Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Magično i zavodljivo vreme

Sama lunacija ili mlad Mesec u Škorpiji predstavlja duboko emotivno biće, bez poverenja u svet i ljude, ranjive prirode i nesigurno u sebe. Osećanja su često jako komplikovana, i zatvorenijeg su tipa. Mesec u Škorpionu najčešće svoje emocije "zaključava" u sebi.

Duša ove lunacije tako je naizgled nepristupačna i tajanstvena. Živi na hladnom i mračnom mestu koje odiše upečatljivom misterioznošću. Međutim, ima nečeg neobjašnjivo privlačnog u tom mističnom kutku, tamo gde se spajaju svetovi, gde duša prelazi sa jedne na drugu stranu. Svojim neobičnim i zagonetnim prisustvom kao da omamljuje ljude, privlačeći ih k sebi. Prekrasno je i gotovo magično zavodljivo, kao da nudi sve u isto vreme. Teško mu je odoleti. Budi znatiželju i radoznalost i počinje da te podilazi jeza kad mu se približiš, jer ne znaš šta te sve unutra može sačekati i na šta sve možeš naići.

Škorpioni su u ovoj lunaciji u izazovu pre svega sami sa sobom. Planete koje vladaju znakom Škorpiona, Mars i Pluton, su u nepovoljnom aspektu koji nosi jako zgusnutu energiju neminovnosti. Mars predstavlja pokretačku energiju. Njegova funkcija je da probija utvrđene granice, da prevazilazi prepreke, da nas usmeri i odvede do cilja. Sada i ovde je primarni cilj, kao i partnerski odnos koji treba transformisati na nivou kolektivne svesti i na nivou genetike.  Pluton predstavlja granicu koja odvaja „podzemni“ od  „ovozemaljskog“ sveta. Ovo je vrlo jasna poruka da se odvažite na iskrenost prepoznavanja unutrašnjih ličnih potreba, kroz samorealizaciju. Poslednja nedelja novembra je puna prilika za rast i za ispunjenje.

Strelac je takođe svedok misticizma, i svojim pozitivnim stavovima prevazilazi strahove. Veruje. Veruje u iluziju koja se ŽIVOT zove.  Izvor odakle Strelčevi crpe životnu energiju u ovom periodu (sve dok je Jupiter u znaku Škorpiona) je povezan sa simbolikom Plutona. Pluton predstavlja čovekove davne pretke, sam izvor odakle je čovek postao, energetske resurse ispod površine zemlje i samo jezgro naše planete. Venera planeta ljubavi ulazi u znak Strelca 1. decembra i donosi zadovoljstva svakodnevnice Strelčevima, potencijalno iznenadno buđenje ljubavi iz kruga prijatelja. Ovo je vreme u kome Strelčevi moraju naći svoju suštinu, pre svega ulazeći u svoje podsvesno. Ovo nije lako, a pun Mesec se dešava 3. decembra preko znakova Strelca i Blizanaca. Prelivanje emocija i zasićenje se dešava u formalnim partnerskim odnosima, gde se mora naći suština i smisao.

Jarčevi su u ovoj lunaciji pri kraju dvogodišnjeg treninga. Toplota znaka Strelca omekšala je Saturnov oklop. Saturn je hladio Strelca skupljao materiju i uvodio red u haos i „kreativni nered“ Strelčeva. Oni sami su predstavnici radosti. Prelaskom Jupitera u znak Škorpiona traži se duboka istina i svesna mudrost  da bi se pokrenuo proces prekida samoobmanjivanja i otkrivanja pravog identiteta veze, braka, poslovnog odnosa. Prelazak Venere u Strelca 1. decembra donosi optimističan pogled u ljubavi. Svojom veselom, bezbrižnom i razdraganom pojavom Venera će doneti radost gde god da se pojavi i širiti pozitivne vibracije u svom okruženju. Isplivaće harizmatične devojke poslednje nedelje novembra i napraviti slatke pometnje i noćne more. Ostvarenje srećnog i uspešnog ljubavnog partnerskog odnosa svakako predstavlja jedan od važnijih ciljeva ovog vremena.

Vodolija je znak u kome ideal slobode zauzima važnu ulogu i predstavlja prvi princip i osnovno načelo koje je pokretač svega ostalog. Suštinska priroda ovog bića se sastoji u težnji za slobodnim ispoljavanjem svoje individualnosti, u očuvanju svog integriteta, kao i u ostvarenju čvršće nezavisnosti, tako da, kada je u pitanju polje ljubavi, stvari će se krenuti unazad ka starim ljubavima, ka vraćanju u prošlost od 3. decembra. Ova pozicija stvara otežanu koncentraciju, jer kada Vodolija pokuša da se duboko koncentriše na neku temu, njene misli se uvek prekidaju ometanjima sa strane koji je nagone da pomisli da teško ima ičega vrednog velike pažnje. Stoga, mnoge životne probleme ostaviće nerešene. Oko 10. decembra će Vodolije imati susret ili sa „karmičkim ljubavima“ ili povratak starih ljubavi.

Ribe su od 10. decembra ušle u svoje duboke i brze emocije u želji da nađu suštinu svojih emocija. Duboka zaranjanja doneće im veliki preokret na bolje. Energetsku podršku od Marsa će dobiti od 9. decembra kada bude pravio društvo Jupiteru u Škorpionu. Probudiće se emocije i želje da se zaljubite ali i intimno spajate više nego inače. Osećaj mističnog jedinstva sa univerzumom doneće želju da proširite svest. Jupiter će biti sve vreme u trigonu sa Neptunom i doneće bolje razumevanje i osećaj empatije. Želećete da podelite dobru sreću sa drugima. Traganje za inspiracijom se nastavlja.

Ovnovi će u narednom periodu trpeti uticaj prilično teškog aspekta, Mars kvadrat Pluton. Da bi ovaj aspekt mogao da iskoristi za svoj razvoj i efikasnije postizanje ciljeva i da bi mogao da izbegne opasnosti i probleme koje nosi, Ovan mora na prvom mestu da izgradi način za preusmeravanje i kanalisanje velikog viška energije koju ovaj aspekt stvara u njemu. U tu svrhu je najbolje da se svakodnevno bavi nekom vrstom fizičkih vežbi i da bude u pokretu. Kad god se prihvati nekog težeg zadatka, gde mora da koristi svoju sirovu snagu i mišiće, daje se bez zadrške. Tako nekontrolisano rasipanje energije može zamoriti, a potom i razboleti. Nakon takvog pražnjenja Ovnovi će se dobro osećati i nakon relativno kratkog odmora, energija će se iz destruktivne transformisati u kreativnu.

Bikovski osećaj neudobnosti, dok je Venera u znaku Škorpiona će biti prisutan do 9. decembra. Negativnost može uticati na čoveka samo ako je na istoj frekvenciji. Neophodno je da Bikovi zavibriraju sa višeg nivoa, a to će se dešavati od 1. decembra kada Venera pređe u znak Strelca. Bikovi nisu skloni predrasudama već nastoje da budu dovoljno tolerantni kada je u pitanju poštovanje različitosti. Ljubavni odnos, odnosno ljubavnu vezu mogu doživljavati kao izazov oko 28. Novembra, koji može da im proširi vidike i da im oplemeni horizonte saznanja o životu i o svetu. U ovom vremenu treba da im bude cilj da razvijaju i da usavršavaju svoju ličnost kroz ljubavni odnos, u životu mogu otvoriti širok spektar interesovanja i više ciljeva koje žele da ostvare do kraja decembra.

Blizanci generalno svojom pričom nekada idu preko brda i dolina, dok dođu do suštine. U vreme boravka Merkura u Strelcu to je baš prisutna energija. Apsolutno ništa neće umeti da kažu prostom rečenicom. Nije to nezanimljivo, ali dok dođe do suštine, mnogi gube fokus. Ideja dobra se poistovećuje sa božanstvom dok se ostvarenje ovog životnog ideala ogleda u vođenju moralnog života. Dakle, naglašena je potreba za jasnim i otvorenim izražavanjem svojih moralnih načela, kao i potreba  da bude uzor drugima, da im pomaže u izgrađivanju njihovih vrlina i da kod njih podstiče buđenje glasa savesti. Pun Mesec i retrogradnost Merkura može zaista doneti konfuziju Blizancima 3. decembra. Pojačajte pažnju u saobraćaju, a iz emotivnih „nesporazuma“ ćete se posle lako sami izvaditi.

Rak u ovoj lunaciji mora voditi računa da ne izgubi dodir sa unutrašnjim spokojem. Gubitak dodira sa samim sobom ukazuje na mogućnost lakšeg oslobađanja pozitivne energije, ispoljavanja entuzijazma, a često i na ozbiljna nastojanja i čvrstinu volje za ostvarenjem zacrtanih ciljeva. Podsvesne želje dolaze do većeg izražaja, a njihovo ispunjenje može biti bolje usklađeno sa realnošću i lakše ostvarivo. Kada izgubite dodir sa unutrašnjim spokojem, gubite dodir sa samim sobom. Kada izgubite dodir sa samim sobom, gubite sebe u svetu. Vaš unutarnji osećaj sebe, toga ko ste vi, neodvojiv je od spokoja. Potencijalni nemir bi mogao da se dešava u vreme punog Meseca 3. decembra kroz oblasti posla. To bi moglo smanjiti i ljubavno zadovoljstvo Rakova.

Lavom vlada Sunce. Zato pripadnici ovog znaka obožavaju Sunce u svim oblicima, što je i metaforički izraz stanja njegovog ega. To može biti zdravo sa jedne strane, jer on lako traži ono što mu treba. Sa druge strane, problematično je kada Lav ignoriše probleme i potrebe drugih kako bi ispunio svoje želje. Sunce u Škorpionu traži od Lavova veliku transformaciju svesti. Ovo je „prilika“da zaista uistinu naučite iz ovog iskustva velike lekcije. Posle ovoga vi nikada nećete iznova morati iskusiti te negativne osećaje ili odbacivanje od voljene osobe ili događaja ili bilo kojeg autoriteta. Koristite ovaj proces „silaska u donji svet“ kako biste savladali svoje emocije svaki put kada upadnete u neugodnu emocionalnu situaciju. Najveći uvidi se dešavaju baš 13. decembra sa konjunkcijom Sunca i Merkura. Lavovi imaju potrebu da svet sazna za njihova iskustva, ko su oni, šta misle i žele... Komunikacija na neki način utiče i na njihovu vitalnost... kada misle, govore, pišu osećaju se živim. Posle ovog iskustva imaće još izraženije te kompetencije na nivou spiritualnog.

Devica je tako odgovorna i savesna, ali previše analize u ovom periodu joj samo škodi.  Većini Devica se često u životu dešava da ne razvije sve svoje kvalitete zbog preteranog dvoumljenja i proveravanja svojih sposobnosti. Malo sigurnosti i opuštenosti im ne bi bilo naodmet. Sada će baš biti prilika da se malo zaustave i opuste. Njihova hipermentalna aktivnost tera ih na stalni rad. Device o nečemu moraju da brinu, čak i u trenucima namenjenim odmoru i relaksaciji. U noći punog Meseca, 3. decembra, vladar Device, Merkur, se sa 29. stepena Strelca kreće unazad. Vreme je da se malo pročiste misli. Udahne duboko. Devičanska praktična inteligencija im pomaže da nađu najbolje rešenje za svaki problem i u tome im nema premca.

Vagama je u njihovom polju vladar ove lunacije Mars, koga sama Vaga ne podržava. Vaga je stalno u procesu balansiranja, odnosno u procesu uspostavljanja ravnoteže. Jednom uspostavljena ravnoteža nije stalna, tako da je taj proces održavanja ravnoteže kod Vage konstantan i karakteriše njen osnovni način funkcionisanja. Kod ovih se ljudi nikada ne zna kada će ravnoteža biti uspostavljena, odnosno poremećena. Boravak Marsa u znaku Vage je do 9. decembra kada će preći u znak Škorpiona. Od 1. decembra Venera, vladarka Vage, prelazi u znak Strelca i sredinom decembra bi moglo doći do nekakvih nesporazuma u okviru partnerskih odnosa. Osnovni cilj Vage je harmonija između razuma i emocija, a on je baš u sredini, u potpunoj ravnoteži. Da bi donela pravilnu i ispravnu odluku, Vaga prethodno mora mnogo toga da 'izvaga'. Zbog toga se često čini da su neodlučne pri izboru, ali to je sve manifestacija procesa uravnotežavanja. S jedne strane, Vage su veoma emotivna bića, ali, s druge, vrlo su logične i racionalne.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD