Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01. do 08.08.2022.

Pred nama je veoma srećna i uspešna nedelja! U ponedeljak Sunce i Jupiter prave vatreni trigon što je jedan od najsrećnijih aspekata jer donosi sreću, uspeh, bogastvo. U astrologiji ovu postavku nazivamo kraljevskim aspektom. Stoga svim dragim čitaocima od srca želim da se ove nedelje osećate snažno i kraljevski! Imaćete podršku moćnih planeta da postignete sve što želite.

Međutim, ponedeljak 01. avgust, nije samo početak jedne radne nedelje, već je i početak jednog meseca. Ako se dan po jutru poznaje, onda ovaj blistavi trigon nagoveštava da će avgust biti sjajan za mnoge. Uživajte u toplom Suncu koje je najsjajnije i najjače u tranzitu kroz svoj znak, znak Lav. Ova nedelja je povoljna za sve osobe rođene u vatrenim znacima: Ovan, Lav i Strelac jer im daruje  sjajnu energiju i veliko samopouzdanje. Ukratko, sve što žele moći će i da postignu! Pozitivnu energiju će osetiti i vazdušni znaci: Blizanci, Vaga i Vodolija. Kada uočimo da je mlad Mesec u Devici u trigonu sa Marsom i Uranom u Biku i u dobrom aspektu sa Venerom u Raku, dolazimo do zaključka da će gotovo svi znaci biti pozitivno motivisani. Generalno, pored vatrenih i vazdušnih znakova kojima će ova nedelja biti sjajna, povoljna je i za vodene i zemljane znake. To i jeste smisao trigona Sunca i Jupitera. Dve najveće planete svojom snagom donose svima dobro! Svaki znak će biti pozitivno motivisan da uradi nešto lepo tokom ove nedelje. Bukvalno, možete da birate šta želite da postignete tokom ove nedelje. Na vama je da odaberete gde ćete usmeriti svoju energiju. Birajte između posla, putovanja, ljubavi, zabave, avanture. Sve što želite možete da postignete, ako pametno usmerite svoju energiju i ne rasipate je na više strana!

Pored ovog prvog aspekta koji krasi ovu nedelju i u narednim danima će biti puno aspekata koji su vrlo značajni i moćni. 

Već u utorak 02. avgusta imamo izazovan aspekt Marsa i Urana. O tome sam pisala prošle nedelje i najavila jaku konjunkciju ove dve opasne planete. Posebno je nezgodno to što obe planete imaju loše dostojanstvo u Biku. Mars je u izgonu, a Uran je padu. Baš zbog toga moramo da budemo jako oprezni u komunikaciji, jer ovo jako lako vodi u svađu i sukobe. Posebno sve osobe rođene u znaku Bika treba da vode računa! Ovo su brze planete koje donose brze i iznenadne promene i sukobe. Takođe, mogući su problemi u saobraćaju i zato poštujte propise. Mogući su problemi i u poljoprivredi, jer se ipak sve to dešava u znaku Bik. Problemi sa novcem i svađa oko novca. Ono što će doneti olakšanje je harmoničan aspekt Venere u Raku sa Uranom i Marsom. Istog dana, u utorak je Venera u harmoničnom aspektu sa Uranom, a narednog dana u sredu 03. avgusta, biće u dobrom odnosu sa Marsom. Venera kao predstavnik diplomatije doneće glas razuma i uspeće u velikoj meri da relaksira ove dve opasne muške planete. Rak govori o bliskim ljudima pa će nam ova pomoć verovatno doći od bliske ženske osobe. Ta osoba će imati dovoljno ljubavi i razumevanja za obe zaraćene strane. Zato, ako se nađete u nekoj nezgodnoj situaciji, potražite savet od neke vama drage i bliske osobe, koja može sigurno dati mudar savet. 

U sredu imamo sekstil Meseca i Sunca što takođe naglašava dobru komunikaciju sa bliskim ljudima ili roditeljima. Za mlade osobe ovo je dobra prilika da poslušaju svoje roditelje koji im uvek žele najbolje. Tako će obradovati svoje roditelje, a ujedno će dobiti mudar savet. 

Da ćemo doći do važnih uvida i više mudrosti tokom ove nedelje govori nam i prelazak Merkura u svoj znak Devica. Merkur će napraviti ovaj prelaz u četvrtak 04. avgusta i tu će boraviti sve do 26. avgusta kada će preći u znak Vaga. Međutim, on u znaku Vaga krenuće retrogradno od 10. septembra i ponovo će se vratiti u svoj znak Device 23. septembra gde će ostati do 10. oktobra. O tome ću na vreme izvestiti, a sada samo dajem opštu sliku njegovog kretanja.

Merkur u Devici je u sedištu i u egzaltaciji što daje veliku snagu. Devica je najpametniji znak upravo zbog jakog Merkura. Ovo je velika sreća za Device, ali i ostale zemljane i vodene znake. Merkur u Devici daje dobro rasuđivanje i jak analitičan pristup svemu što radimo. Generalno, bićemo mudriji i pametniji! Bolje ćemo povezivati stvari i donosićemo mudrije odluke. Takođe, posle mnogo vike i euforije koju je imao Merkur u Lavu, sada će se strasti smiriti i biće više promišljanja. Ovo je povoljno vreme za sve administrativne poslove. Ako radite sa ugovorima i bilo kakvom pisanom dokumentacijom, to će vam ići od ruke. Bilo bi dobro da proverite sve ono što ste napisali ili potpisali u prethodnom periodu i sada da eventualno to promenite i popravite. Imaćete više strpljenja za sve poslove koji traže preciznost i analitičnost. Od rešavanja složenih matematičkih operacija do obavljanja malih kućnih poslova! Device će najviše osetiti ovu pozitivnu promenu i njima će ovaj naredni period biti jako pozitivan. Imaće dobru podršku i od Venere u Raku, kao i od opasnog Marsa i Urana u Biku. Ove planete im neće doneti problem, već će ih podstaći da budu još vrednije i spremne na nove aktivnosti. Kako Devica vlada i našim zdravljem i fiziologijom, a Merkur razmišljanjem, sigurno ćemo se u narednim danima više posvetiti svom telu i zdravlju. Izreka da u zdravom telu boravi i zdrav duh jako lepo opisuje promišljanje Merkura u Devici. Zato i treba da se posvetimo analizi svakodnevnih navika te da izbacimo sve ono što narušava naše zdravlje. Važno je obratiti pažnju na hranu i piće, ali i na sopstvenu mentalnu higijenu. O tome posebno treba da povedu računa Ribe, Strelac i Blizanac. 

U petak 05. avgusta, Škorpioni i Bikovi mogu da budu malo nervozniji zbog Meseca u Škorpionu koji će biti u opoziciji sa Uranom. Sam Mesec u Škorpionu budi duboke emocije i često duboke stahove i brige. Čuvajte svoje nerve, sve će to brzo proći. Ako se osetite neraspoloženo ili previše umorno, izađite negde u šetnju pored reke ili prošetajte plažom ako ste na moru, i sva nervoza će proći.

Na kaju nedelje 07. avgusta, čeka nas izazov u režiji Marsa i Saturna. Interesantno je da smo nedelju započeli sa najsrećnijim aspektom, a da je završavamo sa najopsanijim! To i jeste smisao života koji nas tera da uvek rastemo i rešavamo razne probleme. A problem je uvek u najavi kada su Mars i Saturn u kvadratu. Kako se sve to dešava preko fiksnih znakova, problem je time naglašeniji, jer daje tvrdoću, nepopustljivost i tvrdoglavost. Posebno fiksni znaci Bik, Lav, Škorpion i Vodolija moraju da budu oprezni i nikako tvrdoglavi! Ovo je jak karmički aspekt koji govori da se mogu desiti neki izazovi, koje ne možemo da kontrolišemo. Često je to slika bolesti, povreda, svađa, sukoba. Ovo je slika nekog našeg pretka, koji je nekada nešto loše uradio što mi sada osećamo na svojoj koži. To i jeste slika Zakona karme. Svaka akcija, što je Mars, ima svoju posledicu, što je Saturn.

Da bi ispravili ovu grešku moramo da budemo jako svesni i spremni da oprostimo. Moramo da budemo mnogo tolerantniji nego inače i puni razumevanja. Ovo se posebno odnosi na osobe koje su rođene sa izazovnim aspektom između ove dve planete. Ne dozvolite sebi da se neki stari duhovi prošlosti pokrenu u vama. Na čelu svoje genetike ste Vi! Vi ste kralj i svi vaši preci moraju vas da slušaju i slede. Sada birajte da stvari rešavate na drugačiji način od njih. Birajte put mira, a ne sukoba i sve će biti u redu. U pomoć nam ponovo pristiže divna i nežna Venera u Raku, koja će u nedelju napraviti trigon sa sjajnim Neptunom u Ribama. Potrebo nam je duboko razumevanje i vera u bolju budućnost i onda će se svi duhovi prošlosti smiriti. U to ime želim svima puno sreće!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD