Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Probudi se, vreme je

"Šta misliš, postaješ. 

Šta osećaš, privlačis.

Šta zamisliš, kreiraš."

Buda

Vreme nebeske ljubavi je pred nama. Ovo je govor anđela koji ne možemo čuti ušima, ali ga probajmo osluhnuti srcem. Ovaj glas ljubavi poseduje moć da svakog onog ko ga bude čuo, može regenerisati iznutra. Postoji taj osećaj koji se ne može izraziti rečima. Pustimo ovu muziku neka struji našim telom kao najlepša arija.

U ovom periodu razumevanje umno, neće ispuniti naše biće niti dati odgovor na moguća pitanja. Ljudska reč neće biti adekvatan alat za prenos ljubavi niti emotivnih poruka. Ovo je vreme tišine, vreme telepatske komunikacije. Ovo je vreme isceljenja.

Pripadnici znaka Riba u ovom periodu mogu biti divan primer i objašnjenje zašto je planeta ljubavi, radosti - Venera, u njihov znaku egzaltirana! Od 6. marta mlađi pripadnici znaka Riba dobijaju novi smer kretanja. Sve do punog meseca 16. marta Riblji partneri će biti u fazi gunđanja, a moguće i nerazumevanja. Već od 17. marta dolazi do potpune sinhronizacije partnerskih odnosa za pripadnike ovog znaka. Ovo je potencijalno dobro vreme za neme ljubavi, bez reči, bez objašnjenja. Možda ljubav na daljinu. Ovo je vreme ljubavi za pripanike znaka Riba, svih populacija. Jedini uslov radosti u ovom periodu je tišina.

Ovnovima ova lunacija pada u 12. polje, a i sam vladar njihovog znaka (Mars) je stacionaran, zapravo se okreće ka retrogradnom hodu. Ovnovi ulaze u nekakvu završnu fazu razrešavanja problema u svom partnerskom odnosu. Ovo je generalna slika. Lična manifestacija zavisi od ličnog horoskopa. Takođe veoma zanimljiv fenomen jeste i prelazak ose čvorova u znakove Ovan – Vaga. Ovnovi partneri će se pre okrenuti ka oslobađanju. Upravo Venera menja znak 5.marta, prelazi iz Jarca u Vodoliju. Možda će Ovnovi imati malo više sreće u partnerskom odnosu ako naprave malu distancu sa partnerom. Najvažnije je ne donositi nagle odluke. Od 20. marta Sunce ulazi u znak Ovna, pa energije i svetla neće faliti, ali strpljenja – bojim se da hoće!

Bikovi su i dalje u stisci i proveravanju partnerskog odnosa kroz boravak Saturna u njihovom sedmom polju (partnerstva). Prelaskom Venere u znak Vodolije proradiće Bikovska potreba za hedonizmom. Izlaskom ose čvorova iz Bik – Škorpiona (novac) nastaće neka vrsta oslobađanja. Sve dok je Severni Mesečev čvor boravio u društvu sa Saturnom u Škorpionu, sve je imalo tendenciju čuvanja, a možda i trpljenja. Isceljivanje će Bikovi potražiti u flertu koji nastaje iz prijateljskog odnosa. Za pripadnike znaka BIka sve ovo je prebrzo, pa se možda i ne snalaze baš najbolje. Ako volite nekog Bika, spremite se da mu praštate.

Blizanaci na svom putovanju i brzom kretanju kroz život sada se nalaze na maloj pauzi. I tako se tri puta godišnje dešava introspekcija, zaustavljanje i pogled ka unutra. Ovih dana se Blizanci bude, okreću napred ali su nešto spori. Ni partneri im se ne osećaju mnogo bolje. Ovaj period će za Blizance zaista biti pun “duhovno – emotivnih” iskustava. Od 17. marta opet se Blizanci vraćaju u mir, tišinu i telepatsku komunikaciju. Onda nadolazi period stapanja u partnerskom odnosu, ali u neprirodnim oklnostima za Blizance. Mali su izgledi da se Blizanci mogu prilagoditi tišini i “nemuštom jeziku” tako dugo. Stoga može doći do prilično grubih narušavanja ove tišine krajem februara.

Rakovima je ova lunacija otkrila svrhu i smisao. Brzina kretanja i apsolutna kontrola svega u okviru porodičnih odnosa narušava partnerske odnose. Na nebu će još izvesno vreme biti aktivan kardinalni krst koji troši Rakove do iznuravanja. Taman pomisle da su došli malo sebi naiđe ponovo kardinalni znak i opet raspad sistema samo je pitanje u kojoj oblasti. Ljubavni život Rakova je jednako promenjiv i imaće svoj period retrospektive sve do leta. Pun Mesec će 16. marta doneti mogućnost povezivanja sa partnerima, ali tek na leto postoji razrešenje sa duhovima iz prošlosti.

Lavovi su ovoj lunaciji u nemogućoj misiji tajne veze ili potencijalno tajnih emocija. Lav je previše ponosit (ego) i ne može si dozvoliti da ne bude viđen, da bude drugi (ljubavnik ili ljubavnica). Ovo je zaista nekakva velika strast. Ljubav ali tajna, daleka ili što god ali nemoguća misija. Od 5. marta Venera se useljava u Lavlje sedmo polje – polje partnera, te će doneti mogućnost Lavovima koji su braku malo harmoničnih trenutaka. Jedan od tih dana je 13. mart. Od 20. marta Lavovima svih statusa savetujem oprez u ovom mesecu jer postoji mogućnost naglih prekida, ulazaka, izlazaka, kao i dramatičnih emotivnih izliva.

Devicama je ovo vreme otvaranja ka “realnom svetu” koji im ne daje pozitivne slike njihove emotivne stvarnosti. Neka vrsta konfuzije, nesporazuma može da donese prekid emotivne veze oko 11. marta. Ovo nije produktivan period ljubavnih odnosa za Device. Ovo može biti vreme za aktiviranje ljubavi sa nivoa prijateljskih odnosa i da to donese još jedno u nizu razočarenje za Device. Krajem meseca Devicama predstoji isceljenje ali kroz promenu partnerskog statusa. Ako mogu da ćute i ne “zvocaju” još bi mogle Device onako mudre da nađu malo mira u ljubavi.

Vagama je lunacija u 6.polju – polju svakodnevnice. Već izvesno vreme Vagama nešto ne ide, nešto ih okolnosti ne podržavaju. Ipak, sve može da bude u najboljem redu. Svojom slobodnom voljom birajte svoj put u bilo kojoj oblasti života. Kada izaberete svoj cilj, preuzmite i odgovornost za svoj izbor. Osećajte se slobodno, budite svoji. Ono što Vagama u ovom periodu najteže pada, jeste boravak Marsa u njihovom znaku. Vage su fine, diplomatične, uravnotežene ali u narednom periodu mogu biti sušta suprotnost od svoje prirode. Prelaskom Venere u znak Vodolije od 5. marta, Vage će dobiti laganu podršku univerzuma da pronađu svoje prirodno stanje balansa.

Škorpioni znaju koliko u njihovom telu ima sačuvanog bola, sakrivene emocije i živih rana. Bilo bi dobro samo dozvoliti sebi otpuštanje tog kamena iz ruku. Od 18. februara je osa čvorova napustila osovinu Škorpion – Bik i preselila se na osu Ovan – Vaga. Pitanje odnosa će biti rešavano tokom narednog perioda. Obzirom da je Mars u Vagi već duže vreme i ostaće do leta, biće ozbiljnih turbulencija i kod Škorpiona. Mlađi pripadnici znaka Škorpiona će ulaziti u rizik otkrivanja istine i oslobađanja ovih nagomilanih i sačuvanih emocija. Raspakivanje ovih emotivnih paketa će biti slojevito. Neophodno je primiti događaje kao potrebno iskustvo za dalje napredovanje.

Strelačevi su kao i obično podrška svima nama. Oni uvek razumeju sve ljude i imaju opravdanje za svakoga. Sami sa sobom se odlično osećaju – reklo bi se nikad bolje. Međutim, nešto im ljubavni život nije slika i prilika njih samih. U poslednje vreme partneri su im konfuzni i rastrojeni. Strelčevi se i dalje bave drugim ljudima, stoje i čekaju šta će im se desiti. Od 7. marta Strelčevi se okreću napred u sagledavanje “svoje budućnosti”. Žene Strelčevi, koje su imale ideju prekidanja veze, verovatno će odustati od te ideje sa jakim objašnjenjem “za najveće dobro svih nas”. Okretanje ka partnerskom odnosu nema dobru perspektivu. Stoga slobodni Strelčevi ne žurite u formalni partnerski odnos – brak.

Jaračevi su ovoj lunaciji dobili priliku da iznedre svoje nove stavove i razmišljanja na temu ljubavnih odnosa. Može biti da ih je višemesečni boravak Venere u njihovom znaku inspirisao na radost i ljubav. U ime takve transformacije Jarčevi će se već od 3. marta povlačiti ka unutra i tražiti u sebi odgovore na “novo vreme”. Vladar Jarčeva (Saturn), planeta karme, u narednom periodu će imati svoje dvostruko retrogradno kretanje. I sam se kreće retrogradno i preko svog dispozitora Marsa će egzaltiran ići unazad. Ovo je prilika da se pročiste stare naslage emotivne patnje. Najvažnije je osećati svoje telo koje će vam u narednom periodu vrlo jasno davati signale kada je dosta.

Vodolije su prethodnom periodu imale neobična ljubavna iskustva, a lako su mogla biti baš sa veoma različitim partnerom (stariji, mlađi, stranac). Sada se situacija malo okreće, pa se pokazuje da izgleda da i nema baš tendencije da ova ljubav traje. Već 5. marta planeta radosti i lepote (Venera) ulazi u znak Vodolije. Venera u Vodoliji favorizuje društvene zabave mnogo više nego lične partnerske odnose. Oko 10. marta može doći do iznenadnog prekida nedavno započete veze. Nije loše prihvatiti stvari baš kakve jesu bez mnogo pitanja “Zašto je to tako?”

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD