Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03. do 10.10.2022.

Ovu nedelju započinje direktni Merkur te možemo očekivati pokretanje poslova koji su dugo stagnirali. Međutiom, Merkur još uvek nema brzinu da krene punom snagom napred. Kada planeta menja pravac kretanja posebno je osetljivo prvih nekoliko dana. Ponekad se nezgodnije stvari dešavaju u prvim danima direktnosti nego u vreme retrogradnosti. Važno je da se i tokom ove nedelje obrati pažnja u saobraćaju i komunikaciji. I dalje su moguće pogrešne procene prilikom donošenja odluka. Ovo je nedelja kada Merkur prolazi svoju senku, odnosno ponovo prelazi preko istih stepenova koje je prešao dok se kretao retrogradno. I tokom ove nedelje važi da izbegavate da kupujete nove uređaje, automobile, belu tehniku, mobilne telefone i drugu opremu. Kada planeta krene direktno, to je nalik stanju bolesnog čoveka koji je preležao grip. Osoba se i dalje ne oseća dobro, ali je svakim danom sve bolje i bolje. Tako će i Merkur u narednim danima da se kreće sve brže i brže i time će se otkloniti smetnje, koje je do sada pravio. 

U ponedeljak 03. oktobra, Mesec će biti u znaku Jarac, što donosi više ozbiljnosti i naglašen osećaj dužnosti. Pre svega, osobe rođene u zemljanim znacima Jarcu, Biku i Devici će biti veoma disciplinovane i posvećene poslu. Kvadrat Meseca i Sunca, može da govori o nezadovoljstvu unutar porodice, što može doneti umor. Umor uvek nastaje kada se previše iscrpljujemo na poslu ili kada nema skladnog odnosa sa bliskim ljudima. Zato gledajte da svaki slobodan trenutak tokom dana iskoristite da se dobro odmorite. 

Utorak nam donosi potpuno novu energiju u odnosu na prethodni dan. Mesec će biti veoma aktivan i napraviće nekoliko sjajnih aspekata, što sve ukazuje da ćemo biti veoma zaposleni i aktivni tokom dana. Pored mnogobrojnih obaveza koje ćemo efikasno završiti, naći ćemo vremena i za druženje sa prijateljima. Mesec će preći u znak Vodolija, u znak probuđenog čoveka i to je uvek povoljno vreme da se priča o nekim neobičnim i interesantnim temama. Jedna od tema je svakako i astrologija o kojoj osobe rođene sa Mesecom u Vodoliji obožavaju da razmenjuju mišljenja. Mesec u skladnom aspektu sa Neptunom i Jupiterom nam donosi sjajne ideje i uvide, koje ćemo rado podeliti sa prijateljima. Mnoge osobe rođene u znaku Strelac, Vodolija i Ribe biće posebno filozofski raspoložene. Mnogi filozofiju kao nauku ne razumeju na pravi način, ali ona nam omogućava da razumemo svet i život čoveka u tom svetu! Ovo je svakako odličan dan za okupljanje i razmenu ideja. Takođe, videćemo da je uvek neko spreman da nam pomogne i zato ako vam je potreban savet ili finansijska podrška, budite sigurni da vas pravi prijatelji neće izneveriti!  

I narednog dana u sredu, imaćemo pozitivnu atmosferu. Mesec iz znaka Vodolija pravi trigon sa Venerom i Suncem u Vagi. Ako je na početku nedelje i bilo nekog nerazumevanja u krugu naše porodice, sada će to ostati iza nas. Vodolija uvek vidi i razume više nego prosečan čovek. To razumevanje i prihvatanje drugoga sa svim njegovim manama i vrlinama će doneti veliku popularnost u okruženju. Svako voli da je u društvu osobe koja sve razume i koju krasi slobodarski duh. Posebno je povoljan i srećan prvi deo dana. U drugom delu dana, treba biti oprezniji i izbegavati diskusije na temu politike, jer će Mesec imati kvadrat sa Uranom i konjunkciju sa Saturnom. Nisu svi uvek spremni da čuju nove ideje i to će samo potvrditi da o nekim stvarima ne treba sa svima diskutovati. Zapravo, o svemu onome što planiramo ne treba pričati, dok to ne osvarimo. 

Da treba delovati, a ne pričati, poručuje nam i naredni dan, četvrtak 06. oktobar kada ćemo imati samo jedan, ali vredan aspekt, a to je trigon Meseca i Marsa. Hrabrost neke žene, koja može da bude i naša majka će nas ponovo jako inspirisati da idemo dalje do nove pobede. Posle težine koju nam je doneo Saturn u sredu, dobijamo snagu od Marsa da se podignemo i krenemo napred. Poruka Marsa je uvek jasna i precizna i govori da ne gubimo energiju baveći se nebitnim stvarima, već da se fokusiramo na jedan cilj! Jasan fokus je ono što Marsu uvek treba da bi bio precizan. Ukratko četvrtak će biti veoma produktivan dan, posebno za osobe rođene u vazdušnim i vatrenim znacima. Kada je dan dobro isplaniran a sa njim i obaveze, postižemo sjajne rezultate na svim poljima. Nakon radnog vremena, imaćemo dovoljno energije i za odlazak na trening, što dodatno podiže samopouzdanje. 

U petak 07. oktobra, Merkur još jednom pravi trigon sa Plutonom u Jarcu. Za kratko vreme ćemo ponovo imati skladan aspekt ove dve planete. Ovo donosi duboko promišljanje i analizu. Ovo je aspekt koji često imaju veliki detektivi, koji mogu da otkriju svaku tajnu. Zato, ako nam je nešto ostalo nejasno ili ako niste do kraja otkrili neku dugo čuvanu tajnu, sada će se ona sama pojaviti. Sazrelo je vreme da nešto saznamo, što je jako važno za nas u ovom trenutku. Pluton čuva najveće tajne, a Merkur je uvek radoznao da nešto novo čuje i sazna. Dok se Merkur kretao retrogradno, on se zapravo vraćao u neku prošlost, gde je ostalo nešto nejasno i nezavršeno. Sada se kockice polako same slažu i dobijamo celu sliku. Mesec će biti u znaku Ribe i naša Duša je spremna da sazna veliku istinu. Ovo je takođe sjajan dan za sve nadarene umetnike i pisce. Njihova kreativnost je njihov način svedočenja istini. Merkur i Pluton imaju poseban odnos. Znamo iz mitologije da je jedino Hermes imao tu moć da se kreće između dva sveta i prenosi poruke bogova. 

Pluton će već narednog dana u subotu 08. oktobra, posle punih pet meseci retrogradnog kretanja krenuti direktno! Da li to Pluton preko Merkura želi da nam poruči da nas čekaju velike promene? Pluton uskoro napušta znak Jarca i spreman je za veliki prelazak u znak Vodolija, što će doneti ogromne promene i potrese u celom svetu! Te promene već sada vidimo i svet se pred našim očima svakim danom menja i ne možemo, a da se ne upitamo: Šta će nam Pluton u Vodoliji doneti? Da li će se svet na vreme zaustaviti i dozvati pameti ili će nas Pluton zaustaviti, što nikako ne bi valjalo, jer ako Mars govori o ratu, Pluton govori o atomskom ratu! Zato, ovaj trigon između Merkura i Plutona ima poseban značaj. Prvo, Merkur je izuzetno jak i inteligentan u znaku Device, koji je ljudski znak. Zatim, Merkur predstavlja čoveka. Treće, pre nego što Merkur ponovo za godinu dana dođe u svoj znak Device, Pluton će već u martu 2023. preći u znak Vodolija. Sve se nekako namestilo da se ove dve planete nađu tri puta za mesec dana u skladnom aspektu. Za mene je ovo znak, da će se čovečanstvo osvestiti na vreme i da će shvatiti da je čovek mali u odnosu na moćnu prirodu. Razumećemo, da nemamo drugu planetu na koju možemo da odemo i da je Zemlja naš dom, koji moramo da čuvamo. Pluton vlada jezgrom planete Zemlje, on je bog podzemnog sveta. On ne deluje stalno, on je nevidljiv, ali kada deluje to naš život menja iz samog korena. Sada je vreme da se svi udružimo i svojom pozitivnom energijom, utičemo na one koji odlučuju o sudbini sveta, a time i o našoj sudbini, kako bi se dozvali pameti! Kada god čovek pomisli da je svemoguć pokaže se da je zapravo jako mali! Ovo je poruka Plutona preneta Merkuru na jedna lep i prijateljski način. 

Ja sam je čula i razumela, kao što sam sigurna da ste je i vi čuli i razumeli, a nadam se da će je čuti i oni koji misle da vladaju svetom! Srećno! 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD