Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Objedinjene inteligencije i intuicije

U ovoj lunaciji, mladom Mesecu na 3° Bika, vidimo sliku ŽIVOTA u kome je duša centar postojanja. Ovo je misija i smisao postojana. Mesec u Biku je strpljiva duša, sposobna  za ogromnu predanost, posvećenost, izdržljivost i konstantnost. Sposobnost da  istrajava dolazi iz osećaja da se nalazi u svom i na svom, i da sve što je potrebno već ima. Život donosi obilje, duhovno i materijalno, samo pod uslovom da se raduje. Poruke koje kolektivna svest širi su sve samo ne radost. Postizanje svesnosti jednog sistema postižemo upravo povezivanjem suprotnosti. Ovo je vreme BUĐENJA SVESTI, istovremeno i SAVESTI, preuzimanje odgovornosti za sebe i sopstvene potrebe, za ispunjenje SVRHE I MISIJE.

Bikovi, generalno, imaju vrlo jasnu svest o sebi i zbog toga ostavljaju snažan utisak na druge u vezi sebe i svojih želja. U ovom vremenu Venera, vladarka Bikova nalazi se u znaku Blizanaca. Sada je vreme da se otpusti ta tvrdoglavost, da se pređe na jedan sistem lakoće, deljenja svega sa drugima a ne prikupljanja za sebe. Zanimljivo je da je i Mars u vazdušnom elementu i podržava Veneru tokom ovog vremena transformacija. Ljubavni život kod Bikova ima tendenciju da zameni onu tvrdoglavu potrebu za „konkretnim stvarima“ za partnerov smisao za humor i inteligenciju. Primetićete da vam se sada sviđaju osobe koje su živog uma i koje ne daju odmah odgovor na sve, koje vas drže u nedoumici, igraju male igrice. Radi boljeg utvrđivanja „nove forme ljubavi“, univerzum se pobrinuo, pa će Venera u ući u retrogradni hod od 13. maja sve do 26. juna, a u znaku Blizanaca će biti do 8. augusta. Znaći ovo neće biti skraćena verzija. Univerzum je ispoštovao Bikove i dao im dovoljno prostora za transformaciju, podrška za adaptaciju na Urana sada je kompletna. Uživajte, ali sada na malo drugačiji način!

Blizanci su ljudi sa  kojima nikada nije dosadno. Oni vam postavljaju pitanja i daju odgovore bez da se ljute što ne učestvujete u tome. Venera će boraviti u znaku Blizanaca, počevši od 4. aprila pa  praktično, naredna četiri meseca. Sada je prioritet na komunikaciji, razgovorima, razmeni ideja, zajedničkom učenju novih stvari na potpuno drugačiji način. Vladar znaka Blizanaca je dugo bio uspavan u znaku Riba, a sada je taj Merkur na poslednjim stepenovima Ovna. Može vam se učiniti da vam je negde promaklo vreme pa ste požurili da nadoknadite. Brzina nije forma ovog vremena jer se može desiti ozbiljan energetski pad već 25. aprila što zahteva ozbiljno „resetovanje“ celog sistema. Ovo može doneti i površnost u odnosu, ili da vam jednostavno promaknu važni emotivni trenuci. Partnerski odnos će takođe biti u fazi resetovanja, od kada Jupiter, vladar partnerskog polja krene u retrogradni hod 14. maja. To može potrajati.

Rakovi su kao i uvek glavni akteri mladog Meseca. U ovoj lunaciji je Mesec, kao njihov vladar, egzaltiran te se oni mogu osećati ushićeno ali to ne znači i užurbano. Ovo je jednom godišnje prilika da Rakovi uživaju. Obzirom da je Venera u dvanaestom polju Rakova, ne bih savetovala da zadržavate emocije jer one će naći svoj put na „ovaj ili onaj način“. Kvalitet kanalisanja ovog mladog Meseca osvestićete u vreme punog Meseca koji će biti u znaku Škorpiona 7. maja, i neophodno je da budete alhemičari, da transformišete energiju sećanja u kreativnu energiju. U vreme boravka tranzitnog Meseca u znaku Jarca 10. i 11. maja imaćete priliku da u okolnostima partnerskog odnosa kanališete neka vaša sećanja koja nikako da otpustite. To niste vi, to je genetsko nasleđe koje je prastaro i ne služi vam, samo vas sputava da se u potpunosti razvijate.

Lavovi su se u ovoj lunaciji prizemljili kroz materiju, što i nije tako loše. Boravak Venere u vašem polju prijatelja, daće fokus na zadovoljstva u druženju sa prijateljima i razmenjivanju raznih znanja i veština vezanih za poslovni plan. Obzirom da se Saturn nalazi u polju braka, ovo je ozbiljno vreme preslišavanja formalnih partnerskih odnosa naročito kod starijih Lavova. Mlađi Lavovi upravo dobijaju podršku od svojih prijatelja da promene ili prevaziđu neke svoje ego-principe u partnerstvu. Saturn u Vodoliji neće vam doneti restrikciju, ali će vas naučiti da poštujete druge ljude kao sebi ravne. Tu istu lekciju favorizuje i Uran iz Bika. Venera iz Blizanaca veoma lagano relaksira Lavove dok se ne priviknu na nova kosmička pravila vezana za ljubav i brak. Od 11. maja Saturn kreće retrogradno pa će starijim Lavovima dati i „drugu šansu“ da poprave svoj formalni partnerski odnos.

Devicama se mlad Mesec dešava u 9. Polju, polju svrhe ili misije. U polju ljubavi, već dugi niz godina dešava se ozbiljna intervencija, transformacija. Ovo je vreme kada „pepeljuga postaje princeza“. Jako dugo je Merkur, vladar Devica bio u znaku Riba, što je vaše polje braka i tu su se dešavale velike transformacije na nivou razumevanja, verbalizacije emocija, iskazivanja sopstvenih potreba. U ovom periodu Devicama je neophodno fizičko iskazivanje emocija (npr. da se malo više ljube), a da poveruju da im to pripada, čini Neptun u polju braka. Nije nužno niti idealizovati niti obezvrediti partnera, nužno je poverovati da je taj vaš partner baš takav kakav jeste. Treba biti strpljiv i obazriv i 25. i 26. maja ne donositi odluke... budite relaksirani i pustite da se stvari dešavaju, a na vama je da odlučite da li ćete uopšte reagovati. E, to je ta lekcija, to je to kosmičko pravo koje Device dobijaju. Od 28. aprila se energija menja, okolnosti će vam ići na ruku.

Vagama lunacija pada u 8. polje transformacije, seksa ali i tuđeg novca (nasledstva) pa je izvesno vreme za rast i materijalizaciju u toj oblasti. Kada je u pitanju ljubavni i emotivni život tu su velike transformacije jer je Saturn u znaku Vodolije zagazio u polje ljubavi, a tu je i Mars, vladar partnerovog 7. polja. Vage ne trpe nikakve „radne akcije“, nisu zainteresovane za neke juriše, njima je bitna ravnoteža, mir, balans. A sa Saturnom u polju partnerstva, Vage mogu da izađu na kraj, jer i same znaju da poštuju red, ali sa Marsom se ne snalaze baš najbolje. Celu ovu priču relaksira boravak Venere u znaku Blizanaca, pa je malo lakše. Venera, vladarka Vage kreće retrogradno od 13. maja kada istovremeno kreće retrogradno i Saturn. Očigledno je potrebno malo duže vremena za preispitivanje partnerskih odnosa, veza ili prijateljskih odnosa. Ta prirodna potreba Vage da bude sve u redu ne sme biti nametnuta drugima, jer će takvi odnosi u narednom vremenu pucati. 

Škorpioni su sa ovom lunacijom najdirektnije su usmereni na formalni partnerski odnos. Ulaskom njihovog vladara Marsa u Vodoliju, fiksni, vazdušni znak, doneće naglu promenu pravca. Više neće biti orijentisani isključivo na sebe, već i na okolinu, udruživanje i delovanje u pravcu koji odgovara većini, ali i konflikte unutar zajednice i svih društvenih aktivnosti. Proradila je ona buntovnička strastvena priroda. Od 13. maja Mars ulazi u znak Riba, pa savetujem Škorpione da ne dižu veliku uzbunu jer mogu lako da skliznu u „duboku vodu“ emocija koje će biti na ozbiljnom ispitu. Generalno govoreći ovo je vreme za preispitivanje „istinitosti“ emocija i stavova a Saturn iz Vodolije i Uran iz Bika pritiskaće Škorpione da odustanu od svojih čvrstih i isključivih stavova.

Strelčevska energija je još uvek i biće do kraja godine vezana za kardinalni zemljani znak Jarca, što donosi tu duboku promenu genetskog nasleđa. U polju braka, partnerskih odnosa, nalazi se Venera... naprosto da se malo relaksira ova zgrčena energija, da smanji bol transformacije, da pruži lepu reč? Veoma značajna promena dešava se kada Venera u Blizancima i Jupiter u Jarcu krenu retrogradno. Uslovno rečeno, ovo je prilika da se vratimo kroz „ponavljanje“ ili okidače (izazove) u neke okolnosti u kojima sada imamo priliku da (ne)reagujemo. Neophodno je da budete autentični, svoji. Merkur vladar poljem braka, menja znak od 28. aprila i ulazi u zemljani znak Bika, pa ćete indirektno dobiti podršku kroz zemljane znake (ili ljude u zemljanim znacima).

Jarčevima lunacija pada u polje ljubavi, gde se već izvesno vreme nalazi Uran, i gde su promene u ovoj oblasti vrlo prisutne. Vladar Saturn, promenio je znak i doneo drastične promene u osećanjima. Energija se toliko zgusnula da ni vi ni vaš partner ne znate šta bi trebalo ili ne bi trebalo raditi. Da bi se malo navikli, Saturn će krenuti retrogradno vraćajući se u znak Jarca do kraja godine, kada će definitivno ući u znak Vodolije sa Jupiterom, ali to je već neka druga priča. Merkur će 28. aprila ući u polje ljubavi gde će nastati neka vrsta konflikta na emotivnom polju. Bilo bi dobro da ukapirate da svi odnosi nisu kreirani da traju „za vijek i vijekove“, to je samo kolektivna svest. Možda se neki odnosi u maju mesecu okončaju jer su ispunili svoju svrhu. Zahvalite se i sebi i partneru i pustite da energija poteče.

Vodolijama je baš zabavno od marta meseca. Ova lunacija im dolazi u polje primarne porodice, gde se već nalazi njihov vladar, Uran. U narednom periodu je neophodno napraviti neku vrstu nadgradnje ili promene načina funkcionisanja. Vodolije su socijalni tipovi i često su sjajni prijatelji, partneri „tu i tamo“, za porodicu su zainteresovani samo ukoliko ih niko ne sputava i ne oduzima „slobodu“. Boravak Saturna u Vodoliji zahteva jednakost za sve, da ne povređujemo jedni druge i da razvijamo savesnost i odgovornost. U polju ljubavi je Venera i boraviće dovoljno dugo podržavajući Vodolije u otvorenoj komunikaciji o sopstvenim emocijama. Generalno dobro im ide ljubav preko socijalnih mreža, pa vodite računa ako ste u formalnim vezama ili brakovima da se ne zaigrate i tako izgubite nešto što je mnogo vrednije od puke zabave.

Ribama lunacija pada u 3. polje pa je konačno došlo vreme „da progovore“. Merkur je prilično dugo boravio u znaku Riba, pa je još bio i retrogradan tako da su se Ribe napričale same sa sobom, onoliko. Čuli ste kada ljudi kažu „ćuti kao Riba“. Vreme je da iznesu na videlo svoje potrebe i svoje emocije. U znaku Riba je Neptun i biće tu još dugo, tako da Ribe „kontempliraju“ osećajući podršku od Plutona... ali, vreme je da progovore o svojim emocijama, o svojim željama. Ono što mogu da savetujem Ribe jeste da se opuste i ne plaše, jer nemaju šta da izgube. Prvo opuštanje oko 4. maja može da im donese razočarenje i da ih baš to vrati duboko unazad. Ako to bude tako, sve će zavisiti od vaših partnera. Često Ribe biraju partnere kao svoje menadžere, pa se puste i onako nemušto daju deliće ljubavi, kao da su dali ceo okean. E, to je prošlost... kosmička pravda će delovati i na Ribe, upravo kroz iskrenost, otvorenost, bez glume i sakrivanja iza maske. Ko idrži do augusta, slaviće ljubav, brak, proširenje porodice i sve ono što želite, a do tada vežbajte, vežbajte!

Ovnovi su u fazi samoisceljivanja, jer je Kiron (iscelitelj) u znaku Ovna i biće tu još neko vreme. Ovde se radi o uvidima o samom sebi, o prepoznavanju sopstvenih potreba bez očekivanja da drugi „pogode“ šta bi to oni voleli... Boravak Merkura u znaku Ovna je do 28. aprila i to donosi ozbiljne nesporazume, lomove. Za Ovnove je to skoro prirodno da sa nenormalnom količinom strasti uđu u odnos i da iz njega izađu a da ne kažu „odoh ja“. Taj model više nije u modi i to se menja. Ovakve promene su drastične i ne mogu da se odigraju u trenutku. To je proces, a ovo vreme je baš vreme realizacije tog procesa. Partneri su raspoloženi za komunikaciju ali vaš „kratak fitilj“ brzo gori, a bilo bi lepo čuti šta to partner ima da kaže. Energija Ovnova se menja od 13. maja kada Mars uđe u znak Riba??? Ovo je veliki prelaz i neće biti jednostavno, jer će vam univerzum ugasiti ovu vatru da ne bi spalili sebe i sve oko sebe.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD