Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera i generacijske planete

Na putu evolucije duše koje se utelovljuju u materiju, Venera nas vodi i uči o radosti življenja kao i o našoj sopstvenoj lepoti. Za njom tragamo kroz odnose koje na našem putu ostvarujemo sa drugim delovima nas – drugim dušama, čiji je cilj spoznavanje lepote u drugome, kako bismo je prepoznali i u nama samima, jer Lepota i Istina su dve strane istog novčića. Sve naše lekcije, za kojima smo pošli utelovljujući se u materiju, za zadatak imaju naše sopstveno isceljenje, putem koga uzdižemo našu Svest, a njega možemo doseći samo kroz iskustvo odnosa sa drugim delovima nas, koji nam u život dolaze u vidu drugih ljudi.

Pogledajmo kako se Venera u natalnom horoskopu izražava kada je u apektima sa generacijskim planetama, tradicionalnim hronokratorima – Jupiterom i Saturnom.

Venera u povoljnom aspektu sa Jupiterom

Po Homerovoj verziji mita o Afroditinom rođenju, ona je kćer Zevsa i morske nimfe Dione, od kojih je samim tim nasledila Zevsov stvaralački potencijal i tajanstvenu magičnost morskih dubina, čija čarolija nadahnjuje i inspiriše. Otud blagoslov povoljnih aspekata ove dve planete leži, kako u kreativnom potencijalu, tako i u visokim moralnim načelima, plemenitosti, saosećajnosti, harmoniji, optimizmu, šarmu, dobrom i plemenitom poreklu, putovanjima, bogatstvu i blagostanju.

Ovaj aspekt ukazuje i na oca, koga je boginja Afrodita mogla inspirisati na mnogobrojne ljubavne avanture, a koje su, tamo negde u dalekim krajevima sveta, mogle inicirati i novi, vanbračni život u liku potomka, za koga se ni ne mora znati. Harmoničan odnos Venere i Jupitera, blagosiljaće one umetnike, koji će svoju umetnost moći veoma dobro da unovče, ali i sve one koji se mogu baviti prodajom vrednih umetničkih dela, nekretnina, vrednog nakita, skupih parfema, ergela konja, pa čak i skupih i velikih hotela. Ovaj aspekt otkriva i ljubav prema konjima, ali i velikim putovanjima, kao i velikim ljubavima sa bogatim strancima. U ovoj slici vidimo ljubav prema svemu što je lepo i veliko, čemu ni visoka cena ne predstavlja prepreku da se do željenog dođe.

Ukoliko je Venera u natalu povezana sa karijerom, ovo može biti i slika umetnika koji svoju uspešnu karijeru realizuje u inostranstvu, gde može sresti i bogatog i moćnog mecenu koji će finansijski pomagati njegovo stvaralaštvo.

Ovaj povoljan aspekt može ukazati i na bogatog i plemenitog muža, koji će svojoj Afroditi ispunjavati svaku materijalnu želju, ali koji može predstavljati i njenog učitelja na putu života, koji će je uvek podržavati, hrabriti i voditi. Osim kao pokazatelj mnogobrojnog potomstva (koje može biti i vanbračno), povoljni aspekti donose i obilje talenata, ali i ljubav prema religiji, filosofiji i duhovnosti, u kojima umetnik pronalazi glavnu inspiraciju kako za životna stremljenja tako i za ostvarenje svojih umetničkih dela.

Venera u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom

Ove dve planete hedonizma, udružene kroz nepovoljan aspekt, mogu u čoveku razviti nezajažljivu ljubav prema čulnim uživanjima, megalomaniji, prekomernom trošenju novca, materijalnim vrednostima, lenjosti i svakoj vrsti preterivanja. Ovo je slika svih Zevsovih afera, u koje ga je Afrodita svojom ljubavnom čarolijom večito uvlačila, pa će vlasnik ovog aspekta redovno biti pozivan u ljubavne pustolovine, ali i seksualne bahanalije. Vanbračna deca, znana i neznana, takođe mogu biti deo ovog životnog scenarija, kao i preterivanje u jelu i piću, provodu i zabavi, ali i lenjom dangubljenju, što će često predstavljati pretnju kako telesnoj težini i zdravlju, tako i životnoj ambiciji i ciljevima.

Ovaj aspekt u sebi krije i onu poznatu kletvu u kojoj se moli Bog da bude “imao pa nemao”, što će vlasnika ovog aspekta dovoditi do ekstremnih životnih situacija u kojima se, usled prevelikog rasipništva može izgubiti sve. Loše procene i nerealna očekivanja, mogu dovoditi do prevelikog gubitka novca, kao i do preplaćivanja vrednosti pri trgovanju, a želje često mogu biti veće od mogućnosti. Osim po seksualnim aferama i skandalima, ove osobe mogu postati poznate i po slabom moralu, finansijskim malverzacijama i aferama, ali i po snobizmu, preteranoj ekstravaganciji koja se graniči sa kičem, pa konačno i po bankrotstvu.                                                                     

Venera u povoljnom aspektu sa Saturnom

U ovim aspektima počiva mitološka slika bračnog odnosa Hefesta i Afrodite, u kome ova boginja ljubavi nije iskusila životnu, nadahnjujuću čaroliju inspirisanu magičnom ljubavlju, ali kroz koji je dobila sve ono što nije ni u jednoj svojoj ljubavnoj vezi, a to su stabilnost, sigurnost i dugotrajnost. Stari Grci nam u svojim mitovima o Afroditi nisu ostavili priče koje povezuju Hrona i boginju ljubavi, ali sva Hefestova sličnost sa samim Hronom nas upućuje na jednu od najznačajnijih odnosa koje je Afrodita u svom bogatom ljubavnom opusu imala upravo sa ovim predstavnikom Hronovog arhetipa, što se posebno očituje i u domenu astrologije kroz Venerin znak Vage u kome je i sam Saturn egzaltiran, a koji u ovom znaku opisuje i zakonsku partnersku vezu, odnosno brak. Sobzirom da je Afrodita bila zakonska Hefestova supruga, i ovim astrološkim pokazateljem uviđamo suštinsku vezu između Hefesta i Hrona.

Grčki mitovi su nam ostavili velike životne mudrosti, utkane u bajkovite priče o životima bogova, pa su nam i ovim Afroditinim mitom otklonili dilemu pred kojom mnogi od nas stoje, kada se susretnu sa ljubavnom čarolijom i pitanjem: “Zašto ovako divna i čudesna ljubav kojom me je Nebo darovalo, ne može biti zauvek moja?” A ovo pitanje najčešće postavljamo kada nas opije brzosagorevajuća magična strast Marsa i Venere, ili pak Venere i neuhvatljivog Merkura, a kada još sve to svojom čarolijom omađija i Neptun, onda nas iz tog čarobnog sna još samo zvono razočarenja može probuditi.

Stoga, u ovoj dugoj i stabilnoj ljubavnoj priči neće biti strasti, čarolije, serenada ni konfeta, ali će njih zameniti požrtvovanost, vernost, stabilnost, lojalnost, sigurnost i trajnost. Pa zar to nije upravo ono čemu se nadamo svaki put kada zakoračimo u ljubav, a što nam, kakvog li paradoksa, najčešće može darovati hladni, ali ipak postojani Saturn.

Stoga će ove ljubavi, bez puno strasti, buke i preokreta, stvarati stabilan životni pravac, koji često može biti vođen i ustaljenim navikama, ali, koji će Afroditi pružiti ono za čim gotovo svaka žena traga, a to je sigurnost za sebe i svoje potomstvo. Ipak, ne može se reći da će Afrodita u ovom braku biti ispunjena, jer njena priroda traži poletnost, zavodljivost, strast, inspiraciju i čaroliju, a koje Saturn neće umeti da joj pruži. Sudbina Venere, da posle svih svojih avantura konačno pripadne Saturnu, ogleda se i kroz Saturnovu egzaltaciju na 20. stepenu Venerinog znaka Vage, što ga često može načiniti srećnim dobitnikom životne premije kakvu ova posebna žena u njegov život donosi. Teško da ćemo poverovati da predstavnik Saturna nije svestan toga, koji će, baš poput hromog Hefesta, obožavati svoju Afroditu, u čijem znaku je i on sam egzaltiran.  Ali, to nikako ne znači, da će ova lepa žena, imati snage da se tokom vremena odupre baš svakoj iskri koja zasvetli u nečijem oku ili ubrzanim otkucajima njenog romantičnog srca koje će inicirati susret sa neodoljivim Marsom. Pa ipak, i pored mogućih avantura, koje će je pozivati da razgori životnu iskru u sebi, teško da će se ikada odlučiti da svog vernog Hefesta napusti, stavljajući na kocku svu sigurnost i stabilnost svog bračnog gnezda, zarad neizvesnosti koju strast sa sobom nosi.

Venera u nepovoljnom aspektu sa Saturnom

I ovo je priča Afrodite i Hefesta, ali u kojoj zemaljska predstavnica ove boginje ljubavi ne pronalazi svoju svrhu u ovom odnosu. Preterano ograničavajući, zahtevni, strogi pa i hladni nazori Saturna, gasiće životnu radost u njoj, a često će joj kroz ovaj odnos biti nametana i krivica, kako zbog sopstvenog i neodoljivog šarma i lepote kojom odiše, tako i zbog urođene životne radosti koju poseduje, a koju preozbiljni Saturn niti razume, niti oseća. Breme celoga sveta je na njegovim plećima, koja su uvek spremna za preuzimanje još koje brige više. U početku, Afrodita može biti privučena stabilnošću kojom njen partner odiše, ali vremenom, monotonija, dosada i ograničavajući uslovi koji joj mogu biti nametnuti, stvaraće okove za njenu razigranu i poletnu prirodu.

Teški aspekti između ove dve planete, svakako mogu ukazati na bar jednu emotivnu vezu ovakvog tipa, koju će Afroditina predstavnica privući u svoj život. A ta veza vremenom može doneti veliku patnju njenom srcu, u čijem začaranom krugu odbacivanja, prekorevanja, osećaja krivice, pa i zahlađenih odnosa, može boraviti dugo vremena. Seksualna privlačnost je nešto što nije jača strana ovakvom tipu veze, a koja vremenom njenim akterima može doneti i impotenciju, kao i frigidnost. Ovo je slika i mlade devojke, koja se može zaljubiti u starijeg muškarca, a koji može vremenom ugasiti radost njenog života.

Saturnov strah od nemaštine kroz ovaj aspekt može doći do izražaja, pa će i Afroditina predstavnica biti primorana da što skromnije i štedljivije živi. Sve ovo može uticati kako na gašenje njene kreativnosti i životne radosti, tako i na osećaj neadekvatnosti i gubitak samopouzdanja. Afrodita se u ovom odnosu ne oseća kao zanosna žena, ljubavnica života, već vremenom postaje pokorna saputnica, čiju životnu radost sve više gasi sivilo svakodnevice. Ovo su pretežno karmički odnosi koji sobom nose mnogo prepreka na nivou emotivnih odnosa, osećaj usamljenosti, odbacivanja, gubitak ljubavi ili pak dugotrajnu samoću, a teški aspekti mogu ukazati i na neplodnost i sterilitet. Takođe su izvesni i zdravstveni problemi povezani sa bubrezima, mokraćnim kanalima (kamen u bubregu), kao i reproduktivnim organima.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD