Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26.09. do 03.10.2022.

Kraj septembra i početak oktobra je veoma neobičan i zabavan period. Odavno nismo imali ovako uzbudljivu nedelju. Skoro svakog dana, tokom ove nedelje imaćemo važne aspekte, a to znači i mnogo dinamike. Svako će u skladu sa sopstvenom energijom prepoznati šta je interesantno a šta zabavno. 

Već u ponedeljak 29. septembra, suočavamo se sa prvim primerom. Venera se polako oprašta od znaka svog pada i sprema se da uplovi u znak Vaga kojim vlada. Pre nego što se to desi, srešće se sa retrogradnim Merkurom i napraviće trigon sa Plutonom u Jarcu. Odnos Venere i Plutona je uvek interesantan jer govori o velikoj ljubavi gde se zaklinjemo na vernost do groba. Svaki aspekt između ove dve planete vezuje se za mitološku potku, koju su istkali Persefona i bog podzemnog sveta Had. Njegova ljubav je bila tako silovita i velika da je dovodeći sebe u sukob sa drugim bogovima, odlučio da Persefonu otme po svaku cenu. U ponedeljak ćemo srećom imati skladan aspekt između ove dve planete, koji neće doneti ništa opasno niti nasilno, samo će kod nekih probuditi jake emocije koje su možda duboko zakopane u duši. Da li nam to Venera u padu govori da ljubav koju oseća nije samo iz ovog vremena? Da li je to njena zakletva da će ostati verna svom draganu, koji odlazi negde daleko od nje, možda u neki rat ili borbu? Venera i Pluton u dobrom aspektu govore o ljubavi koja nije iz ovog vremena, o ljubavi koja se rodila nekada davno. O ljubavi koju planeta Zemlja pamti, pa makar je svi zaboravili. Da li su ovo jake karmičke veze? Svakako da jesu, jer sama činjenica da je Venera u padu, nas vezuje za neko drugo vreme i prostor. 

Merkur kao glasnik bogova, istog dana se sreće sa Venerom i prenosi njenu poruku Plutonu. Merkur je glasnik bogova, i jedini ima moć da se kreće između dva sveta. Na našem realnom nivou postojanja ovo govori o jakim emocijama i strastima. Možda ćete morate da krijete svoja doboka osećanja prema nekome ili da u javnosti glumite nešto drugo, ali vaša duša čuva sećanje na neki odnos, koji je veći od svega i koji će se svakako opet nekada nastaviti. Tako je i Persefona morala da bude pola godine u podzemnom svetu a pola godine sa svojom majkom na Zemlji. Neki odnos će morati da se menja i prilagođava.

Merkur je tu da prenese poruku i da se ponovo vrati, jer je sada retrogradan. Njegovo delovanje je u tišini, mudro i promišljeno u skladu sa znakom Devica. U ponedeljak će prvo dotaći Veneru i nju saslušati, a već narednog dana u utorak, formira trigon sa Plutonom prenoseći poruku.

Sadržaj poruke bi mogao biti: “Ljubavi, bez obzira što se razilazimo i što ne možemo više da budemo zajedno, uvek ćeš živeti u mom srcu. Uvek ćemo biti zajedno.Tvoja ljubav”. Zato, ako se sada nalazite na nekoj životnoj prekretnici, kao što je slučaj sa našom vladarkom planete, budite srećni, jer ste imali iskustvo da nekoga ludo volite! Možda ne možete više da budete zajedno, ali vreme je kružno i sve će se to ponovo vratiti. Ljubav koju ste živeli će i dalje biti deo vaših života. Rođeni smo da stičemo iskustva i da volimo. Treba da naučimo da sve završavamo sa lakoćom i skladom. Takođe, mnoge osobe sa Venerom u zemljanim znacima: Bik, Devica i Jarac će imati priliku da osete duboku strast i privlačnost prema nekome ko je drugačiji od ostalih. Pluton je potpuno drugačiji od svih. Možda ta osoba nije po merilima društva u kojem živite ili po merilima vaše porodice. Možda je taj muškarac neke druge vere, druge kulture ili postoji neki drugi realan problem koji je teško prevazići. Ipak, prava ljubav uvek nađe način! 

Ponedeljak pored ove ljubavne priče donosi još jedan važan aspekt Sunca i Jupitera. Ove dve planete će napraviti opoziciju i zbog toga treba pripaziti da se ne obećava više od mogućeg. Ovo nije težak aspekt, ali može da donese razočaranje što svi poslovi nisu dovedeni do kraja na najbolji način. Problem je u preterivanju i širenju preko svake mere. Sunce u Vagi mora da čuva snagu, jer je ovde u padu i lako gubi energiju. Sa druge strane, Jupiter u Ovnu je često nerazuman i lako preteruje. Potreba Jupitera da ima sve što pomisli, Sunce u Vagi ne može lako da metaboliše. Savet je da prvo napravite jasan plan u skladu sa energijom i sredstvima kojima raspolažete, pa tek onda da delujete. 

Ove nedelje ćemo imati priliku da naučimo kako pametno rukovoditi resursima, gde ubrajam i vreme potrebno da se nešto obavi. Nema boljeg aspekta koji podstiče na rad i disciplinu od trigona Saturna i Marsa. Upravo će ove dve planete biti u dobrom aspektu u sredu 28. septembra, preko vazdušnog elementa. Sjajna prilika da se bude vredan, disciplinovan, fokusiran i odlučan! Dobar Saturn nije zadužen da nam donosi radost i sreću, to nije njegova priroda, za to su zadužene druge planete. Saturn donosi sve ono što nam je potrebno da svaki posao uradimo do kraja na najbolji način. Ono što on blagoslovi može da traje vekovima. Iskoristite ovaj sjajan dan da završite sve ono što do sada niste uspeli. Zaboravite na retrogradnog Merkura jer je jak u svom znaku. Ovo je zapravo odlična prilika da se stare poslovi koji se dugo vuku, sada efikasno i brzo dovedu u red! 

Već narednog dana u četvrtak, naša boginja Venera ulazi u svoj znak. Sve osobe rođene u znaku ili podznaku Vaga osetiće veliku sreću i radost. Otvaraju se neke nove radosne mogućnosti za sve vazdušne i vatrene znake. Bićemo otvoreni za ljubav, uživanje, hedonizam, kreativnost. Svako od nas će ovu promenu osetiti na neki svoj način u zavisnosti od toga kroz koju natalnu kuću tranzitira. Međutim, neće se samo Venera radovati ovoj promeni već će i Saturn biti srećan, jer i on u ovom znaku ima visoko dostojanstvo. Sve što je lepo, skladno, fino i pravedno, Saturn će nagraditi. Pre svega će motivisati parove koji žele da ozakone svoju ljubav! Zato nije čudo što će mnogi u narednih mesec dana stati na ludi kamen. Da je vreme da se nešto menja na bolje i da se ide ka budućnosti, a ne ka prošlosti, poručuje nam i Merkur koji će na samom kraju sedmice, u nedelju 02. oktobra, krenuti direktno! Dosta je bilo prošlosti, vreme je za budućnost. U to ime, kao i svaki put do sada, želim vam mnogo sreće!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD