljen. Možda se osećamo umorno, ali iz dobrog kreativnog razloga ili možemo osećati puno energije koja se širi unutar nas ali se stalno usmerava u ispunjavanje zahteva drugih ljudi. Često je ovo slika Meseca u znaku Ovna.

Izuzetno je važno znati da zdrava upotreba energije otvara potpuno nove puteve avanturi, dok negativni izvori energije, loše usmeravanje uvek završavaju u slepoj ulici.

Pronaći izvor energije, pravi način kako da je negujemo i uzgajamo, kako da je očuvamo i kanališemo je glavni duhovni zadatak mladog Meseca u impulsivnom, zaljubljenom u život i akciju znaku Ovna! 

Lagano, nigde ne žurimo, period Meseca u znaku Ovna traži preciznost dobijenu strpljenjem i ako sve u nama plamsa i buja... Pretvoriti energiju u željenu kreaciju Magija je ovog perioda.

Mi smo mađioničar svog života! Gde god odlučimo da uputimo svoju dragocenu energiju tamo će se sigurno dogoditi magija koju mi biramo! Naš je tok, ali i obala je tokom određena.

Sa mladim Mesecom u znaku Ovna naš život počinje ponovo, iznova! Mi možemo da biramo šta ćemo da živimo!

MLAD MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad Mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

MOJA PREPORUKA ZA MLAD MESEC U ZNAKU OVNA:

Mesec je u znaku započinjanja, u Ovnu, ova energija nas podseća na to da je seme upravo posađeno, koja je to semena forma, i šta naša duboka najveća želja, san, potreba mogu da uzgoje, uzniknu iz toga? Sada smo spremni! Koji to san snova želimo da posadimo, da gajimo, da nam nikne i rodi svojim savršenim sočnim plodovima, da se materijalizuje. Možemo da započnemo neki ritual, neko posvećivanje, poklanjanje svetog dela nas, naše pažnje svetoj celini, nama, našem biću. Probudimo zahvalnost u sebi svečanim činom otvaranja za darove, za primanje i prihvatanje. Osetimo radost imanja kako raste sa zahvalnošću.

Vreme je za energetsko buđenje, uzdizanje, uspravljanje i rast!  

VODENI RITUALI

Mlad Mesec se odvija u 12 kući horoskopa lunacije što navodi dodatnu povezanost sa vodom. Odabrala sam dva vodena rituala da bi naše seme imalo dovoljno raznovrsne nege i moglo lepo, sa lakoćom da se razvija i raste na divnom prolećnom Suncu. 

Kako je voda veoma osetljiv medijum i najlakše korespondira kroz lunacije sa vodama u nama, emocijama, ona može da primi, zadrži i da prenosi energiju. Mesec ima poseban odnos sa vodom i kao glavni pokretač naših unutrašnjih i spoljašnjih plima i oseka, praktikovanje rituala sa vodom je moj izbor poslednjih 10+ godina. Ritual sa vodom u periodu mesečevih mena može značajno povećati naš energetski senzibilitet i omogućiti nam taj fini dodir, zagrljaj nas sa stvarnim potrebama naše duše, sa istinom.

Voda postaje magični napitak, čarobni čistač i iscelitelj, energetsko gorivo, tečnost za zalivanje, rast i cvetanje!!!

Postoji nekoliko vodenih rituala. 

- Vodeni dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu, 

- Ritualno se kupamo sa određenim biljkama ili soda bikarbonom 

- Pripremamo vodu za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće mesečeve mene.

PREČIŠĆENA ENERGIZOVANA VODA – Priprema

Na dan mladog Meseca pripremimo potrebnu količinu prečišćene vode.

Nakon noći mladog Meseca između izlaska sunca i podneva postaviti staklenu posudu (flaša, tegla..) prečišćene vode na sunčevu svetlost, neka se tako puni energijom sve dok ne zađe Sunce ili 4 sata minimum. Zatim ovu vodu ostaviti na hladnom, tamnom mestu. Možemo je koristiti svakog dana, u piću, u kuvanju, za umivanje, za zalivanje cveća...

Takođe možemo naznačiti vibraciju znaka u kom se Mesečeva mena odvija tako što ćemo upotrebiti obojeno staklo ili filtriranjem sunčeve svetlosti kroz prozirni papir u boji ili svilu. 

Kako ovaj mlad Mesec pleše razigrano kroz znak Ovna koji vlada glavom, licem, mozgom, energijom, vitalnošću njegova solarizovana voda će povećati hrabrost, vitalnost, doneti pobede, ojačati nove početke, olakšati depresiju, podržaće nas dok se podižemo. 

Univerzalno prihvaćena boja za znak Ovna je crvena.

Uvek se prvo podesimo na sebe i zapitajmo se koja je to boja koja je baš nama potrebna sada?? Možda pronađemo da je druga boja nosilac potrebne energije za nas u datom periodu, prihvatimo sa lakoćom ovaj svoj osećaj.

Lunarna voda može delovati stimulativno za intuiciju, produbiti i proširiti Spektar naše čarolije, naših stvarnih mogućnosti.. Možemo početi da "čujemo vodu" ili da "vidimo boje".

VODENI DAN - kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji, idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda pre svega, prečišćena. 24h piti samo vodu, ili kako odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće.. protočnost je kljlučna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

TEMELJNO TUŠIRANJE sa jasnom namerom oslobađanja Sodom Bikarbonom, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru 

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, obilato, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba) 

ODABERITE MUZIKU za ovaj dan, onu što budi, što doseže daleko, što podseća na pokret

ŠETNJA prošetati napolju, bez previše zamaranja 

YOGA POLOŽAJ - Najpre preporučeni položaj je VIRABHADRASANA II (Ratnik II) predstavlja jakog ratnika koji čvrsto stoji na zemlji sa svojih hiljadu nogu i ima hiljadu ruku da se brani. To je upravo ono što treba da osetimo u ovom položaju – istovremeno snagu i stabilnost. Položaj Drvce, pozdrav Suncu, Upijač pomažu nam da razvijemo snagu unutar svog mira. Koja god da je vaša odabrana pozicija bilo bi super da je radite svakog dana tokom ovog meseca. Dobro je svaki put pažljivo pratiti šta se dešava unutar nas, unutar ovog oblika. Takođe, dobri su i svi drugi položaji koji pomažu snagu, balans, stabilnost, hrabrost unutar bića.

Sunce je egzaltirano u znaku Ovna i najsnažnije sija baš u proleće. Ova snaga, energetski naboj može lagano da nas poljulja i da se od siline poleta osetimo umorno, pospano, da se jave neki bolovi u telu. Važno je prepoznati da se zapravo budi naša svest i ukazuje nam da je potrebno odmorno telo za priliv nove, radosne, svetlosne energije. Slobodno najpre odmorite fino. 

Sada je vreme da se probudimo, da ustanemo, da budemo svoji, svesni sebe! Vreme je da se podesimo na primanje darova, na prihvatanje novih elemenata i delova potrebnih za rast, razvoj, potrebnih za integraciju!

Naša treća čakra je čakra volje. Ovom čakrom može upravljati naš ego ili više ja vođeno voljom Univerzuma. Kada njime upravlja ego, borimo se i trudimo da manifestujemo sve one stvari za koje mislimo da će učiniti da se bolje osećamo, a naročito one stvari koje nam i nisu potrebne, ali bismo mi voleli da imamo to kao “dokaz” našeg uspeha u svetu. Zapravo, te stvari nisu u stanju da zadovolje naše prave potrebe i stoga nisu u stanju da nas zaista usreće. Rezultat je osećaj neispunjenosti, nezadovoljstva i nedostatka sreće. Ovaj set dodatno blokira Solarnu čakru, što na kraju dovodi do osećanja potpunog odvajanja od Božanske Volje i Zaštite. Međutim, kada je naša treća čakra jasna, otvorena, kada smo svoji i autentični u stanju smo da prihvatamo sve, da primamo, koristimo i ispoljavamo svoju unapređenu verziju, svoje Više Ja. Volja Univerzuma je sila koja nam putem Višeg Ja pomaže u postizanju najviših ciljeva, ispunjavajući sopstvenu misiju. Kada smo otvoreni za Univerzalnu Volju, naš put ljubavi se potpuno otvara pred nama, stvarajući radosnije životno i iskustvo novih učenja – saznanja. Manifestacija postaje lakša, naša stvaralačka energija postaje moćnija, jer svoju energiju ulažemo samo u one stvari koje su vođene univerzalnom voljom i zakonom. Ovde nema borbe, jer se u zaštitničkim, vizionarskim moćima univerzuma stiče poseban osećaj vere, lakoće i sigurnosti.

Postoji mnogo različitih načina manifestacije navešću nekoliko:

  • Zapisivanje svojih ciljeva i želja na papir.
  • Vision Board
  • Vizuelizacija kroz meditaciju. Najpre, vizuelizujemo predmet naše želje, zatim ga obavijemo piramidom od svetlosti (trougao) i posmatramo, podršku pružamo svojim mislima, gledamo kako se razvijaju boje, kako je svetlost snažnija, kako predmet naše želje postaje još jasniji i jasniji, sve dok se sam ne oslobodi intefrišući se sa svetlošću.
  • Korišćenje sveća u boji koje su povezane sa našim željama, može u planetarnoj simbolici.
  • Možemo zatražiti od svojih vodiča i voljenih sa druge strane da pomognu i pomole se sa nama.
  • Čista namera - uvek dobija. Čista duša ima oči koje vide proleće!
     

AFIRMACIJE

Biram da se svesno setim da u sebi nosim Božansku iskru.

Znam da će mi moja svrha biti otkrivena dok budem poštovao ovo.

Čujem i odazovem se Pozivu, znajući da samo ja mogu da ispunim svoj deo.

Znam da je u meni moj pravi autoritet, biram da čujem i odgovorim na Božanski impuls u sebi.

Svoje nestrpljenje i bes koristim konstruktivno, da napravim pozitivne promene u svom životu.

Poštujem moć koja se krije iza mojih strasti i želja, mudro koristim ovu energiju.

Koristim svoju snagu da izgradim, upravljam i podržim uslove koje želim u svom životu.

Svojim izborima i postupcima nesebično nudim smelo, afirmativno vođstvo sebi i drugima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD