Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

18. - 25. III 2013

Po principima mundane i finansijske astrologije, prošla nedelja je bila značajna po mnogo čemu. Sa mladim Mesecom u duhovnom znaku Riba, zajedno sa Merkurom, Venerom, Marsom i Neptunom, Katolička crkva je izabrala novog papu, što se u potpunosti uklapa u kosmičku simboliku. Takođe se uklapa i njegovo ime Sveti Francisko, koji je poznat po svojoj milosti za siromašne i one koji pate. On je naglasio kvalitete koje astrolozi pripisuju kako znaku Riba, tako i Svetom Francisku Asiškom, "...istakavši poniznost Crkve, siromaštvo i milosrđe", kako piše Vol strit žurnal. Dakle, sa Neptunom koji će 14 godina boraviti u Ribama, i sa mladim Mesecom i toliko mnogo drugih planeta u znaku Riba, nova era za katolicizam - i zaista, za sve svetske religije – verovatno počinje upravo sada.

Kao što smo videli i prošle nedelje, mundane i ekonomske opasnosti svojstvene rastućem kvadratu Urana i Plutona se i dalje nastavljaju. Ciber-napadi su i dalje u vestima, kao i nedavne optužbe koje su se pojavile između SAD i Kine. Naglašeni su pregovori o poreskoj reformi, a republikanaci koji vode Predstavnički dom i demokrate koje vode Senat objavili su svoje budžete. Bio je to prvi predlog budžeta za Senat u poslednje četiri godine. Uranu i Plutonu je ovih dana bilo teško da nađu zajednički jezik, posebno kada je u pitanju veoma kritična tema poreske reforme. Pluton se odnosi na odbacivanje, a Uran na nove i smele ideje. Srećno!

Berze su prošle nedelje, ponovo, bile uglavnom pozitivne, sa dostizanjem nekoliko novih godišnjih maksimuma, a Dow Jones Industrial Average je dostigla novi maksimum svih vremena. Ali rast nije bio eksplozivan, niti je bio usklađen sa berzanskim indeksima u nekoliko drugih svetskih regiona. Ovo je, takođe, tipično za ovu fazu ciklusa retrogradnog Merkura, dok se priprema da se vrati na svoje direktno kretanje u nedelju, 17. marta. Kada je Merkur na kraju svog retrogradnog ciklusa, obično se berze okreću napred i nazad, u sve manjem i manjem berzanskom opsegu.

Na primer, uglavnom svi vodeći evropski berzanski indeksi su prošle nedelje dostigli nove godišnje maksimume, a nemački DAX je testirao svoj maksimum svih vremena. Ali holandski AEX je još uvek ispod svojih maksimuma od januara meseca. Situacija je bila još bizarnija u Aziji, gde je japanski Nikkei indeks nastavio svoj vatreni oporavak na najviši nivo od 2008. Sada je dostigao preko 4000 bodova, što je skoro 50% za manje od 5 meseci. Ali kineski Shanghai i hongkongški Hang Seng indeksi su prošle sedmice pali, a Hang Seng je pao na najniži nivo od Nove godine.

Zlato i srebro su se prošle nedelje takođe valjali tu negde u uskom opsegu. Berze koje su izgledale najinteresantnije bile su valute, posebno švajcarski franak i evro, koji su pokazivali znake života, nakon nedavnih minimuma, kao i sirova nafta. Ali čak i u ovim slučajevima, nedeljni opseg nije bio tako sjajan. Do sredine naredne nedelje, do kada će trajati stacionarni period Merkura, možda će se oscilacije cena oba ova plemenita metala i tehnički nivoi potpore i otpora, vratiti u neke normalnije obrasce. Obično se tako dešava.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Dugoročna pozicija koju smo savetovali za švajcarski franak prošle nedelje, sada se pokazala kao vrlo dobra. Prošle nedelje se veoma malo trgovalo zbog ograničenih opsega na koje je uticao Merkur koji je okretao direktno. Jedna od kratkoročnih trgovina, pod uslovom da ste uspeli da je uhvatite, jesu junske E-Mini S&P ugovore. U dnevnom berzanskom izveštaju od utorka (12. mart), savetovali smo: "Brzi brokeri mogu kupovati po ceni potpore sa gubitkom razlike na zatvaranju berze ispod 1537". Dnevna potpora tog dana je bila od 1543.50 - 1545. Minimum je bio 1541,75. Dva dana kasnije, u dnevnom berzanskom izveštaju savetovali smo: "Možete prodati za 1555 +/- 1. ako imate ponudu". Maksimum tog dana je bio 1557. Berzanska nedelja je zatvorena na 1553,50, tako da smo prošle nedelje povukli većinu dobrih poteza. Ovo je tipična kratkoročna trgovina koju savetujemo tokom retrogradnog Merkura.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Planete su ove sedmice počele da izlaze iz nežnog i saosećajnog znaka Riba, i da ulaze u mnogo agresivniji, samopouzdaniji i bombastičniji znak Ovna. Nemojte pogrešno da nas shvatite - postoji mnogo toga što treba voleti i ceniti kod Ovnova. Oni su odlučni. Oni su aktivni. Ali njima nije data empatija i razumevanje drugih što je povezano sa Ribama. Ovo može biti važno, jer "ofanziva šarma" koju je pokrenuo predsednik Barak Obama - može ponovo - u narednih mesec dana - naglo promeniti republikanske članove Predstavničkog doma i Senata.

U petak, 22. marta, Mars počinje svoj tranzit na kvadrat Urana i Plutona. Prvo će toga dana napraviti konjunkciju sa Uranom, a onda, dva dana kasnije, kvadrat sa Plutonom. Sunce i Venera će uraditi isto (tranzit na kvadrat Urana i Plutona) između 28. – 31. marta. Drugim rečima, kosmička klima može ponovo biti burna. Pored toga, na nekoliko berzi može doći do iznenadnog preokreta. U mundanoj astrologiji, ovo su pokazatelji prirodnih opasnosti, kao i onih koje je prouzrokovao čovek. Ovo su takođe, konstelacije nesreća. Dakle, bezbednost bi trebalo da bude primarna briga za sve, i bilo bi mudro da dva puta razmislite pre nego što postupite ili impulsivno progovorite. Brokeri: budite spremni. Verovatno će porasti mogućnosti za neke izuzetne kratkoročne profite. Naravno, to takođe znači da je povećan rizik od gubitka ako ste na pogrešnoj strani.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Put nazad ka snažnijem rastu, tvrdi gospodin Alesina je kombinacija značajnih, trajnih, smanjenja javne potrošnje i relativno malog povećanja poreza, ako ga uopšte ima." Šta je pomoglo? "Korekcije po osnovu smanjenja potrošnje su mnogo jeftinije u odnosu na izlazne gubitake nego povećanje poreza. U mnogim slučajevima, potrošnja na bazi korekcija je povezana sa blagom i kratkotrajnom recesijom, ako uopšte dođe do recesije. Korekcije po osnovu poreza (povećanja poreza) su povezane sa produženom i dubokom recesijom."

-       Daniel Heninger, Vol strit žurnal, 14. mart 2013, diskusija o rezultatima istraživanja "fiskalne konsolidacije", koju je napisao ekonomista sa Harvarda Alberto Alesina za Nacionalni biro za ekonomska istraživanja, u kojima se analizira istorija svih fiskalnih planova koje su 17 članica OECD vlade usvojile između 1978. i 2009.

Često govorimo da, ako ne učimo iz svojih grešaka iz prošlosti, osuđeni smo da ih ponavljamo. A način da se identifikuju te greške je da se vratimo u istoriju i kvantifikujemo (analiziramo) šta se desilo u sličnim uslovima, političkim prilikama i/ili akcijama. Ovo se naziva "istraživanje". Iz istraživanja, možemo identifikovati zajedničke ili stvari koje se ponavljaju, stopu učestalosti pojavljivanja, a samim tim i verovatnoću budućih pojava.

Ovo je ono što mi radimo kada prognoziramo berzanski tajming. Naš posao je u vezi sa verovatnoćom - stopom učestalosti između cikličnih pojava na berzama, kao i uticajem geokosmičkih ciklusa na ciklične pojave u ljudskim aktivnostima (kao što su berze).

Vrlo retko ćemo pronaći bilo koji ciklus - geokosmički ili ritmički - koji ima 100% istorijsku povezanost sa tačnim vrhom ili dnom na berzama. Čak i ako koristimo vremenski okvir, ili orbis u stepenima između egzaktnih planetarnih aspekata, za kreiranje dinamičkih vremenskih okvira (umesto statičnih koje koriste neki analitičari berzanskih ciklusa), veoma retko postoji korelacija 100%. U našoj metodologiji, koju ćemo predavati na predstojećoj MMA Akademiji za berzanskih tajming, koristićemo korelacije koje mogu da imaju stopu učestalosti višu od 65%, iako mi radije koristimo one sa korelacijom preko 80% (naš standard je 82% ili više).

Nekoliko korelacija između proučavanja ciklusa i američke berze koje ćemo predavati na MMTA, podelili smo ove nedelje sa našim pretplatnicima. To je zato što se ove konkretne korelacije sa "visokim stepenom učestalosti", odvijaju upravo sada. One ukazuju da je važan vrh dugoročnog ciklusa na američkoj berzi - vrlo blizu. U obaveštenju koje smo poslali našim pretplatnicima - a koje je deo obrazovanja koje će MMTA studenti imati priliku da dobiju od 6. – 8. aprila – podelili smo sledeće zaključke:

"Upravo sam završio istraživanja za MMTA u vezi sa 4-godišnjim berzanskim ciklusom. Samo tri (od 30) 4-godišnja ciklusa su dostigla vrh posle 49. meseci, uzimajući u obzir vremenski period od 1893. Mart 2013. je 48. mesec tekućeg 4-godišnjeg ciklusa. To sugeriše da vrh može biti dostignut do kraja aprila, nakon čega će uslediti pad od najmanje 20% (87% verovatnoće da pad iznosi najmanje 20% od vrha do dna). Nije bilo slučajeva da prva faza 4-godišnjeg ciklusa u okviru većeg 18-godišnjeg ciklusa padne manje od 20% (6 slučajeva). Opseg pada je bio od 21 - 51%. Ovo je prva faza 4-godišnjeg ciklusa u okviru većeg 18-godišnjeg ciklusa, čije je dno bilo u martu 2009. Pad može trajati najmanje dva meseca od trenutka kada počne (97% verovatnoće). Obično traje od 12 - 18 meseci (83% verovatnoće) od kraja prve faze."

Kako ova proučavanja sugerišu, velika je verovatnoća da će vrh 4-godišnjeg ciklusa kulminirati ovog ili sledećeg meseca. Istorijska stopa učestalosti - a samim tim i verovatnoća nastanka - nije 100%, već je 90%. Najduži period tržišta bika u okviru 4-godišnjeg ciklusa je 60 meseci ili 5 godina, a trajao je od avgusta 1982. do avgusta 1987. Verovatnoća da će ovo sadašnje tržište bika trajati posle aprila (možda do marta 2014.) je 10%. Međutim, naše prognoze - na kojima se zasnivaju i naše preporuke koje dajemo - zasnovane su na velikim šansama poput ove. Voleli bismo da je ovo neizbežno – i je mogućnost 100% - ali apsolutna izvesnost jednostavno ne postoji, osim u glavama onih koji imaju prekomerno aktivan Neptun u svom horoskopu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD