Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Ravnoteža duha i materije

Vaga je vazdušni, kardinalni znak, izraženog intelekta i pronicljivog uma. "Ja balansiram" je ključna rečenica za ovaj znak. Kada dođe do toga da sve treba držati pod kontrolom, Vaga preuzima glavnu ulogu. Ljudi rođeni u znaku Vage su miroljubivi i pravični, ne vole da budu sami. Partnerstvo je veoma važno za ove ljude, posebno ono koje je na ličnom nivou. Vladajuća planeta Vage je ljubitelj lepih stvari - Venera, pa je za ove ljude kvalitet uvek važniji od kvantiteta.U trenutku lunacije, konjunkcije Meseca i Sunca, čime počinje Mlad Mesec, Ascendent će se naći u znaku Vage (za kartu izrađenu za Beograd), a samim tim Descendent je u znaku Ovna. Venera, kao vladar Ascendenta će biti retrogradna, u znaku svog izgona – Škorpionu i u kvadratu sa Marsom, vladarem 7. kuće. Retrogradna Venera želi da nas vrati na ono mesto gde smo stvari ostavili nedovršene, pa se možemo susretati sa ljudima iz prošlosti - a sve to zato što su neke emocije ostale nezadovoljene. Kvadrat koji pravi ka Marsu nas podseća da je važno održavati balans.

Vage menjaju svoju arhetipsku energiju ulaskom Venere u znak Škorpiona. Energija dobija intenzitet s kojim se ide na sve ili ništa. Žudnja za ljubavlju koja potpuno obuzima, izražava se u intenzivnim emotivnim vezama u kojima možete da dotaknete i mračnu stranu stvari. Venera će testirati vaše odnose i veze kao i vaš ljubavni život tokom 40 dana njenog retrogradnog hoda kada imate priliku da ih ponovo sagledate i vrednujete. Vaga je znak razuma, a "krajnji cilj“ Venerinog retrogradnog hoda je da vam pokaže kako da nađete razum u strasti, kako da sagledate objektivnost u onome što je inače vaše subjektivno gledište. Moguće da ćete naučiti kako, a da biste dobili ono za čime toliko žudite (Škorpija), najpre morate razumeti ono šta "drugi" želi (Vaga). Ako vaše najdublje želje nisu zadovoljene, to je možda zato što se morate podsetiti na načelo davanja i primanja te raditi na pronalaženju ravnoteže.

Škorpionom vladaju Mars i Pluton. Mladji pripadnici znaka Škorpiona su pod uplivom Marsa. Mars je u Vodoliji, naglašava apsolutnu dominaciju, stabilnost, trajnost, strpljivost, promišljenost i odgovornost. Pored toga, Mars u Vodoliji je u sedištu Saturna, koji takođe simbolizuje sve ove osobine fiksnog kvaliteta. Mars u Vodoliji doneće izraženu potrebu u životima mladjih Škorpiona za preduzimanjem jedne nove, veće odgovornosti. Glavni motiv za njih bi mogao glasiti – sloboda nema cenu! A zapravo jedino što traži od vas je čvrst i jasan fokus, pozitivno razmišljanje i odgovornost. Venera je tu da vas testira. Mladi Škorpioni će itekako osećati izazov, strasti, a moguće i krah veza. Stariji Škorpioni su stabilni u svojim odlukama pa će mudro neuspelu ljubavnu romansu pretvoriti u „prijateljstvo“.

Strelačevi su u ovom periodu u laganoj defanzivi, kao da čekaju svojih pet minuta, i čuvaju se naglih ishitrenih odluka. Ovaj period iziskuje znatno veću spremnost na lično usavršavanje i poboljšanje pristupa u društvenim odnosima jer može doneti opasnost od ostavljanja pogrešnog utiska na druge i prouzrokovati snažniji osećaj nezadovoljstva sobom i odnosom sa okolinom. U ljubavi mogu biti znatno uočljivija nastojanja na otvorenom ispoljavanju nežnih i tananih emocija što može u velikoj meri ubrzati proces pozitivnog toka dešavanja na ovom životnom polju. U ovom periodu, boravka Venere u Škorpionu zajedno sa Jupiterom možete očekivati izazov u ljubavi. Budi se potreba za uživanjem, želja za slobodnim ispoljavanjem ljubavne ili seksualne strasti, odnosno za učestalijim doživljavanjem zadovoljstava u čulnim nasladama ljubavi. 

Jaračevima ovaj period lunacije u znaku Vage i retrogradne Venere u Škorpionu vraća u život stare prijatelje ili prijatelje iz nekog egzotičnog inostranstva. Karmičke veze su te koje se sad mogu obnoviti i dobiti  na značaju, a one su uvek nešto posebno. Konzervativni Jarčevi, ne dozvoljavaju da ih obuzmu topla osećanja, ali Venera iz Škorpiona može da zapali iskricu strasti koju skrivaju. Otvorite se jer partner može u svakom momentu da vam pruži podršku, bez obzira na vrstu problema. Možda bi bilo dobro da sada Jarčevi malo prouče ljubavne tehnike koje bi mogle da probude u njima lepa osećanja i bude spoznaju najdublje ljubavi.

Vodolije su „raspomamljene“ boravkom Marsa u njihovom carstvu. Mars je planeta koja vlada fizičkim segmentom ličnosti, te primarno simbolizuje brzinu, odlučnost, ambicioznost, borbenost, akciju i revolucionarne aktivnosti. Znak Vodolije je prema elementu vazdušni znak, a prema kvalitetu fiksni. U Vodoliji do izražaja dolazi Marsova revolucionarna crta, dok su na drugoj strani prisutne osobine kao što su odgovornost, temeljitost i promišljenost. Vrlo je važno da svu ovu ogromnu energiju koju osećate ne utrošite u ljubavnim konfliktima, naročito onih nekadašnjih. Idealno kanalisanje ovolike energije je kroz seksualnost i kreativnost. Najkvalitetnija kreativnost može odvesti Vodolije na časove plesa.

Ribama ova lunacija pada u deseto polje karijere. Ovo je idealno vreme da napravite spoj lepog korisnog. Putovanje na egzotične destinacije može doneti veoma lepa ljubavna iskustva, puno strasti i priliku da zaokružite nekakve svoje karmičke veze. Ukoliko nisu u pitanju karmičke, strastvene, ljubavne veze onda su to pomirenja sa „bivšim“ ljubavnicima. Ovo je vreme da svoje strasti i materijalizujete. Ako volite muziku, ples, slikarstvo i druge kreativne načine izražavanja, evo prilike. Iako to otvoreno ne pokazujete, prija vam kada vaši prijatelji ili osobe koje volite primete ili pohvale bilo koji vaš talenat. Onaj ko ume da shvati da dobar deo života provodite u snovima i maštanju, može da vas usreći, a ukoliko želi da stekne vašu naklonost ne sme da vas prekida u vašem sanjarenju niti da vas šokira hladnokrvno iznetim činjenicama iz stvarnog života.

Ovnovima lunacija pada u polje partnerstva i braka. U ovom periodu se osećate osnaženo i moćno! Mnogi poduhvati koje ste započeli za vreme tranzita Marsa u Vodoliji, isprva su bili tretirani kao čudni, pa čak i kao sumanuti, neprihvatljivi i slično, ali s vremenom će neminovno buditi interesovanje drugih. Vaši novi „projekat“ će imati i svoju novu vrednost. Divno je to, ali nemojte zaboraviti onaj prvi odnos a to je sa „samim sobom“. Ovnovska lekcija, bar u ovom periodu je da malo uspore „film“ da bi otkrili dubinu i suštinu.

Bikovi su Venerina deca, ali ova Venera u Škorpionu je njihova suprotnost koju ne mogu da spoznaju kao samog sebe. Prilika je da kroz odnose rastete i razvijate se. Zbog toga je ovo vreme sa najviše izazova koje možemo da rešavamo kroz medjusobne veze. Nisu svi odnosi predodredjeni da traju zauvek. Kako to da objasnimo Bikovima? Zbog traume odvajanja i straha da ćete biti ostavljeni sami u skoro svakom odnosu isprojektujete ideju o budućnosti i trajanju. Vezujući se za te slike ne dozvoljavate odnosima da idu svojim tokom i ostajete u vezama čak i kada ne postoji nikakav smisao. Ovo je vreme realnih izazova za Bikove da se odreknu svojih uverenja od kojih su napravili iluziju o večnoj ljubavi. Večna ljubav traži da bude slobodna i svoja. Vreme je da naučite i ovo: Živi i pusti druge da žive.

Blizanci sa ovom lunacijom ulaze u ljubavnu avanturu. Neophodno je imati strpljenja i spoznati stanje vaših emocija, ljubavi. Ako je nečemu dosao kraj znači da je ispunilo svoju svrhu. Kada cveće uvene ne znači da nije bilo lepo dok je cvetalo. Nije nužno gajiti nervozu, ili nestrpljenje. Treba biti relaksiran u vremenu kada spoznajete svoje potrebe i sebe same kroz druge ljude. Uspešan odnos ne znači dugotrajan odnos. Ništa nije bitnije od osećaja lakoće. Lakoća partnerskog odnosa već duže vreme je za Blizance izazov. Kvalitet odnosa u kome ste možete prepoznati ako vam u ovom trenutku omogućava plodno tlo za zajednički rast, radost, nova iskustva i medjusobnu ekspanziju.

Rakovska potreba u ovoj lunaciji je da uspostave balans i ravnotežu kroz odnose sa drugim ljudima. Fokus nije isključivo partnerski odnos, mnogo je veći fokus na porodičnim odnosima. Ključ je da se prepustite. Videćete da će se neki mostovi koje ste zajedno gradili srušiti u trenu kao da ih nikad nije ni bilo. To ne znači da veze (porodični odnosi) nisu prave već da je pravo vreme da pustite. Ostaće vam iskustva sa svake strane koja ste medjusobnim odnosom dobili. Sve ovo je bitno razviti u porodičnim odnosima da bi generacije kako predaka tako i potomaka oslobodili svoje realnosti koju ste stvorili iz raznih uverenja. Neki mostovi će se promeniti, neki olabaviti a neki će postajati godinama sve čvrsči i ništa nikada neće moći da ih sruši. Ali to unapred ne znate. Ono što je važno da znate je da nikada ne možete da zadržite nekoga kome je vreme da ode iz vašeg zivota niti možete da izgubite nekoga kome je namenjeno da bude tu sa vama „u dobru i u zlu“. Najveći oblik poverenja je zahvalnost životu. Znati živeti znači pružati što manje otpora i prepustati se toku života. 

Lavovsko iskustvo ove lunacije je vezano za oslobadjanje ega, samo iz razloga da ostanete svesni „da smo svi jedno“ jer Sunce, vladar Lavova, u Vagi ima tendenciju da vašu urođenu potrebu za dominacijomtransformiše u potrebu za mirom i harmonijom.To vam u ovom periodu može otežati da nekoga ili nešto odbijete, što vas može dovesti u stresnu situaciju ili se možete osetiti iskorišćeno. Duboke i teške misli vam neće doneti niti mir niti balans emocija. Prihvatanje drugih kao samog sebe je osnovna poruka za vaše karmičko isceljenje koje sledi u ovom periodu. Ljudima rođenim u znaku Lava u ovom razdoblju karmički je dodeljena izuzetna energija, koja se graniči s agresivnošću, a ujedno i beg od monotonije i samokritike. Pravilnim korišćenjem urođenih osobina, Lavovi će lakše da obave svoj životni zadatak, koji se sastoji u pronalaženju ravnoteže unutar sebe. 

Device se u ovoj lunaciji osećaju odgovornim. One smatraju svojom dužnošću da svoja osećanja, u ime viših ciljeva, drže na uzdi. Takvim postupcima, koji su mnogim ljudima nerazumljivi, nesvesno se izoluju od onih koji teže toplijim međuljudskim odnosima i koji njihovu nesigurnost i strah od zbližavanja pogrešno tumače kao nadmenu hladnoću i nedostupnost. Zato je zadatak Devica da nauče da se brinu o drugima i da izražavaju naklonost i ljubav, kako rečima tako i delima. Oni moraju da se klone kritikovanja i da ne posustaju u pokušajima da shvate tuđe motive. Iako su podjednako sposobni da daju koliko i da primaju, u svemu što rade previše se bave razmišljanjima o sebi i svom položaju uopšte, pa treba više da se potrude oko prepoznavanja vlastitih osećanja i više da se oslanjaju na njih, te tako, izbegavajući beskrajne samoanalize koje večito rađaju nove sumnje, grade poverenje u sebe i svoje odluke.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD