Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera u Devici

Rođena si kad i ja, u isto vreme. Deo si moga tela, a ja te ne poznajem. Ljubav si i želja o kojoj sanjam. Ja te tražim, a ti si tu u meni. Probudi se, otvori se, voli, želi... ti nisi nizašta kriva!

To je upravo slika Venere u Devici (ja je imam u svom horoskopu). Natus se rodi sa instaliranim softverom u sebi, za ljubav, za radost, za sreću – a nema svest. Ne veruje. Teško je u Devici na mestu gde je Merkur (um) dominantan poverovati nečemu što ne vidi, što ne može rukom da pipne, što ne može da “proračuna”. To se zove “Venera u padu”. Pa, gde je to ona pala? Pala je zajedno sa telom, fiziologijom (Devicom) na zemlju i inkarnirala se u ovaj život. U ženskom horoskopu to je često želja koja tera na traženje zadovoljstva, da li u partnerstvu da li u hrani ili možda u nekoj bolnici, služeći. Služeći u sreći, samo da je od koristi. To je slika Pepeljuge. Bajka postoji i živi ali samo pod jednim uslovom: moraš da veruješ! Primarni osećaj za Veneru u Devici u pozitivnom smislu je osećaj zadovoljstva “da drugim ljudima činiš sreću”, a u suprotnom, ako izostane zadovoljstvo, onda je prisutan osećaj krivice.

Venera je i vladarka druge čakre koja se nalazi u “malom stomaku”, četiri prsta ispod pupka, i ona živi kružeči sa šestom čakrom, Jupiterom. To je čakra koju zovu “treće oko”. Ako oživimo ovu Veneru u Devici i damo joj priliku da energetski kruži sa svojim parom – šestom čakrom, dajemo šansu našem telu da je sretno, da je zdravo, da veruje. Radost izvire iz zadovoljstva. Najveće zadovoljstvo ovog života je naći smisao i svrhu svemu oko sebe. Venera u Devici često traži fizički dokaz za sve. Njoj je potrebno stalno govoriti da je dobra, da je lepa, da je voljena i ona će to prihvatiti. Ipak, ako joj kažeš da je najlepša i najbolja – eto sumnje, jer ona u to ne veruje. Onda ona misli, “zašto mi to kaže, nešto sigurno hoće od mene”? Venera u Devici traži mala zadovoljstava.

Nedavno se dogodio drugi po redu kvadrat između Plutona i Urana, koji je upravo aktivirao drugu, Venerinu, čakru. U trenutku zgušnjavanja ove energije, Venera se nalazila u znaku Lava, a preko svog dispoziotora (Sunca) došla je maltene na sam stepen svog pada 26º i 59’ Device! Ovo je veoma snažna poruka Univerzuma da je upravo pokrenut taj softver koji je instalran u fiziologiji. Preko Sunca (svest) Venera oživljava fiziologiju (Devica). Venera hoće da je sretna, ma gde ona bila. Ne postoji ni jedan razlog da ne budemo sretni. Znam zasigurno da u svakom trenutku imamo bezbroj razloga za sreću i zadovoljstvo. Budimo tu. Uživajmo. Neka telo uhvati ritam sa prirodom.

Device naročito osećaju ulazak Venere u njihov dom, jer nasuprot njih je Neptun u znaku Riba. Aspekt opozicije jasno upućuje na neverstvo, pa i moguće razočarenje kroz partnerske odnose. Izlaz iz ove neprijatnosti nalazi se u dispoziciji obe planete. Venera preko dispozitora (Merkura) ide u konjunkciju sa Saturnom u znak Vage – pa će oni “slobodni” da se odluče na brak kao pravdanje od očiglednog. Oni “zauzeti” će preko Neptunovog dispozitora (Jupitera) da odvedu svoje partnerke na neko dalje putovanje. Baš će ovi “zauzeti” reći – “pa to je samo nesporazum, pa to je koleginica sa posla. Kako je ne znaš?”

Vage nose u sebi miris Miholjskog leta i pomalo su setne. Povlače se u sebe, a nije ni čudo: Saturn deli poslednje savete (lekcije). One nose i nesigurnost u svakodnevnici. Imaju nekakve alergije, a i umorne su. O da, Vagama je potreban odmor i to neobičan, kakav do sada nisu nikada imale. Obzirom da je Vagama Mars u drugom polju (vladar 7. polja – partnera) verovatno su im partneri već novac potrošili. Vage imaju opravdanje za sve. One mogu očekivati poboljšanje finansija, a već oko 14. 10. mogu otputovati na neku vrlo egzotičnu destinaciju.

Škorpionima je Venera u njihovom 11. polju, a vlada njihovim 7. poljem. Dakle, može li se posle neke veze ostati prijatelj za sva vremena? To će u ovom periodu biti zadatak za Škorpione. Petog oktobra u večernjim satima u znak Škorpina ulazi gospodin Saturn. Šta nam je činiti svima, naročito Škorpionima? Pustite, pustite... pustite taj kamen iz ruku jer samo tako možete plivati niz vodu, uz podršku Prirode. Istog dana, još u podne, ispred Saturna ulazi Merkur (glasnik) u znak Škorpiona, noseći u sebi Veneru. Hoće li sad Merkur duboko u unutrašnjost (Škorpion) sakriti Venerine želje i pretvarati ih u bol, čežnju i na kraju u požudu? Negde 7.10. je bolan trenutak za Škorpione kada će Mars praviti kvadrat sa Neptunom. Ovo može trajati sve do 18.10. kada će Merkur napraviti sekstil sa Venerom. Ubediće je da ona to fantazira da on samo nju voli.

Strelčevi u ovom periodu imaju svoje “raspeće”. Venera im je u 10. polju, a njihov vladar Jupiter je u 8. polju. Jupiter u Blizancima nema ništa protiv Venere (kad je Zevs nešto odbio?), ali zato Venera u Devici ne ljubi baš Jupitera, jer mu ne veruje! Nije baš poželjno da “zauzeti Strelčevi” u ovom periodu ulaze u izazove “virtuelnih veza”, jer im to može ugroziti formalnu vezu. Strelčevi će biti skloni predomišljanju sve do kraja januara 2013. godine.

Jarčevima je Venera ušetala u njihovo 9. polje tražeći svrhu i smisao zadovoljstva u narednom periodu. Istina da je njihov vladar (“gospodin Saturn”) već 2,5 godine u svom statusu dominacije (a kada to Saturn pa nije dominantan?). Možda Jarčevi ožive sećanja na neku staru ljubav (karmičku) ali njihova ambicija je jača od trenutka. Jarčevi ne rade ništa na brzinu niti u poslednjem trenutku. Sve mora biti dobro isplanirano. Jarčevima naredni period donosi velike aktivnosti za dobro šire zajednice, pa čak i planetarno dobro.

Vodolije nisu baš nešto ovih dana ni same sa sobom u najboljem odnosu. Jedan deo njih (Uran) je baš nedavno doživeo sudar svetova, ali prave se u stilu “nije mi ništa”, no nastavak sledi u maju 2013. Drugi deo Vodolija se sprema za selidbu ili neku naučnu ekspediciju, otkrivanje neotkrivenog ili bavljenje ekologijom (što god to bilo). Venera je Vodolijama u 8. polju i ne inspiriše ih na nekakav užitak i zadovoljstvo, a ponajmanje im predstavlja izazov. Vodolije koje su naučile da je i “nebo i zemlja” njihovo, u ovom periodu osećaju neku vrstu blokade i napetosti.

Ribe su potpuno u svom filmu. Partner im šalje signale, ali ništa... Jednim delom Ribe su usmerile pažnju na neka daleka putovanja mlađih članova svoje porodice, a drugim delom su zaokupljene sobom. Ovo vreme je veoma spiritualno baš za pripadnike znaka Riba, upravo zato jer je i Kiron u tom znaku. Razrešavanje nekakvih Ribljih rebusa započinje upravo ulaskom Merkura i Saturna u znak Škorpiona a to je od 5.10. Tada će partnerski odnosi ući u fazu spiritualnog rasta i univerzalne podrške.

Ovnovima Venera ulazi u njihovo 6. polje, pa može biti da je vreme veoma pogodno za rast zadovoljstva kroz dnevnu rutinu. Ukoliko Ovnovi mogu da podnesu ovaj osećaj da “sede na vrhu gejzira”, utoliko će imati manje problema u partnerskom odnosu. Podstaknuti od vladara njihovog 8. polja (Plutona), Ovnovi traže promene – a gde prvo ako ne nasuprot sebe? Iznenadnost je Ovnovski stil, pa baš u ovom stilu Ovnovi imaju priliku da oko 14.10. otputuju u inostranstvo zajedno sa partnerom. Ovnovi će takođe delimično osetiti rasterećenje od 6.10. godine.

Bikovima je Venera (vladarka) ušla u njihovo 5. polje. Ipak, s’obzirom da je u znaku Device, to nije adekvatna inspiracija za ljubavne aktivnosti. Taj hedonistički znak će ovaj period pre iskoristiti za kreativne aktivnosti u smislu doma, kao i završavanje nekakvih radova. Obzirom da se u trenutku ulaska Venere u Devicu, u znaku Bika nalazi Mesec (egzaltiran) u fazi rasta, on će doneti Bikovima završetak nekakvih porodičnih radova. Partnerski odnos se dovodi u fazu preispitivanja. Uopšte, odnos sa ostatkom sveta Bikovi će početi da preispituju upravo od trenutka Saturnovog ulaska u znak Škorpiona. Za Bikove će ovo biti vreme učenja poštovanja drugih ljudi i opuštanja od materijalne ovisnosti.

Blizanci nose svoju optimističku crtu sve dok im je Jupiter u 1. polju (osim što, usput, mogu i da se ugoje). Vladar Blizanaca (Merkur) je u njihovom 5. polju i nosi u sebi Veneru – vodi je pred oltar. Međutim Jupiter, vladar Blizanačkog 7. polja, se okreće “u retrogradni hod” i partner im se predomišlja. Ova partnerska zavrzlama i proveravanje koje ono sobom nosi, trajaće sve do kraja januara 2013. godine. Blizanci svoj radoznali um mogu fokusirati od 6.10. na nekakve nove poslove (možda u okviru kakve državne institucije). Ljubav je u ovom periodu, možda, u drugom planu.

Rakovi ulazak Venere u Devicu dočekuju u nekakvom stanju “ushićenja prijateljskih komunikacija”. I dalje je za Rakove naporan sam partnerski odnos, upravo zbog zahtevnosti partnera. U narednom periodu Rakovi će lagano osećati rasterećenje. Kada im uđe Saturn u 5. polje (od 5.10.) otvoriće im period karmičkih ljubavi. Rakovska promenljivost raspoloženja će biti malo blaža jer će im podrška krenuti upravo kroz partnerski odnos. S druge strane, partneri će pokazati malo više želje da se prilagode, pa i promene. Lunacija (mlad Mesec) će se desiti 15.10. u znaku Vage, pa će zaista “Rakovski novi ciklus” biti vezan upravo za partnerski odnos.

Lavovska energija je fokusirana na odluke koje su vezane baš za partnerske odnose. Venera (odnosi) je u 2. polju Lavovima, a vlada njihovim 3. poljem. Zato će Lavovi u ovom periodu razmišljati o vrednosti njihovog partnerskog odnosa. Bilo bi dobro da ne donose nikakve odluke, jer ih Uran iz 9. polja “bocka”, nudi im izazove i nove avanture u inostranstvu. Vreme nekakvih važnih odluka iz partnerskih odnosa, za Lavove je oko 25.10. kada će Sunce biti u konjunkciji sa Saturnom u Škorpionu, a Venera i Merkur u egzaktnom sekstilu pa je mogućnost za kompromis tada veoma otvorena.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD