Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Astrološki harmonici u natalnoj astrologiji Izuzetan doprinos moderne zapadne astrologije koriščenjem simbolike brojeva i njihovih umnožaka u odnosu na natalni horoskop izražen je u sistemu tehnika astroloških harmonika. Kurs počinje u utorak, 12. maja od 19h, online sa video linkovima i svim dodatnim pisanim materijalima u trajanju od 3 nedelje.
» prikaži celu vest
Full Moon radionica „FOKUS“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „FOKUS“ koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 26. maja od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Krajem meseca maja ulazimo u sezonu eklipsi, pri čemu će ovaj Pun Mesec ujedno biti i Lunarna eklipsa. Stoga, ovo je jedan od najznačajnijih perioda u 2021. godini, jer nam daje mogućnost za veliku unutrašnju transformaciju po pitanju naše energije i celokupnog života.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige „Zmajevi Solarnih eklipsi“ Pozivamo vas na online predavanje koje će održati Aleksandar Imširagić 18. maja od 20.45h do 22.00h, u okviru kojeg će biti predstavljena njegova NOVA knjiga „Zmajevi Solarnih eklipsi“. Na ovom predavanju saznaćete na koji način možete koristiti knjigu u radu sa eklipsama, šta su eklipse i kakav je njihov upliv, koja je uloga eklipsi Zmajevih porodica i šta svaka eklipsa predstavlja na energetskom nivou.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.05. ostvarujete poseban POKLON – radionicu ARHETIPOVI ZODIJAKA!!!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 09. do 15.12.2019.

Ovu nedelju započinjemo sa ulaskom Merkura u znak Strelca, što će nam doneti vrlo optimističan pristup životu i inspirisati nas na uzbudljive avanture. Merkur u Strelcu nas uči da se oslobodimo ograničenih pogleda i raširimo ruke ka svemu što je novo i što podiže našu vibraciju. Iako je ovo znak Merkurovog izgona, upravo zbog toga, on se neće primarno oslanjati na domen racionalnog, već će imati potrebu da sagleda stvari iz neke svoje, šire perspektive. Njegova moć krije se u tome što istinski uspeva da poveruje u ono što govori i lako se prilagođava bilo kojoj novonastaloj situaciji. Dok prolazi kroz znak Strelca, podseća nas koliko je bitno da se dobro fokusiramo, s obzirom da možemo dobiti pregršt novih ideja i uvida, a da nismo sigurni kako da ih pretočimo u praktično. Postoji velika želja da svoja otkrića podelimo sa drugima, a sve što saznamo, pružiće nam osećaj celovitosti. Mogu nas radovati nova učenja, odlasci na putovanja i zanimljiva istraživanja. Mesec i dalje prolazi kroz znak Bika, što će nam doneti potrebu za materijalizacijom. Sve što je praktično predstavlja rešenje, a dan možemo iskoristiti i za rešavanje određeneih finansijskih pitanja.

U utorak popodne, Mesec će ući u znak Blizanaca i boraviće u ovom znaku sve do petka, tako da ćemo poželeti da budemo u pokretu, možda otputujemo na kraće putovanje ili se sretnemo sa svojim prijateljima. Naglašena je komunikacija i želja da sa drugima razmenimo mišljenje. Međutim, da bi nas drugi čuli i razumeli, moramo uneti mir u svaku akciju, inače lako postajemo mentalni, što za posledicu ima da neko pogrešno protumači naše reči. U svakom slučaju, sa Mesecom u Blizancima je uvek reč o poletnoj, mladoj, razigranoj energiji koja želi da se zabavljamo na svakom nivou.

Venera će biti u konjunkciji sa Saturnom u Jarcu u sredu, tako da bilo koja okolnost koja nam dolazi, pruža nam mogućnost da se oslobodimo tereta prošlosti i da na osnovu pređašnjih iskustava, pomognemo sebi da budemo svoja najbolja verzija – ona koja uči kako da svakodnevno živi zadovoljno i ispunjeno. Iako nas ovaj aspekt može podsetiti na neka neudobna iskustva ili dovesti do zahlađenja i nezadovoljstva u emotivnim odnosima, da bismo mogli da iskoristimo energiju ovog dana da radi u pravom smeru, potrebno je da usmerimo pažnju na svoje telo i svoje potrebe. Omogućite sebi odmor, a možete promeniti i način ishrane, tako što ćete jesti laganu, presnu hranu i napraviti skladan i balansiran dan. Sa konjunkcijom Venere i Saturna, važno je da sebi pružimo bezuslovnu ljubav, da bismo mogli istu da doživimo i u svojim odnosima. Osvestite koje sutacije iz prošlosti, detinjstva i u odnosu sa roditeljima, su mogle proizvesti osećanja kao što su nezadovoljstvo, briga ili osećaj krivice. U najboljoj verziji, ovo je energija saradnje i konstruktivnosti, onda kada smo odlučili da se fokusiramo na lakoću i iz uloge “žrtve” pređemo u ulogu kreatora.

S obzirom da u četvrtak nema planetarnih aspekata, u petak će zato biti dva, budući da će Mars napraviti trigon sa Neptunom, kao i Venera konjunkciju sa Plutonom. Mars u trigonu sa Neptunom daje nam mogućnost da putem  vizualizacije otvorimo naš kreativni kanal, ali isto tako će nam biti potrebna velika prisutnost u svemu što radimo. Ono što je tipično za ovaj aspekt Marsa i Neptuna, jeste da nam na jednom nivou može stvoriti konfuznost, dezorjentisanost ili gubitak sa realnošču, dok nas na drugom nivou vodi u maštanje, sanjarenje i idealizovanje. Prvi preduslov za ostvarenje svega što želimo da postignemo jeste da budemo stvarni i da naš um i telo budu povezani. Na taj način imamo stabilnu vezu sa tlom i lakše materijalizujemo sve što nam je potrebno. Ovo je dan za meditaciju, kreativno izražavanje, a možemo se i fizički aktivirati i povezati sa vodom kroz plivanje ili ronjenje. Sa druge strane, konjunkcija Venere i Plutona nas poziva da se aktiviramo i usmerimo svoju energiju na transformisanje svih stvari koje nas sputavaju da živimo svoju Veneru – a Venera uvek predstavlja osećaj lakoće, udobnosti i mira. Iako udružena sa Plutonom, Venera želi da iskoristi njegovu moć kako bi se oslobodila svih dualnosti, ograničenja i neminovnosti. Ukoliko pokušamo da simboliku ovog aspekta trošimo na magično isceljenje svih svojih yin delova, uvidićemo koliko je on važan i neophodan na našem putu promena. Venera sa Plutonom je jedna sasvim posebna vrsta čarobnice koja nam pomaže u našem podešavanju na potpuno drugačije svetove, gde je ljubav sredstvo za regeneraciju, a mi apsolutni vodiči na Venerinoj planeti - planeti Zemlji. 

U subotu će Mesec biti u znaku Raka, stvarajući intimnu, ušuškanu atmosferu. Dan ćemo poželeti da provedemo u okviru svog doma i porodice. Biće važno da budemo nežni i otvoreno pokažemo svoja osećanja, a zadovoljstvo možemo pronaći u kuvanju domaćih jela. Emocije su naglašene i postoji potreba da osetimo bliskost.

A u nedelju se aktivira trigon Jupitera i Urana, što je veoma važan mundani aspekt koji najavljuje velike promene na širem planu. Budući da se obe planete nalaze u znaku svog pada, mogu izazvati određene trzavice na finansijskom polju, ali kako je u pitanju benefičan aspekt, sigurno da će doneti i iznenadne pozitivne promene na ovom planu – neočekivanim dobicima bi mogli da se nadaju oni koji su u prethodnom periodu ulagali u nešto ili štedeli. Trigon Jupitera i Urana najavljuje značajna otkrića i spoznaje, nudeći nam konrektna i inovativna rešenja. Ovo je period velike ekspanzije, koji može oživeti sve ono što je staro, zaboravljeno, ispod zemlje, a što sada može biti značajno za neku širu, istorijsku sliku.

„Postoji jedna stvar jača od svih oružja na svetu, a to je ideja čije vreme dolazi.”

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD