Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

09. - 16. XII 2013

"Nelson Mendela, koji se uzdigao iz militantnog anti-aparthejd pokreta i postao predsednik koji ujedinjuje demokrate u Južnoj Africi i globalni simbol rasnog pomirenja, umro je... u četvrtak, u 95 godini."

 - Piter Vonakot, "Nelson Mendela: 1918. – 2013." Vol strit žurnal, 6. novembar 2013.

Svet je u četvrtak, 5. decembra izgubio velikog čoveka - čoveka koji je predstavljao najviše kvalitete ciklusa Urana i Plutona i koji je u početku bio militantni aktivista (Uran), a zatim je postao jedan od najvećih svetskih snaga ujedinjenja u borbi za rasnu jednakost, građanska prava i, u pravom smislu reči - ljudska prava (takođe Uran). On je ova pitanja slobode i osnovna prava pretvorio u realnost, što je viša svrha Plutona u Jarcu. Takođe, sa simbolikom Plutona u Jarcu, u njegovoj najjačoj manifestaciji, njegovi napori su stvorili nasleđe koje će inspirisati velike ljude i žene, u mnogo, mnogo sledećih generacija. On nas ostavlja pod jednim od najsrećnijih planetarnih aspekata: trigonom Jupitera i Saturna. Nedostajaće nam, ali herojski napori njegovog života će živeti, i zbog toga možemo biti zahvalni.

U ekonomskim vestima, Odeljenje za zapošljavanje u SAD je objavilo povećanje na 203.000 novih radnih mesta prošlog meseca, dok je nezaposlenost naglo pala sa 7,3% na 7,0%. To je bila dobra vest, a kao reakcija, berze u SAD su se preokrenule i u petak su naglo skočile. Pošto je prošlog petka 29. novembra, dostigla maksimum svih vremena od 16.174, Dow Jones Industrial Average je u sredu, 4. decembra, pala na 15.791. Pre objavljivanja izveštaja o nezaposlenosti u petak, tavorila je na 15.900, a zatim je, skočila na 16.020, za skoro 200 poena, samo tog dana. S & P se takođe naglo oporavio, a NASDAQ je dostigao najviši nivo od septembra 2009. Sada sve berze izgledaju vrlo pozitivno. Međutim, ako DJIA i S & P vrlo uskoro ne pređu svoj maksimum svih vremena, dostignut 29. novembra, onda ćemo imati slučaj međutržišnog odstupanja medveda. Sa dve planete koje menjaju pravac - Uranom i Venerom (17. – 21. decembra), ovo bi mogao da postane problem za cene akcija. Ali budimo pozitivni: imaju vremena da ove nedelje probiju na viši nivo, pošto se približavamo drugom egzaktnom trigonu Jupitera i Saturna.

Zlato i srebro su bili najinteresantniji prošle nedelje, jer su oba metala pala na svoj najniži nivo od 28. juna kada se desio pad na godišnji minimum. Međutim, oni su takođe imali i snažan oporavak. Metali su spremni da naprave veliki pomak. Oni samo još uvek ne znaju na koju stranu žele da krenu. Pomislili biste, pošto je dolar pao, a evro se oporavio, da bi zlato moglo da se oporavi. Ali i Japan i Evropa žele da njihove valute padnu još niže, što bi, naravno ojačalo dolar, i ne bi bilo dobro za zlato... Osim kada bi se pažnja investitora iznenada usmerila sa prilagodljive monetarne politike centralnih banaka na sve političke nemire i društveni haos, koji takođe počinje da podiže svoju ružnu glavu iz poštovanja prema kardinalnom T-kvadratu Jupitera, Urana i Plutona, koji će trajati do aprila 2014. Jupiter kaže da će se desiti nešto veliko, ali Uran kaže da će se desiti nešto još veće. Pluton kaže da će verovatno biti u vezi sa dugom, zdravstvenim osiguranjem, kao i valutama.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja nedeljna trgovina bila je za akcije. Za Dow Jones Industrial Average, u nedeljnom berzanskom izveštaju smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 15.340. Možete sada uzeti profit za 1/3 tih dugoročnih ugovora, i ponovo kupiti kada bude testiranje cene od 15,850 - 15,900... Brzi brokeri su takođe u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine na 15.750. Takođe, sada možete da prodate 1/3 i ostvarite profit, i onda ponovo da kupite za 15,850 - 15,900." Prošle nedelje se prodavalo za 16.087. u sredu je cena pala na minimum od 15.791, a pre zatvaranja berzanske nedelje bila je 16.020.

Najbolja trgovina koju smo savetlovali u dnevnom berzanskom izveštaju je takođe na berzi. U sredu, 3. decembra, trgovcima sa S & P fjučersima smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 1765, nakon ostvarivanja profita za 1/3 u petak. Možete sada ponovo kupiti dugoročno po ceni dnevne potpore (1783.75 - 1784.50) ako imate ponudu... Brzi brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 1775, pošto su prošle nedelje prodali 1/3 i ostvarili profit. Sada možete ponovo kupiti ove pozicije po ceni dnevne potpore ako imate ponudu." Minimum toga dana, kao i nedeljni je bio 1777.75, a u petak se prodavalo za 1805. Za NASDAQ fjučerse (NQZ), istog dana smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 3420, pošto su prošle nedelje ostvarili profit za 1/3 tih pozicija. Sada možete ponovo kupiti te pozicije za 3465 +/- 5... Brzi brokeri su takođe u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 3450, pošto su prodali 2/3 i ostvarili profit prošle nedelje. Sada možete ponovo kupiti te pozicije za 3465 +/- 0,5." Minimum tog dana, kao i nedeljni je bio 3453.25. U petak se prodavalo za 3504.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ove nedelje će započeti serija od 10 važnih geokosmičkih konstelacija koje će trajati do 8. januara 2014. Prva je drugi egzaktan trigon Jupiter i Saturna koji se dešava u četvrtak, 12. decembra. Ovo je važan aspekt, koji ima uticaj na sporazume i dostignuća vladinih lidera. Imajte na umu da je u petak, Vol strit žurnal objavio da su senatori Peti Marej (demokrata iz Vašingtona) i Pol Rajan (republikanac iz Viskonsina) veoma blizu usaglašavanja dvogodišnjeg budžeta. To bi bilo dobrodošlo olakšanje dvostranačkog kompromisa ako oni uspeju da završe dogovor pod ovim aspektom, za šta mnogi misle da će se ostvariti. Međutim, zapovesti finansijske astrologije pokazuju da ukoliko oni ne završe ovaj posao ove nedelje, onda će druge stranke ući u arenu i verovatno ih izbaciti iz koloseka, pošto Uran kreće direktno 17. decembra, a zatim Venera retrogradno - 21. decembra. To bi bio opasan zaokret plime, i još jedna propuštena prilika izazvana nefunkcionisanjem vlade, jer naredni rok za krizu budžeta stiže sredinom decembra. Neuspeh da se ovaj posao vrlo brzo uradi - pre ovih promena pravca Urana i Venere - verovatno će dovesti do pada berzi krajem godine i posle toga, a možda i do vrlo ozbiljnog pada. Uostalom, u periodu između 25. decembra i 8. januara Sunce i Mars će tranzitirati T-kvadrat Jupitera, Urana i Plutona. Ovo je konstelacija potencijalno veoma velikih oscilacija cena na mnogim berzama. Hajde da vidimo da li Kongres i Bela kuća mogu Amerikancima - i investitorima širom sveta – dati lep praznični poklon tako što će usvojiti sporazum o budžetu, i ponovo povratiti poverenje javnosti u svoju sposobnost da im služe sa kompetencijom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD