Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 01. do 08. XII 2014

Prošle nedelje je došlo do još jednog izražavanja u Sjedinjenim Državama rastućeg kvadrata Urana i Plutona. Nije iznenađujuće s’obzirom da su Uran i Pluton u tako velikoj blizini njihove egzaktnosti u ovom kvadratu, od sredine novembra 2014. sve do sredine marta 2015. Ovaj put nasilje je isijalo zbog rasne tenzije jer je beli policajac, koji je upucao i ubio nenaoružanog crnog tinejdžera u Fergusonu, Misuri, bio saslušan u samo-odbrani pred dvanaestočlanom velikom porotom koja je saslušala svedočenje više od 60 svedoka. Velika porota je takođe pregledala fizičke i naučne dokaze koji su po njihovim rečima bili u saglasju sa svedočenjima očevidaca. Kao što je navedene još u Predviđanjima iz 2012 kada je otpočeo 7-mo prezalni kvadrat Urana i Plutona, stvar rasne jednakosti je navedena kao veoma važna tema. U SAD, rasna tenzija je bila sakoro samo eksplozivna u period od 2012-2015 kao što je bila od 1965-66 kada su ove dve planete bile u konjukciji. To je bio početak ovog planetarnog ciklusa od 112-147 godina. On ima široki vremenski domet zbog Plutonove eliptične orbite oko Sunca (ostale planete imaju skoro kružnu orbitu). Ovaj ciklus je posebno oštar u USA, jer trenutna pozicija Urana i Plutona formira veliki kvadrat sa Saturn-Sunce kvadratom u chartu SAD nezavisnosti iz jula 1776. Protest u Fergusonu brzo se preokrenuo na tešku priču, nakon izjave, kako su imanja i preduzeća opljačkana i spaljena. Destrukcija imanja, pretnja ljudskim životima, i zahtev za pravdom, su neke od tema koje dolaze sa teškim aspekotm ove dve planete.

Takođe, ovo je bila nedelja Dana zahvalnosti u SAD. Za jednu stvar ću biti zahvalan u 2015, a to je kraj kvadratnih aspekata Urana i Plutona, is a njima, kraj veikih podela u 7-godišnjem Kardinalnom Klimaksu. Kako brilijantan i inovativan Uran u Ovnu može biti, tako može biti i iracionalan i  nemilosrdan. Koliko spoznajan i reformistički Pluton u Jarcu može biti, toliko može biti nasilan, gladan moći, i pun mržnje i želje za destrukcijom – ljudi i imovine. Zajedno, u teškom aspektu, Uran i Pluton mogu biti nasilni i opasni. Svet je zaista nasilno i opasno mesto tokom poslednjih 7 godina, a naročito u poslednje tri. Primetite da se terorizam i varvarska dejstva kao što su obezglavljivanja, ubistva i kidnapovanja grupa dece, nisu dešavala sem u poslednje vreme. Ona su u porastu, i više se odnose na naredna tri meseca. A zatim, isceljenje i zrelost počinju da se pojavljuju, polako na početku, ali postepeno rastući tokom narednih pet godina. Pa, niko ne zna istinu, ali to je ono kako ja čitam šemu neba kako se Uran i Pluton počinju udaljavati. Može to potrajati do 2020., kada Jupiter, Saturn i Pluton dođu zajendo, pre novog temelja poštovanja i zrelosti postignute podignutom rukom ljudske interakcije, a slobodno tržište postane još jendom vrednovano kroz ulogu “finansijskog inženjeringa” i intervencije finansijskim tržištima od strane centralne banke.

Dakle, tržište. Možemo govoriti o Sirovoj nafti podugačko, kako je ona pala na 65.69 u petak, 28. novembra, najniže u poslednje 4 godine. Povukla je i zlato i srebro na dole. Ovo je takođe karakteristika Plutona i Urana. Uran ne trpi nikakve granice, a kada je aktivan, veliki pokreti kao što je ovaj su više norma nego izuzetak. Ali niko to ne očekuje – sem finansijskih astrologa. Dovoljno zanimljivo, ovo su načini pokreta koje ja takođe očekujem – i pišem o njima – za berzanske akcije ovog meseca. Ipak berza je bila polovično bikovska bez ijednog ekstrema kao što to vidimo na drugom tržištu.

Naredne dve nedelje (4.-14. decembra) ćemo svedočiti mnoštvu Jupiterovih potpisa jer se takođe, približavamo šestom (od 7) prelaska Urana i Plutona u kvadratu 15. decembra. Jupiterovi spekti će, takođe, ukazati na kasnije promene u svetu berzanskih akcija, anročito jer je ovo sezona kada akcije tipično luduju. Jupiter je, takođe, suvladar Sirove nafte, pa se ovi veliki pokreti cena mogu nastaviti. Jupiter može biti euforičan ili histeričan. Kao i Uran. Sa oba ova giganta koja sevaju zajedno na Zemljinom putu u naredne dve nedelje, finansijska tržišta mogu postati prilično iracionalna. Ima mnogo mogućeg profita u špekulacijama sada. Naravno, ovo, isto tako, znači i da postoji i rizik od velikih gubitaka, takođe.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD