Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 23. do 30.11.2015.

Prvog dana će Mesec u Biku malo ublažiti opoziciju između Urana i Venere. Ovaj aspekt uglavnom stvara razlaze i razdvajanja, ali s obzirom da je Mesec u Biku i da je stabilan, trajan i zemljan, ovo će opisati samo stresni i uznemirujući događaj. Ponedeljak i utorak su dani kada vas mogu čekati neki stresni susreti, iznenadni pozivi koji vam mogu poremetiti planove. Međutim, ako malo sačekate i sagledate situaciju iz drugog ugla, shvatićete da zapravo te promene koje Venera izaziva vama idu u prilog. Mars u sekstilu sa Saturnom, a Mesec u Biku stvaraju sve što je stabilno i što kroz vreme traje.

Ove nedelje ima puno dešavanja. Kulminacija događaja je u sredu i četvrtak kada pored Merkura, koji će u sredu biti u aspektu sa Neptunom, Saturnom i Marsom (Merkur konjukcija Saturn, kvadrat Neptun i sekstil Mars), u četvrtak Saturn u egzaktnom kvadratu sa Neptunom može uzdrmati svet svojim događajima.

Ove transcedentne planete na mundanom nivou nose sa sobom nemire. Početkom godine Saturn je već pravio kvadrat sa Neptunom, ali sa orbisom od 3°, međutim, egzaktnost ukazuje na jače sudbinske događaje. Ono što je vrlo naglašeno ove godine jeste jak T-kvadrat između Jupitera, Saturna i Neptuna. Ovo su vrlo jake sile, koje nas pokreću na duhovni i spiritualni rast, koji je kvadratom od Saturna prikazan kao dug i trnovit. Sve što želimo da traje u budućnosti, mora u nama dugo živeti i sa tim se moramo buditi, to želeti i sanjati da bi se na kraju materijalizovalo. Od inividualnog horoskopa zavisi koliko će trnja na putu biti, ali pobeda je na kraju uvek dobro nagrađena.

Međutim, akcenat ove sedmice će biti na mundanim dešavanjima. Egzaktan kvadrat između Saturna i Neptuna budi sve duhovne tragače, ali i one koji smatraju da su pronašli svoj duhovni put i sad fanatično (kvadrat) idu tim putem. Mnogi bi rekli da u preteranoj veri ili duhovoosti nema ničeg lošeg, ali šta je zaista prava vera i koja je duhovnost ta koju treba slediti?  Možda će biti otrcana fraza ako kažem da je ljubav jedina vera koju treba slediti. Ali ne mislim na ljubav dvoje ljudi, ne mislim na strasti i požudu, ne mislim na zaljubljiivanje i brak i ne mislim ni na koga posebnog, mislim na sam pojam ljubavi, na oko koje u svemu lepotu vidi, na osmeh slučajnom prolazniku, na pomoć svakom starijem ili slabijem licu, na ljubav prema životinjama, posebno onim koja su na ulici. Da li se nekada pitamo kako je njima? Kako je malom štenetu, nezaštićenom i samom koje pokušava da se skloni od kiše i hladnoće ispod nekog trema? Da li uplašeno, samo, jer je majka negde stradala od ruke nekog vašeg suseda, jer mu je uplašila decu dok su se vraćala iz škole. Da li su oni krivi što su na ulici i da li su oni krivi što su gladni i uplašeni? Ne. Krivi su uvek oni koji su svesni. Samo je čovek svestan i samo je on sposoban da promeni svet. Zato, svesno izaberite i iz svog malog mikro sveta učinite nešto za veliki makro svet. Pa bar kad naiđete na neko biće (čovek, životinja, ptica ili žaba) u simbolici Saturna (stariji, bolestan, gladan, napušten...) pomozite mu, jer to je ljubav. To je ta vera koja je prava i koju svaka religija i svaka prava duhovnost od vas traži.

Ono što se može javiti ovih dana jesu razni lažni proroci, a posebno „glasnici“ nekog Boga. Merkur se u sredu nalazi između tog kvadrata sa Neptunom i Saturnom (Merkur konjunkcija Saturn kvadrat Neptun), pa su ovo reči obmane, reči neistina i osveta. Saturn se nalazi u konjunkciji sa fiksnom zvezdom „Marfik“ iz sazvežđa Ophiuchusa ili Zmijonoše. Ova mala zvezda nosi sa sobom veliko spiritualno znanje, daje jake isceljitelje, vidare i lekare, ali isto tako nosi smrtne opasnosti od prevara, trovanja, davljenja. Na mundanom nivou nosi nesreće na brodu, davljenja, kao i trovanja raznim gasovima i hemijskim otrovima. Mnogi će biti slučajni ili nesrećni slučaji, ali mnogi će biti i namerno izazvani. Ono što ide od Saturna i Neptuna jeste motiv iz verskog ubeđenja (Neptun) u ime Boga i u ime viših ubeđenja. Međutim, kako je to kvadrat ovo su često obmane i vera u potpuno nerealne ciljeve i motive.

U sredu će biti Merkur u izazovnim aspektima, pa tog dana izbegavajte putovanja, jer su moguće neprijatnosti na putu. Sve važne razgovore odgodite za sledeću sedmicu kada Merkur bude u trigonu sa Uranom. Četvrtak je egzaktan kvadrat Saturna i Neptuna, a u nedelju će Sunce biti u kvadratu sa Neptunom, pa svaku vest i informaciju koju budete čuli uzmite sa rezervom jer postoji opasnost da ono što izgleda lepo i primamljivo u pozadini skriva neke sasvim drugačije stvari. Budite vrlo oprezni i budni, a ako to nekada ne možete, onda budite samo tihi i strpljivi dok se na nebu ne pojave protočniji aspekti.

Budite mirni, ma šta čuli i ma šta se dešavalo oko vas, sve će proći, sve mora proći. Na vama je da izaberete, kad naiđe hladni talas znate da nije prijatno i da se možete udaviti u njemu, ne smete se boriti niti se suprotstavljati, jer vas isti taj talas sa sobom može povesti i možete ostati u njemu večno, ali možete ostati i jednostavno mirni. Pustite neka vas hladna voda nakvasi, udahnite duboko, budite mirni... i talas će proći. Ostaće samo mirne vode u kojima ćete već nekako znati da plivate. Znamo to svi iskonski od rođenja. Zato se pustite, neka i ovog puta priroda učini svoje, vaše je samo da razvijate svoju veru u dobro, u mir i u ljubav.  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD